Semestervikariat som rehabassistent

Publicerad 18 december 2023
📍
Skåne, Hässleholm
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Vi söker nu kollegor inför sommaren! Vi erbjuder dig ett härligt gäng av arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabassistenter beredda att ta hand om dig på bästa sätt.

Det här erbjuder vi dig!
Som rehabassistent är man placerad i omsorgsförvaltningens rehabenhet där arbete utförs både inom ordinärt och särskilt boende. Rehabenheten leds av två enhetschefer som ansvarar för arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabassistenter. Medarbetarna utgår från tre platser i centrala Hässleholm samt i Tyringe där uppdragen är delade mellan ordinärt boende, särskilt boende och LSS. 

Vi söker nu kollegor till vårt team inför sommaren 2024. Tjänsterna är sommarvikariat på heltid som rehabassistenter. Arbetet är schemalagt dagtid måndag till fredag med ett arbetstidsmått på 40h/v.

I arbetet som rehabassistent arbetar du utifrån instruktion eller delegerade uppgifter från legitimerade arbetsterapeuter eller fysioterapeuter. Det är ofta insatser som rör medicintekniska produkter och aktivitets- och funktionsträning. I arbetsuppgifterna ingår även dokumentation samt att ha hand om vissa praktiska arbetsuppgifter av annan karaktär, t.ex. hantera bilärenden, hålla ordning i buffertförråd, hämta/lämna medicintekniska produkter etc. Visst arbete på kommunens hjälpmedelsverksamhet kan också ingå i arbetsuppgifterna.

Vi vill att du ska känna dig välkommen och få möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Vi verkar i en arbetsmiljö som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och personlig utveckling. Vi använder vi oss av mentorer som vägleder dig som ny i vårt arbetssätt.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med rehabilitering/habilitering samt har vana vid att hantera medicintekniska produkter. Krav är undersköterskeutbildning eller rehabassistentutbildning, alternativt att du har en pågående utbildning till legitimerad fysioterapeut eller arbetsterapeut och endast har någon enstaka termin kvar på din utbildning. Du bör vara flexibel och tycka om att arbeta självständigt.

För att klara tjänsten krävs det att du har god datorvana samt att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. 

Körkort klass B för manuellt växlad bil är ett krav.

Du delar värderingar och förhållningssätt som beskrivs i https://www.hassleholm.se/jobb-och-foretagande/jobb-och-arbetsmarknad/sa-ar-det-att-arbeta-med-oss/var-medarbetar--och-ledarpolicy

Övrigt
Från och med 1 juli 2023 krävs ett bevis från Socialstyrelsen om skyddad yrkestitel för att få använda titeln undersköterska, alternativt intyg från tidigare/nuvarande arbetsgivare som styrker uppgifter om tillsvidareanställning per 1 juli.

Rekryteringen, urval, intervjuer och tillsättning sker löpande. Därför välkomnar vi dig att skicka in din ansökan redan idag!

Om oss
Omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer, till personer med funktionsnedsättning och till personer som behöver hemsjukvård. Förvaltningen har cirka 1700 tillsvidareanställda medarbetare och omsätter drygt en miljard kronor. Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden; ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten och en stab med viktiga stödfunktioner som HR, ekonomi och IT. Vi är stolta över våra medarbetare och arbetar efter vår vision ”Hässleholms kommun erbjuder Sveriges bästa vård och omsorg utförd av de stoltaste medarbetarna”.

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling. Våra medarbetare skapar kvalité som syns, visar respekt för individen och sätter medborgaren i fokus.

Välkommen att bli en av oss!

vAfRCcRCmEBdDQGBZntd