Helleborusskolan Täby söker skolsköterska

Publicerad 20 mars 2024
📍
Stockholm, Täby
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Deltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?

Helleborusskolan är en friskola, som vänder sig till grundskoleelever med diagnoser inom NPF/autismspektrum, som behöver ett individuellt pedagogiskt upplägg. Vi har små klasser - kunnig personal - lugn miljö. Verksamheten bedrivs i ändamålsenliga lokaler och med fina grönområden omkring.

På Helleborusskolan bygger vi undervisningen på elevens starka sidor och försöker kompensera för och träna på sådant eleven behöver utveckla. Alla elever på Helleborusskolan följer grundskolans läroplan. Det pedagogiska arbetet leds av en rektor med gedigen erfarenhet av läraryrket och stor kunskap om autismspektrumområdet.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till skolsköterska, distriktssköterska eller barnsjuksköterska.

Som skolsköterska arbetar du hälsofrämjande och förebyggande med bland annat hälsobesök, hälsosamtal och vaccinationer enligt nationellt basprogram. Du har även mottagning tillsammans med skolläkaren och samverkar med instanser utanför skolan. Som skolsköterska, tillsammans med skolläkare, ingår du i skolans samlade elevhälsa och bidrar med medicinsk kompetens i elevhälsoarbetet. Elevhälsoteamet på skolan har nära samarbete och regelbundna EHT en gång per vecka. Skolans elevhälsoteam arbetar tillsammans med övrig personal på skolan för att skapa en trygg miljö och goda förutsättningar för elevens hälsa, utveckling och lärande.

För att trivas i rollen som skolsköterska hos oss krävs det att du är strukturerad i ditt arbetssätt och att du självständigt kan planera och prioritera ditt arbete. Du har ett inkluderande förhållningsätt och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och skolans övriga medarbetare. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vi söker dig som:

- är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till skolsköterska, distriktssköterska eller barnsjuksköterska

- har av att jobba med målgruppen

- har några års yrkeserfarenhet

- har en människosyn som präglas av idén att barn gör rätt om de kan.

Anställning fr.o.m. 2024-08-12.

Tjänstgöringsgrad 60%, viss flexibilitet gällande arbetstider erbjuds.

AWbYfyd9BdVhlTw0O62c