Ödeshögs kommun söker grundskollärare

Publicerad 12 december 2023
📍
Östergötland, Ödeshög
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Ödeshögs kommun är beläget i sydvästra Östergötland, med Omberg i norr, Vättern i väster, den bördiga östgötaslätten i öster och Holavedens djupa skogar i söder. Genom kommunen går E4:an som möjliggör att du enkelt når både Linköping och Jönköping på 40 minuter med bil. I Ödeshögs kommun bor ca 5400 invånare och kommunen är med sina ca 400 tillsvidareanställda inom fem olika förvaltningar kommunens största arbetsgivare.
Vi är stolta över vår kommun och våra medarbetare av flera skäl. 30 % av maten till äldreomsorg- och skola är lagad på lokalproducerade råvaror, vår sjukfrånvaro ligger under rikssnittet och är bland de tre lägsta i länet, och Ödeshögs kommun rankades på plats 55 av 290 av Sveriges näringsliv 2020. Detta och mycket mer gör Ödeshög till en attraktiv kommun att både bo och verka i.
Ödeshögs kommun är en liten kommun med stora möjligheter. Vi har korta beslutsvägar, ett gott företagsklimat och goda möjligheter till rekreation.
Välkommen till oss!

Beskrivning
Vi söker dig som vill bidra till att skapa en värdefull vardag för andra människor och som är intresserad av ett viktigt, omväxlande och roligt sommarjobb. Att arbeta inom Vård och Omsorg handlar om att hjälpa människor som på olika sätt har svårt att klara sig i vardagen. Här möter du människor som är i behov av din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang. 

Arbetsuppgifter

En vanlig arbetsdag kan innehålla arbetsuppgifter som till exempel:
- Hjälp med personlig hygien, måltider och påklädning
- Förflyttning
- Läkemedelshantering
- Promenader och andra aktiviteter
- Dokumentation av omvårdnadsarbetet

Våra verksamheter pågår dygnet runt, alla dagar i veckan, detta möjliggörs av en varierande schemaläggning som kan innehålla både dag, kväll, helg eller nattarbete. Enheterna finns placerade centralt förutom hemtjänst som arbetar inom hela kommunen.

Inom vår verksamhet Vård och omsorg finns det olika typer av uppdrag som skiljer sig åt beroende på vilket område man jobbar inom. 

Hemtjänst / Särskilt Boende inom äldreomsorgen
Vi ger vård, omsorg och stöd till brukare som behöver hjälp i sitt boende. Inom särskilda boende finns det även gemensamma sällskapsytor. 

Personlig assistent
Som personlig assistent är du brukarens förlängda arm i hemmet men följer bl.a. också med på fritidsaktiviteter. 

LSS-boende/Serviceboende
Som stödassistent jobbar du inne på ett LSS-boende eller ute på ett serviceboende med att stödja och motivera brukaren i brukarens egen lägenhet.

Kvalifikationer
Du behöver:
- Vara minst 18 år 
- Ha viljan att jobba med människor och ett genuint intresse för att hjälpa andra
- Kunna kommunicera på det svenska språket i både tal och skrift
- Ha en viss digital kunskap då mycket av arbetet hanteras via dator eller app
- Som person är du ansvarstagande, har lätt för att samarbeta och är engagerad i ditt arbete. Du har ett gott bemötande mot så väl brukare och kollegor. 

Du får gärna:
- Vara utbildad inom omvårdnad eller liknande
- Ha erfarenhet av att jobba med människor inom omvårdnad eller annat serviceyrke
- Ha B-körkort då vissa områden kräver detta

Vi erbjuder:
- Ett meningsfullt och roligt sommarjobb 
- Praktisk och teoretisk introduktionsutbildning
- varierande arbetstider
- Vid god insats under sommaren kommer du ha möjlighet att arbeta extra inom vården även efter sommaren.

Semesterperioderna är under sommaren förlagda under månaderna juni, juli och augusti.
För den vikarie som väljer att arbeta minst 75 % under 8 sammanhängade veckor utgår en villkorsstyrd ersättning på 7000:- kronor utöver lönen.
Uppnås ovanstående kvalifikationer erbjuds också möjlighet till friskvårdsersättning mot kvittoredovisning på upp till 1000 SEK av godkända friskvårdsaktiviteter enligt inkomstskattelagen.

Mer information och ansökan
Heltid/ deltid. Schema. Tidsbegränsad anställning.
Timlön enligt avtal.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 240430. Vänligen skicka in din ansökan omgående då rekrytering sker fortlöpande. Till din ansökan vill vi att du bifogar kopior från gymnasium/högskola eller annan utbildningsinstans som styrker dina kvalifikationer i CV.
Vid frågor kontakta enhetschef David Siivonen, 0144-35029, enhetschef Kristina Andersson, 0144-351 43, enhetschef Gunilla Karlsson 0144- 351 50 eller enhetschef Åsa Johansson 0144-351 70.
Vi undanber oss vänligt men bestämt från att bli kontaktade av externa annonserings- och rekryteringsföretag.


Du som söker jobb och har skyddad identitet ska ringa till rekryterande chef (se ovan i annonsen) för att fråga om hur din ansökan ska hanteras.

Ödeshög, en trygg plats där det är extra gott att bo, leva och verka. Ur bördig jord, rika skogar och klart vatten bygger vi framtiden tillsammans.

GlKh2REl1FAb507lOTQO