Roligt jobb som arbetsterapeut/fysioterapeut i Älmhults kommun!

Publicerad 18 mars 2024
📍
Kronoberg, Älmhult
🗓
Sista dag att söka: 21 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.ARBETSUPPGIFTER
Som arbetsterapeut och fysioterapeut får du arbeta med något av det bästa och mest berikande som finns - att göra vardagen bättre för våra patienter.

Du arbetar utifrån ett hälsofrämjande och rehabiliterande förhållningssätt. Arbetsuppgifterna är förlagda till såväl särskilt som ordinärt boende. Dina arbetsuppgifter innefattar bedömning, behandling, träning, uppföljning samt hjälpmedelsförskrivning. I ditt arbete har du nära kontakt med patienterna, men även med anhöriga och andra personer i patientens nätverk. Arbetet bedrivs i team och nära samverkan med övriga professioner.

I arbetet ingår att instruera, utbilda och handleda anhöriga och omvårdnadspersonal i det dagliga arbetet kring patienten. Åtgärderna utgår från patientens behov och mål och anpassas individuellt med syfte att bidra till ökad självständighet och delaktighet i vardagslivet.

Vi erbjuder dig ett brett och flexibelt uppdrag med frihet under ansvar, där du får möjlighet att göra skillnad och påverka ditt arbete. Du har inbokade besök som du kan reglera men det uppstår även akuta situationer som gör att du kan behöva planera om din arbetsdag.

Arbetslaget består av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, hjälpmedelstekniker, larmansvarig samt syn- och hörselinstruktör. Du får glada och erfarna kollegor, i en driven och trygg grupp, där vi delar med oss av våra kunskaper och stöttar varandra. Du har alltid nära till det kollegiala stödet och vi har en arbetsplats med struktur, ordning och reda. Rutiner finns på plats och kommunens MAR arbetar i nära samarbete med verksamheten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut alternativt arbetsterapeut.

Du är ansvarstagande och känner ett stort engagemang och intresse för ditt arbete. Du ser möjligheter före svårigheter och tycker om att arbeta självständigt såväl som i team. Du är en god kommunikatör och tycker om att undervisa/instruera.

För tjänsten krävs B-körkort.


ÖVRIGT
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

7JJg64UX5RVCzo8mAF8V