region skåne logo

Arbetsterapeut till Vårdcentralen Lindeborg i Malmö

Publicerad 25 mars 2024
📍
Skåne, Malmö
🗓
Sista dag att söka: 15 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag.

Är du legitimerad arbetsterapeut men även intresserad av ett uppdrag som rehabkoordinator? Då ska du inte tveka att söka dig till oss!

Vårdcentralen Lindeborg är en välfungerande och trevlig hälsovalsenhet i södra Malmö, som har goda kontakter med andra vårdgivare i stadsdelen. Vi ser samarbete som en framgångsfaktor och är en vårdcentral som strävar efter öppenhet samt ser kommunikation som ett naturligt arbetsredskap. Vårt dagliga arbete präglas av patientfokus och värderingsstyrning, där verksamhetsutveckling är en naturlig del av vårt arbetssätt.

Vår vårdcentral är välutrustad både vad gäller personal och medicinsk utrustning. Idag är vi 38 medarbetare inom olika yrkeskategorier som tar hand om våra drygt 8300 listade patienter. Vi har ett komplett utbud med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, psykolog, kurator, fysioterapeut och arbetsterapeut. Hos oss hittar du även specialistmottagningar inom hjärtsvikt, diabetes, astma/KOL och hypertoni. Därtill har vi barnavårdscentral (BVC) och utbildningscentral för blivande specialistläkare med ett antal utbildningsplatser. Tillsammans arbetar vi för att kunna erbjuda alla våra patienter en trygg och tillgänglig primärvård med ett gott bemötande av hög kvalitet.

Du tar dig enkelt till våra ljusa och fina lokaler som byggdes år 2008. Vi finns intill Hyllie station, vid arenaområdet och Emporia, med goda pendlingsmöjligheter till andra delar av Skåne samt Köpenhamn.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en arbetsterapeut med uppdrag som rehabkoordinator på 20 procent till Vårdcentralen Lindeborg.

Hos oss som arbetsterapeut erbjuder vi dig varierande arbetsuppgifter med både mottagningsbesök, hembesök och gruppbehandlingar. Du möter patienter i alla åldrar och styr mycket av din dag och ditt schema själv, samt har ett samarbete med andra yrkeskategorier såsom fysioterapeut, läkare och sjuksköterskor.

Arbetsterapeuten är en viktig person i teamet på vårdcentralen och hos oss är du första instans för diagnostisering och behandling av skador i hand, underarm och armbåge. I ditt arbete ingår även arbetsuppgifter som förskrivning av eldrivna rullstolar och kognitiva utredningar som planeras utifrån patientens behov. Det kan också bli aktuellt med arbete som innebär att hjälpa patienter att strukturera sin vardag, att försöka nå en mer gynnsam aktivitetsbalans exempelvis i samband med återgång i arbete.

I uppdraget som rehabkoordinator stödjer du sjukskrivna patienter i rehabiliteringsprocessen och ska underlätta för patienten att återgå i arbete eller inträda i arbetslivet. Du är den koordinerande funktionen mellan patient, läkare och Försäkringskassan. I tjänsten ingår det också att följa upp sjukskrivningsdagar.

Vi är mycket positiva till utveckling, både sett till att du som individ får kontinuerlig utbildning och möjlighet att utvecklas samt att alla bidrar till enhetens utveckling över tid. Tillsammans skapar vi vår enhet inom uppdragets ramar!

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet utav arbete som rehabkoordinator.

Du som person är positiv och trygg i din yrkesroll samt har förmåga att arbeta både självständigt och i team. Vi värdesätter också att du har god förmåga att skapa och bevara goda kontakter med såväl interna som externa parter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

c6SzpsD7jUEgZkhv2pC2