Semestervikariat ständig helgtjänstgöring inom Äldreomsorgen

Publicerad 21 mars 2024
📍
Halland, Laholm
🗓
Sista dag att söka: 20 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Om Laholms kommun

Det är i mötet med våra invånare som värdet av vårt arbete uppstår! Som medarbetare i Laholms kommun är du med och levererar tjänster och service till våra invånare – varje dag, året om. Laholms kommun rymmer allt från omsorg, stöd och utbildning för våra invånare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Vi tror på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. 

Som medarbetare i Laholms kommun har du kollegor med många olika yrken och bakgrund, men det som förenar oss är vårt uppdrag och vår gemensamma värdegrund med ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme


Bemanningsenheten är en stödverksamhet som bemannar vid frånvaro utifrån de beställningar som inkommer från kommunens olika verksamheter. Vi är en central väg in till Laholms kommun för sökande personer som vill arbeta som vikarie inom nedanstående verksamheter. Till verksamheterna erbjuder vi spetskompetens inom bemanning och i rekryteringsprocessen. Vi är ett team som arbetar tillsammans för att ha en god service i mötet med vikarier och verksamheter.Beskrivning
Till sommaren har vi ett behov av vikarier som kan tänka sig att jobba på en ständig helgtjänstgöring.

Det innebär att du arbetar 26 timmar per vecka och får en heltidslön.
Kravet är att du måste jobba minst 8 veckor under sommaren för att uppfylla villkoren.

Behovet finns främst inom Äldreomsorgen samt inom områden som Knäred, Våxtorp, Veinge,  Skottorp/Mellbystrand och centrala Laholm.

Arbetsuppgifter
I arbetet inom äldreomsorgen behöver man utgå från den enskilde personen och hens möjlighet till delaktighet i sin personliga omvårdnad och sitt sociala innehåll. Det kan handla om hjälp och stöd med hygien, som till exempel toalettbesök och dusch. I arbetet ingår även städ och tvätt samt sociala aktiviteter som samtal och promenader. 

Inom äldreomsorgen arbetar du med grundläggande vård och omsorg utifrån ett respektfullt och kommunikativt förhållningssätt, med tonvikt på värdighet och välbefinnande för brukaren man hjälper.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för anställning måste du ha fyllt 18 år. Du kan uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift. Du måste kunna ta till dig instruktioner i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du som söker är utbildad eller studerar till undersköterska eller vårdbiträde, gärna med erfarenhet av arbete inom vård och omsorg.

Du ska ha förmåga att med engagemang utföra beviljade insatser utifrån ett gott och professionellt bemötande. Som person är du ansvarstagande och har en god social och kommunikativ förmåga. 

Uppdraget kräver att du är initiativrik och lyhörd inför brukarens önskemål, är pålitlig och har en naturlig respekt för den personliga integriteten. Du ska kunna arbeta såväl i grupp som ensam.
Du ska kunna åta dig en medicindelegering efter fullgjord utbildning genom arbetsplatsen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
körkort B krävs för arbete i Hemtjänst. Man blir placerad efter behov.
Tillträde sker enligt överenskommelse

Övriga upplysningar
Till följd av lag om belastningsregister ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken

Information till annonssäljare
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.
Laholms kommun verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.

ecQUqhLkVxR1R8jG2pKW