region skåne logo

Psykolog till Vårdcentralen Måsen i Lund

Publicerad 12 mars 2024
📍
Skåne, Lund
🗓
Sista dag att söka: 23 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag.

Är ett empatiskt förhållningssätt och fokus på patienten självklarheter för dig? Letar du efter din nästa utmaning där du kan få utvecklas både i din profession och som person? Tveka då inte att söka till oss redan idag och bli en del av vårt engagerade team!

Primärvården ska finnas där för alla genom hela livet och vi vill vara det självklara nära vårdvalet för boende på Väster i Lund. Vårdcentralen Måsen är en hälsovalsenhet med drygt 11 000 listade patienter och ansvarar för den medicinska behandlingen på två särskilda boenden (SÄBO) i närområdet. Vi har en bred kompetens och ett komplett utbud bestående av läkarmottagning, distriktssköterskemottagning samt ett flertal specialistmottagningar. Våra specialistmottagningar är bland annat diabetes, astma/KOL, livsstil, barnavårdscentral (BVC), psykisk hälsa samt en rehabiliteringsavdelning. Vi har ett gott samarbetsklimat med ett stort inslag av teamarbete och god kontinuitet i alla personalkategorier.

Vi arbetar kontinuerligt med att gemensamt förbättra och utveckla vår arbetsplats. Vi har övergått till att arbeta teambaserat i tvärprofessionella team. Det är en pågående utvecklingsresa där just du kan vara med och påverka. Varje patient har sitt egna fasta vårdteam bland våra tvärprofessionella team. På detta sätt bygger vi en stabil kontinuerlig bas som vi tror leder till trygghet och ökad möjlighet till påverkan av den egna vården. Genom att arbeta i team så tror vi också att vi kan skapa en bättre arbetsmiljö som fungerar långsiktigt och bidrar till välmående medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en driven och engagerad psykolog som vill stärka vårt team mot det gemensamma målet att kunna ge den bästa vården för våra patienter!

Patienter med psykisk ohälsa är en patientgrupp som på senare tid ökat och primärvårdens uppdrag är att ansvara för att de med lätt till medelsvår psykisk ohälsa får rätt stöd och hjälp. Ditt arbete präglas av en helhetssyn på människan, där du utgår från din breda kunskapsbas. I ditt arbete strävar du efter att arbeta med hög tillgänglighet och stegvis vård för att möjliggöra lämpligt omhändertagande i ett tidigt skede.

Som psykolog hos oss kommer du att arbeta med genomförande av bedömningar och behandlingar. Det kliniska arbetet varierar utifrån patientens behov, vilket kan innefatta allt ifrån enstaka rådgivande samtal till längre behandlingar. Såväl enskilt om i grupp behöver kunna erbjudas. Vi har ett stort fokus på att åstadkomma gedigna bedömningar för våra patienter och ge rätt vård utifrån Socialstyrelsens riktlinjer.

Vi erbjuder en individuellt anpassad introduktion utifrån dina tidigare erfarenheter. Vi utgår ifrån att alla har en individuell inlärningsprocess och ser det som en självklarhet att du ska få stöttning av kollegor för att bli säker i din nya arbetsroll.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad psykolog med behörighet att verka inom svensk sjukvård och har KBT- inriktning, minst steg 1 med kognitiv beteendeterapi-kompetens. Språkkunskaper i svenska, lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala, är ett krav för tjänsten. Vi ser gärna att du har en bredd i ditt synsätt på psykisk ohälsa och dess behandling. Har du sedan tidigare erfarenhet av arbete inom primärvården är det meriterande.

För att trivas hos oss behöver du vara nytänkande och engagerad i ditt arbete. Att bemöta dina patienter och kollegor professionellt och hjärtligt är en självklarhet, likaså att arbeta lösningsfokuserat med en positiv grundsyn. Du tycker om att självständigt planera och strukturera upp ditt dagliga arbete, men ser också många fördelar med att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att göras innan eventuell anställning. Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Välkommen med din ansökan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

eKihfnfOvWuiRvVR7imN