Bli vår sommarvikarie 2024 inom vård och omsorg i Helsingborg stad!

Publicerad 6 december 2023
📍
Skåne, Helsingborg
🗓
Sista dag att söka: 25 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något. Om arbetsplatsen
På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3650 medarbetare - från undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Nu söker vi dig som som har stort engagemang och intresse för att arbeta med människor i våra verksamheter sommaren 2024! Kan du börja redan nu? Vad bra! Då har du möjlighet att börja som timvikarie under våren.

Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 250 kronor per arbetad månad.

Arbetsbeskrivning
Här får du vara med och skapa välbefinnande och trygghet för personer som behöver det som mest. Arbetsuppgifterna innebär att underlätta det dagliga livet för personer som på grund av ålder eller sjukdom/funktionsnedsättning behöver stöd för att klara sig i vardagen. Huvudprincipen är att utifrån vårdtagarens/brukarens beviljade insatser, självbestämmande och delaktighet ge stöd och hjälp. Arbetet består av stöttning och hjälp med personlig omvårdnad, tillexempel vara att stödja vid toalett- och duschinsatser. I arbetsuppgifterna ingår också dokumentation i vårt dokumentationssystem, samt utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter efter delegation av ansvarig sjuksköterska.

Under sommaren får du ett varierande schema på 75% i snitt under perioden förutsatt att du inte har tidshinder. Schematider är dag och kväll både vardagar och helger samt nattarbete. 

Vårdboende

På våra vårdboende och på korttidsenheten kommer du att att möta personer som är i behov av vård och omsorg. Du kommer få hjälpa våra hyresgäster med den dagliga omvårdnaden som innefattar personlig omvårdnad, stöd vid måltider och social samvaro. Du kommer också att delta i boendets olika aktiviteter för våra hyresgäster. Vissa vårdboende har demensavdelning och där kan det finnas oroliga hyresgäster med speciella behov och du behöver vara förberedd på att du kan behöva hantera knepiga situationer.

Hemvård

Inom hemvården arbetar du i våra kunders hem och hjälper dem med sina dagliga rutiner. Du får ett schema för ditt arbetspass och utifrån det arbetar du framförallt självständigt men vissa arbetsmoment gör du tillsammans med dina kollegor. Du börjar alltid passet från din arbetsplats och du tar dig mellan kunderna med tjänstecykel eller tjänstebil. Här får du verkligen röra på dig!

LSS

Inom funktionshinderomsorgen arbetar du med personer med olika funktionsvariationer. Ditt uppdrag är att stärka den enskildes förmåga att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du kommer få hjälpa våra brukare med den dagliga omvårdnaden som innefattar personlig omvårdnad, stöd vid måltider, matlagning, följa med på olika aktiviter och social samvaro. Du kan arbeta på gruppboende, serviceboende, korttidsboende, barn- och ungdomsboende, daglig verksamhet eller inom personlig assistans.

Kvalifikationer
För att gå vidare i rekryteringsprocessen och kunna bli erbjuden anställning behöver du 


• ha fyllt 18 år innan sommarvikariatet påbörjas då arbetet innefattar oregelbundna arbetstider (AFS 2012:3)
• ha möjlighet att arbeta 75% i snitt under perioden 10 juni – 25 augusti 
• ha goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift, då det krävs att du kan kommunicera med hyresgäst/kund/brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt dela ut medicin
• kunna hjälpa både män och kvinnor med personlig omvårdnad såsom toalettbesök, dusch, intimhygien med mera

Du behöver vara social, empatisk och initiativrik. Du behöver kunna arbeta både självständigt och i team. 

Det är meriterande om du har B-körkort samt om du har utbildning och/eller erfarenhet inom vård och omsorg, men även du som har annat studieområde eller andra erfarenheter är välkommen att söka.

 

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information
Vi tillämpar löpande rekrytering.

Anställningsform: Timvikariat med schema fr.o.m. 2023.06.10 t.o.m. 2023.08.25

Omfattning: 75% under sommarperioden, men möjlighet till högre sysselsättningsgrad finns

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse 

Innan anställning kommer vi göra en kontroll av medborgarskap. Du kommer behöva uppvisa pass, nationellt ID-kort eller personbevis. Är du inte medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du även styrka ett giltigt arbetstillstånd eller att du är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd enligt Utlänningsförordningen 6 kap. §13a.


Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Innan en anställning på vård- och omsorgsförvaltningen begär vi att du visar upp ett giltigt utdrag i oöppnat kuvert från polisens belastningsregister. Du kan redan nu beställa ett belastningsregister för att påskynda rekryteringsprocessen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

OmtUmdD9eBMS8SP7Bxxn