Region Östergötland - För livet framåt

region östergötland logo

Vi i Region Östergötland tycker att vi har Sveriges viktigaste jobb. Många av oss möter patienter och närstående, andra skapar förutsättningarna för livsviktiga insatser. Var med oss på resan mot framtidens hälso- och sjukvård!

Se lediga jobb i regionen här!

region östergötland profilbild

Hitta det du trivs med

I en av Sveriges mest intressanta och expansiva regioner kan du få en kombination av det bästa – både när det gäller arbete och boende. Du kan välja det stora, avancerade om det lockar dig eller det lilla om du känner att det passar bättre. Bo i en stuga på landet, i ett hus nära havet eller mitt i en myllrande universitetsstad.

Vi finns i hela Östergötland

Region Östergötland har omkring 14 000 medarbetare och verksamhet i hela Östergötland, med bland annat vårdcentraler och tandvård i alla kommuner. Vi har tre sjukhus: Universitetssjukhuset i Linköping, Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Lasarettet i Motala. I Finspång finns vårdcentrum, en pionjär för framtidens nära vård.

Vi i Region Östergötland jobbar nära tillsammans med Linköpings universitet, som har utbildning och forskning inom ett antal spjutspetsområden.

Sveriges fjärde största län

I Östergötland bor 470 000 människor. Här finns storstad och landsbygd, skärgård och skogsbygd. Det finns ett starkt näringsliv och variationsrikt kulturliv.

Länet har tretton kommuner. Mer än hälften av länsinvånarna bor i Linköping eller Norrköping, som ligger ungefär fyra mil från varandra.