Leg Psykolog/Psykoterapeut till Capio vårdcentral Högdalen

Publicerad 13 november 2023
📍
Stockholm, Stockholm
🗓
Sista dag att söka: 28 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Om oss

På Capio vårdcentral Högdalen, som ligger i södra delen av Stockholm, har vi samlat all vår kunskap under samma tak vilket gör att vi skapar en stark och kompetent personalgrupp med många års erfarenhet av primärvård. Vi är ett härligt gäng på 40 medarbetare som tar hand om våra ca 12 600 patienter. Vår ambition är att alltid erbjuda våra patienter bästa tänkbara vård. Vi håller till i ljusa, fina lokaler och det är lätt att ta sig till oss då det finns goda tunnelbane- och bussförbindelser.

Din roll

I din roll kommer du att arbeta med bedömning och behandling av patienter med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Vår utgångspunkt är god tillgänglighet och att sätta in snabba insatser i tidigt skede för att förhindra att patienten blir sämre. Detta arbetssätt har visat sig framgångsrikt då våra patienter ofta får adekvat hjälp redan med hjälp av korta besök och behandlingsserier.

Vi arbetar i psykosociala team där du samarbetar nära läkare och sjuksköterska i triagering och rondning där ni tillsammans kommer fram till vad som är lämpliga insatser i den specifika situationen. Ofta är det du som är första instans för bedömning avseende diagnostik och åtgärd och huruvida patienten är i behov av eventuell remittering. Du stöttar dessutom övriga yrkesgrupper konsultativt i psykosociala frågor.

Vi arbetar alltid evidensbaserat, och vilka metoder som är aktuella beror helt på patientens individuella behov. Det kan handla om digital självhjälp, chattkommunikation, psykologisk rådgivning vid enstaka besök, internet-KBT, videosamtal i varierande längd, fysiska besök eller digitala/fysiska gruppbehandlingar eller kortare stödjande kontakter vid kris/sorg. Ofta behövs inte längre behandlingsserier. Utöver detta kommer du att remittera till psykiatrin vid behov och även göra bedömningar av remisser från andra instanser.

Din vardag kommer alltså att vara variationsrik och vi har väl utvecklade digifysiska arbetssätt vilket skapar flexibilitet för dig i ditt arbete.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en positiv och utvecklande arbetsplats med tydligt patientfokus. Vår organisation bygger på den lokala enhetens självstyre med engagemang och delaktighet från medarbetaren vilket leder till korta beslutsvägar. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte.

Dessutom erbjuder vi även följande:

Kollektivavtal
Närvarande chef
Kompetensutveckling, handledning samt onboardingprogram

Friskvårdsbidrag
Frukost varje fredag
En inkluderande arbetsplats där vi lär av varandra

Om dig

Du som söker är legitimerad psykolog eller psykoterapeut och trygg i både person och profession samt har god förståelse för primärvårdens syfte och arbetssätt. Tidigare erfarenhet från arbete i primärvård är meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet där bland annat personlig mognad, integritet och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper.

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Publicerat: 2023-11-10

Sista ansökningsdag: 2023-12-10

6Zmyu1NRX2ENV5bgZuq5