Leg. Sjuksköterskor för sommarvikariat 2024 Kommunal Primärvård

Publicerad 15 januari 2024
📍
Västra Götaland, Vänersborg
🗓
Sista dag att söka: 31 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Beskrivning
Nu söker vi sommarvikarierande sjuksköterskor och trivs du hos oss kanske vi kan erbjuda en tillsvidareanställning.

De senaste åren har den avancerade vården flyttat hem. I Vänersborgs kommun kan vi erbjuda dig ett utmanande, lärorikt och omväxlande arbete. I Kommunal Primärvård arbetar du självständigt och har nära till flera goa kollegor.

Kommunal Primärvård är en trevlig arbetsplats där vi värnar om varandras arbetsmiljö. Du kommer att ha ett fritt arbete där du själv planerar vården kring patienterna. Vårt arbetsklimat präglas av en teamkänsla där vi samarbetar, stöttar och delar kunskap och hjälper varandra.

Vi arbetar även med Samverkande sjukvård vilket innebär assistansuppdrag från andra vårdgivare. Vårt journalsystem är Procapita. Andra arbetsredskap är MCSS, SAMSA, NPÖ samt Pascal.

Vi ansvarar för hela Vänersborgs kommun, cirka 1 100 inskrivna patienter. Våra patienter bor i ordinärt boende, på särskilt boende (Säbo), inom socialpsykiatri och LSS. Vi har även ett kvällsteam på kvällar vardagar samt ett natteam.

I vårt kvälls- och natteam arbetar du i en mindre grupp med legitimerade sjuksköterskor och endast på jourtid.

Kväll- och natteamets veckoarbetstid är 33,20 tim/vecka. 

På Säbo och inom ordinärt boende arbetar vi främst dagtid på vardagar och var 5:e helg och på helgerna ingår kvällstjänstgöring. Heltidsmått 37 tim/vecka.


Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter i nära samarbete med olika professioner. Du kommer att vara omvårdnadsansvarig för cirka 20-25 patienter.

I ansvarsområdet för omvårdnadsansvarig sjuksköterska ingår att ha ett primärt ansvar för den allmänna och specifika omvårdnaden. De grundläggande arbetsuppgifterna är att bedöma, besluta, sätta mål för den specifika omvårdnaden, dokumentera, planera och att leda insatser upp till sjuksköterskenivå.

I vårt arbete ingår bland annat akuta bedömningar, dialysbehandlingar, trakeostomi och ventilatorvård, intravenösa infusioner samt vård till patienter i livets slutskede.

På kväll/natt innebär arbetet främst oplanerad vård och punktinsatser, men även återkommande besök hos patienter som är i behov av dygnet-runt-vård.

Som sjuksköterska hos oss i kväll/natt teamet är du arbetsledare och har en handledande och rådgivande funktion för övriga professioner i teamet runt patienten.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som känner dig trygg med att arbeta självständigt.

Du ska ha en god samarbetsförmåga, vara lösningsfokuserad och van vid att prioritera dina arbetsuppgifter. Stor vikt läggs på personlig lämplighet

B-körkort är ett krav.


Villkor
När du gör din ansökan kommer du att få fylla i vilket eller vilka områden du är intresserad av att jobba mot, ordinärt boende, Säbo, kväll och/eller natt samt vilka veckor du kan arbeta.

Vi ser helst att du arbetar en eller två sammanhängande perioder. Våra semesterperioder är v. 26-29 eller v. 30-33.

Rekrytering kommer pågå under ansökningstiden.

När du söker tjänst inom Socialförvaltningens verksamheter får du vara beredd på att uppvisa utdrag ur belastningsregistret inför tillsättning av tjänst.

KrigsplaceringOm du söker en tjänst hos oss som omfattas av krigsplacering kommer du få information om det i samband med din anställning.ÖvrigtVänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.

Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammansOlika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vårhttp://jobb.vanersborg.se/ och sidan https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/jobba-i-vanersborgs-kommun .Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/fackliga-organisationer .Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling.

RfZccKT6yeHFrS2F80pX