Semestervikariat som HSL- undersköterska

Publicerad 18 december 2023
📍
Skåne, Hässleholm
🗓
Sista dag att söka: 31 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Nu söker omsorgsförvaltningen i Hässleholms kommun HSL- undersköterskor inför sommaren 2024.

Vi erbjuder dig ett varierande och lärorikt sommarjobb där du gör skillnad i en människas vardag.

Det här erbjuder vi dig!
Som HSL- undersköterska är man placerad i omsorgsförvaltningens sjuksköterskeorganisation där arbete utförs både inom ordinärt och särskilt boende. Vi arbetar för att ge våra brukare god vård och omsorg. Som undersköterska i sjuksköterskeorganisationen blir dina arbetsuppgifter HSL- inriktade och vi utför sjukvårdsuppgifter utifrån det kommunala ansvaret. Våra HSL- undersköterskor utgår från Kasern Virgin, beläget på T4 området i Hässleholm.

Vi söker nu HSL- undersköterskor till sommaren. Vi erbjuder heltidstjänster där arbetstiden är förlagd dagtid måndag till fredag mellan 07.30-16.00. 

I arbetet som HSL- undersköterska utförs arbetsuppgifter som är delegerade av sjuksköterskan. Du får utbildning samt blir upplärd av kollegor under introduktionen. Arbetsuppgifter som kan förekomma i arbetet är varierande men omfattar bland annat sår/kompressionsbehandling, provtagning, hantering av sond, stomi, omläggning av sår lätta till avancerade sår, katetervård och nefrostomi hantering.

Du behöver även kunna hantera olika hjälpmedel och utföra delegerade rehabinsatser, luftning av nackkrage samt hantering av läkemedel av olika slag tex dosettdelning och insulin givning samt andra typer av injektioner mm. 

I arbetet ingår det även en del administrativt arbete förutom den ordinarie dokumentationen enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL), så som beställningar och fakturagranskning.

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad undersköterska där tidigare erfarenhet inom hälso- och sjukvård och medicinteknisk utrustning är meriterande. För att klara av rollen som HSL undersköterska bör du kunna hantera delegering inom alla områden vilket även omfattar delegerade rehabinsatser. 

Eftersom du arbetar nära människor i behov av våra insatser är det viktigt att du är lugn och trygg. Du behöver ha ett gott bemötande och förståelse för andra människors behov och känslor. Det är viktigt att du har en stor social kompetens då arbetet för en patientsäker vård innebär samverkan både inom och utanför vår egna verksamhet.

Det är viktigt att du har en stor social kompetens då arbetet för en patientsäker vård innebär samverkan både inom och utanför vår egna verksamhet. I rollen behöver du vara trygg med att arbeta ensam då arbetet utförs i patienternas egna hem. Du kan ta ansvar för dina arbetsuppgifter, är flexibel och initiativrik samt har en god förmåga att skapa relationer med andra. Som person värdesätter du ett gott samarbete med andra och ser fördelarna med teamarbete. Du har en vilja att utveckla verksamheten ihop med det övriga teamet. 

Du behöver ha stor datavana och behärska det svenska språket väl i både tal och skrift, då arbetet kräver en del administrativt arbete där all dokumentation sker i Procapita och där arbetsuppgifter så som beställningar och fakturagranskningar ingår. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att du ska kunna ta dig runt i området behöver du ha B-körkort för manuellt växlad bil.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i https://www.hassleholm.se/jobb-och-foretagande/jobb-och-arbetsmarknad/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/var-medarbetar--och-ledarpolicy

Övrigt 
Från och med 1 juli 2023 krävs ett bevis från Socialstyrelsen om skyddad yrkestitel för att få använda titeln undersköterska, alternativt intyg från tidigare/nuvarande arbetsgivare som styrker uppgifter om tillsvidareanställning per 1 juli.

I arbetet kan du komma i kontakt med både pälsdjur och tobaksrök, eftersom vi utför arbete i enskildas hemmiljö.

Rekryteringen, urval, intervjuer och tillsättning, sker löpande. Därför välkomnar vi dig att skicka in din ansökan redan idag!

Om oss
Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

N2lt4kkAH1slXabkSM6Z