västra götalandsregionen logo

Hemsjukvårdsläkare

Publicerad 17 februari 2024
📍
Västra Götaland, Vara
🗓
Sista dag att söka: 29 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.Om oss

Vara Vårdcentral arbetar för att öka kontinuiteten för våra patienter.

Därför är vi uppdelade i 4 team, bestående av både läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och administrativ personal. Är du läkare med ett stort intresse för teamarbete, är du rätt person för oss. Arbetet som hemsjukvårdsläkare hos oss erbjuder möjlighet att arbeta såväl fysiskt som digitalt, med möjlighet att arbeta hemifrån.

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta kundernas behov. 

Läs gärna mer om de fördelar och förmåner vi erbjuder i Närhälsan: Fördelar och förmåner

Om arbetet

Som hemsjukvårdsläkare arbetar du med patienter inskrivna i hemsjukvården. Du ingår i ett team med flera yrkesprofessioner från den kommunala hälso- och sjukvården som tillsammans arbetar för patienten. Samarbetet mellan vårdcentralen och kommunens hemsjukvård i Vara är mycket gott och präglas av förtroende och respekt för varandras förutsättningar och uppdrag. Tillsammans utvecklar vi även arbetssätt som gynnar patienten, tex digitala vårdmöten. I rollen ingår även handledning av ST- och AT- läkare samt läkarstudenter, det är en viktig del av vårt uppdrag att utbilda morgondagens vårdpersonal.

Vårdcentralen har även en äldremottagning för de patienter som inte är inskrivna i hemsjukvården men är äldre än 80 år. Den drivs framför allt av våra duktiga sjuksköterskor och undersköterska, men kan ibland behöva stöd av vår hemsjukvårdsläkare i specifika ärenden.

Närhälsan Vara vårdcentral arbetar aktivt med förbättringsarbeten och vi når framgång gemensamt i en stimulerande lärandemiljö med öppna dörrar och ett välkomnande klimat. Du förväntas bidra aktivt till vårt förbättringsarbete med stora möjligheter till egen utveckling.

Om dig

Du är legitimerad läkare och har specialistutbildning i området allmänmedicin, geriatrik eller internmedicin med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Du har ett särskilt intresse av och kunskap om hemsjukvård samt det uppdrag som vårdcentralerna har att verkställa i samarbete med kommunens sjuksköterskor. Språkkunskaper i svenska i tal och skrift på lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för tjänsten.

Vi söker dig som kan arbeta självständigt men ändå vill delta i verksamhetens utvecklingsarbete. I arbetet möter du många olika patienter därför är det viktigt att du är lyhörd och har ett gott bemötande. Du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga samarbetsparters i arbetet.  Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer sker löpande.
Välkommen med din ansökan!
Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/surrogate


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

keUSbCKsfBrFD7mcqLnn