Lidingö stads hemtjänst söker tim- och sommarvikarier

Publicerad 7 mars 2024
📍
Stockholm, Lidingö
🗓
Sista dag att söka: 8 maj 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Deltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Vi är en nytänkande organisation där det finns stor möjlighet att påverka och testa nya arbetssätt. Hemtjänsten är en del av omsorgs- och socialförvaltningen och vi utför ett kvalificerat omsorgsarbete i hemmet till de Lidingöbor som har beviljats hjälp utifrån Socialtjänstlagen. Vi ger insatser dygnet runt årets alla dagar till personer som behöver stöd.

Vi utgår från nyrenoverade och fina lokaler centralt på Lidingö. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken på cirka 15 minuter från T-centralen. Precis intill finns ett fristående gym. Vi åker bil, går eller cyklar till våra kunder på Lidingö. Alla anställda får bra arbetskläder och tillgång till omklädningsrum där det finns möjlighet att duscha och byta om.

Vi erbjuder ett flexibelt arbete med stöttande och engagerande kollegor och chefer. Vi använder oss av smarta digitala lösningar och miljöanpassade fordon. Det finns möjlighet att äta lunch tillsammans och det finns kaffe, te och frukt tillgängligt i våra lokaler.

ARBETSUPPGIFTER
Som timvikarie i Lidingö stads hemtjänst har du den viktiga uppgiften att utifrån biståndsbeslut hjälpa äldre Lidingöbor i deras vardag. Jobbet är varierande och du får även vara ute och röra på dig mycket.

Det är personens individuella behov, intressen och vanor som styr hur vi utför våra hemtjänstinsatser. Du får professionellt stöd av vår organisation kring hur de uppgifter som ingår i vårt uppdrag utförs. Du jobbar mycket självständigt men vi lägger även stor vikt vid teamarbetet med kollegor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som du kommer att utföra är
- hjälp med personlig omvårdnad
- leverans och tillagning av mat
- handling, tvätt och städ
- ledsagning vid t.ex. ärenden och aktiviteter

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska, vårdbiträde, eller utbildar dig inom vård och omsorg. Om du har erfarenhet av att arbeta i äldreomsorgen är det toppen, men det är inget krav.

För att lyckas och trivas i ditt arbete hos oss behöver du ha:
- god kunskap i svenska, både tal och skrift
- B-körkort
- god cykelvana
- grundläggande digital/teknisk kompetens för att kunna använda hjälpmedel och verktyg i arbetet

Det viktigaste är dina personliga egenskaper. Därför ser vi gärna att du har ett engagemang och en drivkraft att vilja få andra att må bra. Du tar eget ansvar och har lätt för att samarbeta och hitta lösningar. Vidare har du empatin och flexibiliteten att kunna bemöta alla typer av människor på ett respektfullt och professionellt sätt. I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik.

ÖVRIGT
Staden tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen till Lidingö stad! Här kan du njuta av närheten till natur & skärgård med endast 15minuters avstånd till T-centralen. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare som erbjuder utvecklingsmöjligheter. Vi vill ständigt förbättras och strävar efter att vara en lärandeorganisation i framkant. Om du delar vår passion för utvecklande ledarskap, ett aktivt medarbetarskap och en inkluderandearbetsplats är det till oss du ska söka för att bli en del av oss i Lidingö stad! Tillsammans kan vi skapa en meningsfull och berikande arbetsmiljö där vi kan växa och göra skillnad tillsammans.

Lidingö stads hemtjänst är Silviahemcertifierad, vilket innebär att alla medarbetare hos oss får genomgå en utbildning i Silviahemmets vårdfilosofi och metodik för demensvård.

Du kommer behöva visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister samt ett giltigt arbetstillstånd vid intervjutillfället.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning tillrekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt medmediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

8s8s5Jjad4JDVmcITyxC