region skåne logo

Dietist till Vuxenpsykiatri i Kristianstad

Publicerad 25 mars 2024
📍
Skåne, Kristianstad
🗓
Sista dag att söka: 31 maj 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag.

Nu utökar vi vår verksamhet med en dietist! Det är en ny tjänst som omfattar hela verksamhetsområdet. Tycker du att detta låter spännande och vill vara med och forma tjänsten? Vi inom vuxenpsykiatri Kristianstad ser fram emot att välkomna en ny kollega.

Vuxenpsykiatri Kristianstad erbjuder specialistpsykiatrisk vård i Skånes nordöstra och sydöstra kommuner och består av cirka 390 medarbetare. Den geografiska spridningen är stor men trots det så karaktäriseras vår verksamhet av närhet och korta beslutsvägar. Verksamheten värnar om en hög klinisk kompetens, god arbetsmiljö och hög delaktighet.

Du kommer att vara anställd i verksamhetsområde Kristianstad där du utgår från Ätstörningsmottagningen. På mottagningen är vi sju medarbetare med olika kompetens, läkare, två psykologer, sjuksköterska, sjukgymnast, skötare samt medicinsk sekreterare. Vi ser dessutom framemot att välkomna en kurator till teamet från och med september.

Den 1 juni 2023 flyttade vårt ätstörningsteam från Hässleholm till Kristianstad och blev en egen enhet i nya fräscha lokaler. Vi ser goda förutsättningar att utveckla ätstörningsvården med stöd av vårdprocesser och i nära samarbete med andra enheter i syfte att skapa en personcentrerad, tillgänglig och evidensbaserad vård för våra patienter.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamheterna arbetar i multiprofessionella team med ett teambaserat arbetssätt. Som dietist arbetar du med nutritionsbedömning och nutritionsbehandling av vuxna patienter i huvudsak med ätstörningsproblematik. Du arbetar över hela verksamhetsområdet som innefattar både öppenvård och heldygnsvård. I ditt arbete träffar du patienter och närstående vid enskilda besök men även gruppbehandling tillsammans med andra yrkesprofessioner kan bli aktuellt. I uppdraget ingår det dessutom att ge konsultation och utbildning inom verksamheten samt till våra vårdgrannar.

Vi ger dig en möjlighet att delta i en spännande utveckling inom psykiatrin samt området ätstörningar, där du har möjlighet att bidra med kompetensutveckling i nutritionsfrågor. Därtill ingår det även att ge konsultationer och utbildning till våra vårdgrannar. Som ny medarbetare får du en god introduktion till verksamheten och arbetet. Du ingår också i ett nätverk med dietister med liknande uppdrag i övriga verksamhetsområden. Då detta är en ny tjänst inom verksamhetsområdet finns det stor möjlighet för dig att vara med och forma ditt uppdrag tillsammans med din chef.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad dietist med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. För tjänsten är det meriterande om du har tidigare erfarenhet som yrkesverksam dietist inom ätstörningsbehandling eller psykiatri.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, där du med lätthet balanserar variationen av självständigt arbete och arbete i mottagningen. Du är flexibel i ditt arbetssätt och har förmåga att ta egna initiativ samt prioritera och hantera flera olika arbetsuppgifter samtidigt. Du har ett stort intresse för psykiatri och ätstörningsområdet samt öppenhet och intresse för att skaffa sig mer insyn i det terapeutiska arbetet och hur en dietist på bästa sätt kan stödja patientens terapeutiska process. Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

gmEGafXYUKyoGqWyXgMQ