region skåne logo

Barnsjuksköterskor till Akutmottagning barn och ungdom i Malmö

Publicerad 4 mars 2024
📍
Skåne, Malmö
🗓
Sista dag att söka: 29 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag.

Tycker du om att arbeta med barn och lockas av att arbeta på en akutmottagning? Då är du varmt välkommen till oss på Akutmottagning barn och ungdom i Malmö. Hos oss erbjuds du möjligheten att arbeta i en lärorik samt omväxlande miljö.

Vi har cirka 30 000 besök per år och tar emot akuta sjukdomsfall hos barn och ungdomar dygnet runt. Alla barn och ungdomar upp till 18 år med akuta medicinska, ortopediska och kirurgiska besvär tas omhand utifrån en humanistisk helhetssyn, såväl medicinskt, omvårdnadsmässigt, psykologiskt och socialpedagogiskt. På barnakuten kommer allt från mindre åkommor, som kanske endast behöver rådgivning, till livshotande tillstånd. Vi arbetar med barnens och familjens bästa i centrum och efter Nordisk Förening för Sjuka Barns Behovs (NOBAB) riktlinjer.

Vi använder oss av Triagehandboken, RETTS samt PM och har ett nära samarbete med bland annat Primärvården, vuxenakuten, barnavdelningarna på Skånes universitetssjukhus (Sus) samt barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Tillsammans med barnsköterskor, undersköterskor, läkare, receptionister, sekreterare och kuratorer arbetar vi för att ge bästa möjliga vård till varje individuellt barn. Vårt motto är att vi gör det tillsammans.

Sjuksköterskor hos oss har en kvoterad arbetstidsmodell som innebär att man planerar sitt schema. Lägger du in mer kvoterad tid (obekväm arbetstid) desto kortare arbetstid får du. På tio veckor kan det röra sig om en arbetstidsförkortning med en hel vecka.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nya kollegor till vårt team på Akutmottagning barn och ungdom i Malmö. En av tjänsterna är en delad tjänst som sjuksköterska och medicinskteknisk ansvarig. Som medicinteknisk ansvarig håller du i utbildningar i utrustningen för kollegor samt ser till att vår utrustning fungerar. Du arbetar cirka 20 till 40 procent som medicinteknisk ansvarig, resterande tid arbetar du kliniskt på mottagningen.

I rollen som barnsjuksköterska, alternativt sjuksköterska, arbetar du med vanligt förekommande arbetsuppgifter på en barnakutmottagning. Däribland triagering till rätt vårdnivå, omhändertagande och behandling av akut sjuka barn. Förutom det direkta arbetet med patienten är alla medarbetare delaktiga i att fortsätta utveckla och förbättra vården på vår enhet.

Hos oss står barnen alltid i fokus. Information och samtal till föräldrar samt barn är en viktig del av vårt arbete. Det kan när som helst komma en ambulans med ett kritiskt sjukt barn, då behöver vi tänka om och arbeta systematiskt i team på vårt akutrum.

Våra enhetsansvariga specialistsjuksköterskor ser till att du som nyanställd får ett individuellt anpassat introduktionsprogram med introduktion där uppföljningssamtal ingår med utsedd handledare. Varje termin kan vi ta emot en nyexaminerad sjuksköterska, då erbjuds man 12 veckors introduktion. Du får då möjligheten att ingå i kliniskt basår med inriktning på barnsjukvård tillsammans med alla nyexaminerade medarbetare inom vårt verksamhetsområde, barnmedicin. För medarbetare som inte arbetat med barn tidigare erbjuder vi ett utbildningsprogram som inriktar sig på barnsjukvård. Vi arbetar med kontinuerlig kompetensutveckling och alla medarbetare genomgår fortlöpande obligatoriska utbildningar så som HLR- och akutövningar, internutbildning, workshops samt hospitering på andra enheter.

Är du nyfiken på oss och vår mottagning? Kanske vill du komma och hospitera här? Då är du varmt välkommen att kontakta oss!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Meriterande är om du har en specialistutbildning inom barn och ungdom eller akutsjukvård. Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av arbete med vård av barn och/eller arbete inom akutsjukvård.

Som person trivs du i en dynamisk arbetsmiljö där din förmåga att ta ansvar och snabbt kunna ställa om samt anpassa arbetet efter varierande situationer är centralt. Vidare är du engagerad, har en stor empatisk förmåga och vill vara med att bidra till samt utveckla vår mottagning. Du är professionell, tycker om att arbeta efter tydliga strukturer och rutiner samt har ett gott bemötande till patienter, anhöriga och kollegor. Gillar du utmaningar, tempoväxlingar och är flexibel kommer du att trivas hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Observera att denna annons finns publicerad under flera yrkeskategorier som är kopplade till en huvudannons. Du kan därför komma att slussas vidare när du söker jobbet.

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

x0Y91ZfPjCoUJsumQANY