region sörmland logo

Arbetsterapeut till geriatriska avdelningen

Publicerad 7 mars 2024
📍
Sörmland, Eskilstuna
🗓
Sista dag att söka: 21 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Arbetsterapi- och sjukgymnastikmottagning 3, Paramedicin, Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Arbetsterapeuterna inom specialistsjukvården tillhör kliniken Paramedicin Sörmland.
På Mälarsjukhuset är vi idag 13 arbetsterapeuter anställda i slutenvården med placeringar på olika vårdavdelningar.
Vår arbetsgrupp består av arbetsterapeuter som både är nya i profession och arbetsterapeuter med längre erfarenhet i sin yrkesroll och arbete i regionen. Vi sitter tillsammans i gemensamma lokaler vilket gör att det alltid finns en kollega nära att ställa frågor, reflektera med, få hjälp av eller hjälpa i det dagliga arbetet. Hos oss arbetar också rehabundersköterskor som finns som stöd för legitimerad personal, bland annat genom hjälp med hjälpmedelsutprovningar.
Just nu pågår ett arbete för att utveckla arbetsterapin i slutenvården där fokus ligger på att tydliggöra vår roll och vårt uppdrag. Syftet är att stärka professionen och öka kvalitén på de arbetsterapeutiska insatserna inom slutenvården.

I Region Sörmland ingår Centrum för klinisk forskning (CKF). Via dem ges möjligheter att få stöd i större utvecklingsfrågor samt möjlighet att forska på arbetstid. Läs mer på Utbildning och forskning - Samverkanswebben (regionsormland.se) (http://samverkan.regionsormland.se/utbildning-och-forskning/)

Du erbjuds:
Friskvårdpeng 5000kr.
Flextidsavtal med flexibla arbetstider.
Möjlighet till kompetensutveckling.
Trevliga och erfarna kollegor och chefer.

Om Eskilstuna
Välkommen till Eskilstuna som ligger mellan Hjälmaren och Mälarens strand, den idylliska mellanstora staden med industrianor och Eskilstunaån som rinner genom stadskärnan. Här finner du allt du kan önska och om ändå något saknas så finns Stockholm och Örebro en timme ifrån staden, med antingen god tågförbindelse eller bil via E20.
För mer information om vilka möjligheter det finns till boende, skola mm så kontakta oss eller gå via https://jobb.eskilstuna.se/jobb/vart-erbjudande/vart-erbjudande/inflyttarservice (http://jobb.eskilstuna.se/jobb/vart-erbjudande/vart-erbjudande/inflyttarservice)

Dina arbetsuppgifter
På geriatriska avdelningen vårdas äldre människor med olika tillstånd och arbetet som arbetsterapeut är varierande. Som arbetsterapeut utgår du från patientens behov och förutsättningar när du gör bedömningar av den fysiska, kognitiva och sociala aktivitetsförmågan. Därefter initierar du åtgärder som möjliggör en trygg och säker utskrivning från slutenvården, exempelvis genom hjälpmedelsförskrivningar. Vid behov ingår också hembesök.
I arbetet ingår även deltagande i teamronder och vårdplaneringar och samverkan med/överrapportering till kommun. Du arbetar självständigt, samtidigt som du har ett nära samarbete med fysioterapeut, avdelningsteamet, patienter och dess anhöriga samt andra vårdgivare.

Det förekommer att vi hjälper varandra över avdelningsgränserna, vilket innebär att du ges möjlighet till inblick i och erfarenhet av arbete på andra avdelningar än den där du har din basplacering.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut.
Du bidrar med din yrkesspecifika kompetens genom att se till en helhet och ha patienten i fokus.
För att trivas i rollen är det bra om du är bekväm att arbeta i ett varierande tempo och en varierande arbetsbelastning. Det är också av vikt att du klarar att planera och prioritera dina arbetsuppgifter.
Vi tror att du är driven och vill fortsätta utvecklas inom professionen.
Körkort B är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef arbetsterapi- och sjukgymnastikmottagning 3, Amanda Frisö-Grön, 072-210 09 66.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på Paramedicin!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2024-04-07.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/)

Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/)


Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Du som har skyddade personuppgifter bör vara aktsam med vilken information som du delar i din ansökan. Ta kontakt med den kontaktperson som finns angiven i annonsen innan du skickar in din ansökan.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

K54nGHVKq56YBHYBtPYm