Psykolog till Verksamhetsområde Sunderbyn

Publicerad 21 mars 2024
📍
Norrbotten, Boden
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Vill du vara med och forma den moderna psykiatrin i Norrbotten? Är du intresserad av att arbeta med organisatorisk- och behandlingsutveckling? Då har vi rollen för dig nu när vi söker en psykolog till Verksamhetsområde Sunderbyn med placering Bodens Närpsykiatri.  


Verksamhetsområdet Sunderbyn har cirka 250 medarbetare och bedriver vård- och behandling inom akutsjukvård, slutenvård och öppenvård. Tjänsten kommer huvudsakligen vara placerad under Närpsykiatrin Boden med goda möjligheter till distansarbete vid önskemål.  


Närpsykiatrin i Boden är en allmänpsykiatrisk mottagning med uppdrag att tillgodose patienternas behov av specialistpsykiatriska bedömning- och behandlingsinsatser. Vi arbetar med kunskapsstyrning, nationella vård- och insatsprogram. Mottagningen består av ett 30-tal medarbetare med olika yrkeskompetenser såsom sjuksköterskor, läkare, psykoterapeuter, arbetsterapeuter, skötare, kuratorer, medicinska sekreterare och psykologer. 


Region Norrbottens använder PLA som ett tilläggsuppdrag och organisatoriskt tillhör funktionen aktuellt Verksamhetsområde, således tillhör PLA ledningsstrukturen både på verksamhetsområdesnivå och enhetsnivå. 


Du kommer jobba med allt från utredning till behandling, vid utredningar har du ett nära samarbete med arbetsterapeut, läkare och övrig personal som ingår i bedömnings och utredningsteamet. Som psykolog hos oss ingår du också i ett eller flera av våra team och du kommer att jobba både enskilt med patienter samt i gruppbehandling. 
Vi söker

För rollen ser vi att du har följande kvalifikationer: 

- Legitimerad Psykolog 

- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift   

- Erfarenhet av arbete inom psykiatrin 

 

Det är meriterande:  

- Specialistutbildningar som bedöms vara relevant 


Som person är du trygg i din roll som psykolog och har god helhetssyn då du agerar på ett genomtänkt sätt som gynnar psykiatrins verksamheter. Du är lugn och stabil i stressande situationer och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du kan med lätthet skifta perspektiv i ditt arbete och se arbetet ur patient, medarbetar- och organisationsperspektiv. Vidare tar du ansvar för din uppgift, du strukturerar ditt arbete och ser till att dina projekt avslutas. Då du kommer ha ett tätt samarbete med olika yrkeskategorier och vårdgrannar är det viktigt att du besitter en god samarbetsförmåga. 
Det här får du arbeta med

Att arbeta som psykolog inom psykiatrisk öppenvård är ett mycket varierande och givande arbete. Kärnan i vår verksamhet är mötet med patienten.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta med bedömning, utredning och behandling av psykiatrisk problematik. Vi arbetar med olika psykologiska behandlingar som till exempel KBT, DBT, RO-DBT, PE, även gruppbehandlingar gällande ADHD, Bipolaritet och Autism. Kompetenshöjning är möjligt både via intern och extern handledning samt det finns även möjlighet till vidareutbildning. Psykoedukativa insatser gentemot patienten och dennes anhöriga förekommer också likaså kontakt med kommun, Försäkringskassa och Arbetsförmedling. Vi erbjuder även patienter att träffas digitalt.     


Det kommer att finnas stora möjligheter till att forma arbetsuppgifterna och vad som ska prioriteras utifrån mottagningens behov. 
Det här erbjuder vi dig

- Möjlighet till specialistutbildning

- Tillgång till samverkan med övriga psykologer i division och, eller verksamhetsområde.

- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård

- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag

- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/


Information om tjänsten

Tjänsten är tillsvidare på heltid. Placering i Boden men vi har samverkan inom Division Psykiatri och det innebär att det vid organisatoriska behov, kan en fråga komma om intresse av att arbeta på andra orter och över klinikgränser under kortare perioder. 


Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal. Intervjuer sker löpande så sök till oss redan idag! Välkommen med din ansökan!

XVdlPiF6tfrVYfc2ewoy