Gör skillnad- Vi söker nu sommarhjältar till äldreomsorgen

Publicerad 15 december 2023
📍
Skåne, Eslöv
🗓
Sista dag att söka: 10 juni 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Med hjärta, framtidstro och våra värdeord - engagemang, nyskapande och allas lika värde - arbetar vi tillsammans för att skapa resultat och nå vår vision; Skånes bästa kommun att bo och verka i 2025.

Vi arbetar för att skapa en inkluderande och respektfull miljö där alla känner sig sedda och värdefulla.
Som sommarvikarie inom äldreomsorgen blir du en viktig del av vårt team och får möjlighet att göra skillnad i människors liv.
Vi sätter brukarens behov i centrum och möjliggör dennes rätt till självbestämmande, delaktighet och inflytande över sitt egna liv.

Är du en person med engagemang, uppskattar variation och vill vara med och göra skillnad? Din framtid inom vården börjar hos oss i Eslövs kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med engagerade kollegor arbetar ni får att skapa en meningsfull vardag för våra brukare. Du som sommarvikarie hos oss får möjlighet att vårda, vägleda, utvecklas och göra skillnad.
Inom äldreomsorgen arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Här får du även vara med och skapa välbefinnande och trygghet för personer som behöver det som mest.

Är du intresserad av äldreomsorg kan du välja att arbeta inom hemvård eller på vård och omsorgsboenden.

Hemvård
Inom hemvården arbetar du i brukarens egna hem. Här hjälper och ger du stöd till brukaren med allt från personlig omvårdnad, måltidsstöd till promenader. Arbetet utförs utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt där du alltid utgår från brukarens egna förmågor, för att förbättra brukarens livskvalitet.
Du får ett schema för ditt arbetspass i en av arbetsmobilerna och utifrån detta så arbetar du framförallt självständigt men vissa arbetsmoment gör du tillsammans med dina kollegor.
Man förflyttar sig med tjänstebil eller tjänstecykel mellan brukarna beroende på avstånd.

Vård och omsorgsboende
På vård och omsorgsboende och korttidsenheten kommer du att hjälpa brukarna med sina dagliga rutiner. Även här hjälper och ger du stöd till brukaren med allt från personlig omvårdnad, måltidsstöd och olika aktiviteter. Här arbetar man tillsammans i team och har alltid kollegor nära till hands.
Ett av vård och omsorgsboendena är med inriktning för personer med demenssjukdomar.

Vare sig om man arbetar inom hemvård eller på vård och omsorgsboende behöver man kunna ta en medicindelegering, då många av brukarna har mediciner. Man har även ett nära samarbete med sjuksköterskor, fysio- arbetsterapeuter och administrativ personal.

Alla enheter har arbetstider förlagda på dag, kväll, helg och natt, därför ser vi att du som sommarvikarie kan arbeta varierande arbetstider.

Du kommer ersätta ordinarie personal under semesterperioden juni-augusti. Som sommarvikarie behöver du kunna arbeta minst fyra sammanhängande veckor under denna period. Vi ser gärna att du är tillgänglig under våren och kan fortsätta jobba under sommaren, så skicka in din ansökan redan nu- Vi hoppas du vill vara med och göra skillnad!

KVALIFIKATIONER
För att jobba som sommarvikarie hos oss behöver du;

• ha fyllt 18 år
• behärska det svenska språket i tal och skrift, så att du kan kommunicera med våra brukare på ett tydligt sätt, samt för att kunna hantera dokumentationen
• ha datorvana och kunskaper i mobilanvändning
• kunna cykla, gäller för vissa områden
• ha körkort, gäller för vissa områden

Starkt meriterande är:

• du har tidigare erfarenhet av liknande arbete
• du har en färdig eller pågående utbildning relevant för arbetet

Vi söker dig som är empatisk, ansvarstagande och bra på att ta initiativ. Du är en person med eget driv som nyfiket och intresserat sätter dig in i arbetsuppgifterna med målsättning att kunna arbeta självständigt. Du har mod att ställa frågor till dina kollegor om något är oklart. För att klara arbetet ska du vara bekväm med att ge stöd till både män och kvinnor.

Eslövs kommun begär utdrag ur belastningsregistret vid nyanställningar av medarbetare som ska arbeta i brukarens hem.
Blir du aktuell för anställning ska du vara beredd att uppvisa "kontrollera dina uppgifter i belastningsregistret"

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
I Eslövs kommuns arbetsgivarerbjudande har vi sammanställt tio goda anledningar till att välja oss som arbetsgivare. Ta del av det och läs mer om hur det är att arbeta i Eslövs kommun på vår hemsida; https://eslov.se/arbete-och-arbetsmarknad/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Visma support 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har Eslövs kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

EuPI9AjWGAk3RHz8xwQV