region skåne logo

Fysioterapeut till Vårdcentralen Norra Fäladen i Lund

Publicerad 25 mars 2024
📍
Skåne, Lund
🗓
Sista dag att söka: 22 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag.

Vill du arbeta på en stimulerande och utvecklande arbetsplats som genomsyras av arbetsglädje, kvalité och kompetensutveckling? Då är detta rätt tjänst för dig!

Vårdcentralen Norra Fäladen befinner sig i stark utveckling, där vi genom ett välstrukturerat arbetssätt förbättrar verksamheten för att på bästa sätt möta våra patienters behov. Vi har i dagsläget cirka 11 000 listade patienter varav en stor andel utgörs av en ungbefolkning, varav många studenter vid Lunds universitet. I vårdcentralens upptagningsområde finns en stor internationell befolkning. Vårdcentralen verkar inom ramen för hälsovalet och är ackrediterad för barnavårdscentral. Vi har även astma/KOL- och diabetesmottagning samt fysioterapeut- och arbetsterapimottagning. Vi är också en del av Lunds första Familjecentral.

På vårdcentralen finns specialister i allmänmedicin, distriktssköterskor, diabetessköterska, astma/KOL-sköterska, fysioterapeuter, arbetsterapeut, psykolog, medicinska sekreterare och undersköterskor. Tillsammans är vi drygt 40 medarbetare som nu välkomnar en ny kollega!

Fysioterapin sitter i egna fräscha lokaler anpassade efter arbetsgruppens behov. I anslutning till behandlingsrummen är vår fina träningslokal lokaliserad. Vi har även en stötvågsmaskin att tillgå. I anslutning till fysioterapimottagningen finns arbetsterapi- och psykologmottagningen vilket förenklar samarbetet mellan yrkesgrupperna.

På arbetsplatsen arbetar det i dagsläget 4 fysioterapeuter med en god mix av kompetenser. En av fysioterapeuterna arbetar riktat mot familjecentralen och en av fysioterapeuterna, har även uppdraget som rehabkoordinator, och har en psykosocial inriktning.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en engagerad fysioterapeut som vill slå följe med oss och vara delaktig i utvecklingen på verksamheten. I din roll som fysioterapeut består arbetet bland annat av bedömning och behandling av patienter med huvudsakliga besvär från rörelse- och stödjeorganen. Behandling ges både individuellt och i grupp där fokus ligger på rådgivning, bedömning, mobilisering, träning, rehabilitering och information. Till oss kommer patienter i alla åldrar med många olika diagnoser, vilket gör att du får möjlighet till ett varierande och utvecklande arbete.

Då fysioterapin är första instans vid besvär i rörelse- och stödjeorganen ställs det höga krav på enskilt ansvarstagande men med möjlighet till stöd och handledning av erfarna kollega med flera års erfarenhet. I vårt team har vi även en specialistläkare inom ortopedi att tillgå. Du kommer ges möjlighet till egna ansvarsområden, som exempelvis internetbaserad/fysisk artrosskola och arbete med kvinnors hälsa. Givetvis utgår vi ifrån dina intresseområden och din kompetens. Vi värdesätter och tar vara på den kunskapsbredd som finns hos våra medarbetare. Därför uppmuntrar vi dig att bidra med din yrkeskompetens och delta i förbättrings- och utvecklingsarbetet av verksamheten. Ditt engagemang och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Då vi har många engelsk talande patienter ser vi gärna att du har goda kunskaper i engelska. Därtill ser vi det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete på vårdcentral. Besitter du kunskaper i journalsystemet PMO ses det också som meriterande för tjänsten.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från primärvården. Särskilt meriterande är erfarenhet av fysioterapeutiskt arbete inom ortopedi, kompetens inom OMT (ortopedisk manuell terapi), utbildning inom akupunktur och/eller McKenzie.

Som person trivs du med variation i ditt arbete samt värdesätter ett gott samarbete med dina kollegor och patienter på vårdcentralen. För rollen är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, att du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp samt att du har ett gott bemötande gentemot både kollegor och patienter. Vi värdesätter också egenskaper såsom noggrannhet, flexibilitet samt engagemang och ser även att du har ett positivt förhållningssätt. Du vill bidra till utvecklingen av arbetssätt på vårdcentralen och har ett intresse av att förbättra patientflöden. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

pprG44q6F8Uxz5I4cB7r