region skåne logo

Fysioterapeut till Vuxenpsykiatrimottagning i Simrishamn

Publicerad 15 mars 2024
📍
Skåne, Simrishamn
🗓
Sista dag att söka: 14 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) vuxenpsykiatri Kristianstad bedriver öppenvård i Hässleholm, Kristianstad, Simrishamn och Ystad. Akutmottagningen och all slutenvård ligger i Kristianstad. För invånare tillhörande Ystad, Skurup och Sjöbo erbjuds slutenvård och akutmottagning i Malmö och Lund. Vårt upptagningsområde är Skånes nordöstra och sydöstra kommuner, med sammanlagt cirka 300 000 människor. Vi har ett gott samarbete med kommunerna genom samverkansmöten och vårdplaneringar. Trots en stor geografisk spridning karaktäriseras vår verksamhet av närhet och korta beslutsvägar.

Vi är idag cirka 28 medarbetare som arbetar på Vuxenpsykiatriska mottagningen i Simrishamn och vårt upptagningsområde innefattar kommunerna Simrishamn och Tomelilla. Vi bedriver högspecialiserad öppenvård. Utifrån våra olika kompetenser och erfarenheter är vårt uppdrag att erbjuda våra invånare inom specialistpsykiatrin bedömning, utredning, diagnostik, vård och behandling. Vi är är en arbetsplats med kompetent och engagerad personal som ständigt jobbar med att utveckla och förbättra mottagningens arbete. Teamet består av olika yrkeskategorier, däribland medicinsk sekreterare, skötare, läkare, fysioterapeut, rehabkoordinator, sjuksköterska, socionom, psykolog samt arbetsterapeut. Här tar vi hand om och hjälper varandra och många goda skratt genomsyrar det dagliga arbetet.

Vuxenpsykiatrin i Simrishamn är en verksamhet i en spännande utvecklingsfas! Just nu satsar vi och utökar med ett nytt psykosteam samt arbetar med implementering av standardiserade vårdprocesser, Skånes Digitala Vårdsystem och förhållningssättet personcentrerad vård.


ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut är du en viktig del av vår mottagning och bidrar med din specifika yrkeskompetens i hela verksamheten. Du arbetar evidensbaserat med kvalificerade undersökningar, bedömningar samt processinriktade kroppsorienterade behandlingsmetoder, såväl individuellt som i grupp. Då somatisk samsjuklighet är mycket hög hos personer med psykisk ohälsa kan du som fysioterapeut även bistå teamen med differentialdiagnostisering. Du använder även individanpassad fysisk aktivitet som behandlingsmetod. Patienterna du möter har ofta nedsatt förmåga att uppfatta kroppens signaler, rörelsesvårigheter och/eller problematik med spänningar, stress, oro och ångest. Därtill har många även en varierande grad av metabolt syndrom och är fysiskt inaktiva. Det är därmed viktigt att ha fokus på förändringsarbete när det gäller levnadsvanor.

Som nyanställd erbjuds du introduktion utifrån erfarenhet och behov. Vi ser även handledning, metodstöd och vidareutbildning som självklara delar för att långsiktigt kunna utvecklas som behandlare.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är också ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom psykiatrisk verksamhet. Vi ser även gärna att du har terapeutisk kompetens i basal kroppskännedom eller annan likvärdig kroppsbaserad behandlingsform.

För att trivas hos oss och lyckas i rollen är du trygg i dig själv och din yrkesroll samt har god initiativförmåga och är öppen för förändringar. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i tvärprofessionella samarbeten. Därtill har du ett gott etiskt förhållningssätt och ett professionellt bemötande gentemot såväl patienter som kollegor, där du aktivt bidrar till ett öppet och tillåtande arbetsklimat. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Psykiatri, habilitering och hjälpmedel är den tredje största förvaltningen med verksamheter runt om i hela Skåne. Vi har ett brett uppdrag där många olika kompetenser tillsammans ger våra patienter den bästa vården och omsorgen. Med nyfikenhet och stort intresse satsar vi också på utveckling och forskning.

Uppdraget inom psykiatri är att bedriva specialiserad vård i den offentligt drivna barn-, vuxen- och rättspsykiatrin. Habiliteringen bedriver habilitering och rehabilitering inom den offentligt drivna barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringen. Hjälpmedel har i uppdrag att hantera hjälpmedel som föreskrivs till patienter i Skåne. Inom förvaltningen finns också syn-, hörsel och dövverksamhet och ungdomsmottagningarna i Skåne.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

iBkhalSBoV8g9DkBWURy