Planerare till Lidingö stads hemtjänst

Publicerad 18 mars 2024
📍
Stockholm, Lidingö
🗓
Sista dag att söka: 18 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Är du bra på att arbeta systematiskt, se lösningar och tycker om att arbeta med och för människor? Då ska du söka tjänsten som vår nya planerare!

Vi är en nytänkande organisation där det finns stor möjlighet att påverka och testa nya arbetssätt. Hemtjänsten är en del av omsorgs- och socialförvaltningen och vi utför ett kvalificerat omsorgsarbete i hemmet till de Lidingöbor som har beviljats hjälp utifrån Socialtjänstlagen. Vi ger insatser dygnet runt årets alla dagar till personer som behöver stöd.

Vi utgår från nyrenoverade och fina lokaler centralt på Lidingö. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken på cirka 15 minuter från T-centralen. Precis intill finns ett fristående gym. Vi åker bil, går eller cyklar till våra kunder på Lidingö. Alla anställda får bra arbetskläder och tillgång till omklädningsrum där det finns möjlighet att duscha och byta om. Det finns möjlighet att äta lunch tillsammans och det finns kaffe, te och frukt tillgängligt i våra lokaler.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen ansvarar du tillsammans med dina planerarkollegor för att skapa en effektiv planering för kundernas insatser och skapar förutsättningar som omsorgspersonalen behöver för att kunna utföra sitt viktiga arbete. Eftersom antalet kunder och deras behov snabbt förändras är detta arbete en ständigt pågående process och utmaning. Lidingö stads hemtjänst utför dygnet runt och veckans alla dagar stödinsatser hos totalt ca 700 kunder runt om på Lidingö.

Dina arbetsuppgifter:
- Skapa slingor (dagligt arbetsschema) för hemtjänstens medarbetare med fokus på kontinuitet, kvalitet och kostnadseffektivitet.
- Bemanna verksamhetens korttidsfrånvaro (frånvaro upp till 14 dagar).
- Vara delaktig i utvecklingsarbete runt bemanning och utvecklingen av ett nytt resursteam.
- Bidra till det kontinuerliga arbetet med att utveckla arbetssättet för hemtjänstplanering.
- Samarbeta med både dina planerarkollegor och verksamhetens övriga stödfunktioner.
- Stödja hemtjänstens team i deras utvecklingsprocess och aktiva medarbetarskap.

Insatsplaneringen görs i Epsilon som är ett digitalt planeringsverktyg där s.k. slingor skapas vilka utgör omsorgspersonalens dagliga scheman. I planeringen säkerställer du att kundernas biståndsbeslutade insatser verkställs på det sätt som kunden har rätt till.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska alternativt har lång erfarenhet från arbete inom hemtjänst. Du behärskar svenska i tal och skrift och har digital vana. Det är meriterande om du har erfarenhet av planeringsarbete inom hemtjänsten och erfarenhet av Epsilon. Som person stimuleras du av problemlösning i högt tempo. Du är noggrann och systematisk och tar ansvar för ditt eget arbete.

För att lyckas i rollen vill vi att du är:
- Samarbetsinriktad, du bidrar till teamets arbete på ett prestigelöst sätt.
- Självständig och flexibel, du prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.
- Problemlösande, du har förmåga att bibehålla fokus och tänka i flera steg.
- Kvalitetsmedveten, du fokuserar på resurser och hur de används på bästa sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. Vi förväntar oss att du bidrar med en stor skapa engagemang, ett professionellt förhållningssätt och att du tar initiativ för att ständigt utveckla dig och verksamheten.

ÖVRIGT
Staden tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse. Helg- och kvällsarbete kan förekomma.

Välkommen till Lidingö stad! Här kan du njuta av närheten till natur & skärgård med endast 15minuters avstånd till T-centralen. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare som erbjuder utvecklingsmöjligheter. Vi vill ständigt förbättras och strävar efter att vara en lärandeorganisation i framkant. Om du delar vår passion för utvecklande ledarskap, ett aktivt medarbetarskap och en inkluderandearbetsplats är det till oss du ska söka för att bli en del av oss i Lidingö stad! Tillsammans kan vi skapa en meningsfull och berikande arbetsmiljö där vi kan växa och göra skillnad tillsammans.

Lidingö stads hemtjänst är Silviahemcertifierad, vilket innebär att alla medarbetare hos oss får genomgå en utbildning i Silviahemmets vårdfilosofi och metodik för demensvård.

Du kommer behöva visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning tillrekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt medmediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

zG1TEE8xFHeHS2lOrPem