Semestervikarier äldreförvaltningen 2024

Publicerad 22 mars 2024
📍
Blekinge, Karlskrona
🗓
Sista dag att söka: 30 juni 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
I Karlskrona är våra ambitioner höga och vi brinner för att utveckla den moderna staden i havet. Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad. Välkommen till Blekinges största arbetsgivare, där dina möjligheter att utvecklas är goda.Semestervikarier till äldreförvaltningens verksamheterKarlskrona kommuns äldreförvaltning söker dig som vill ha ett roligt och givande sommarjobb där du får chansen att göra skillnad för andra. Hos oss får du möjligheten att utvecklas och skapa erfarenheter som du kommer ha nytta av i framtiden!

Förgyll sommaren för våra seniorerSom semestervikarie inom äldreomsorgen gör du skillnad för andra människor varje dag. Vårt uppdrag är att ge god service till våra seniorer genom att aktivera, stötta, skapa socialt sammanhang och ge god omvårdnad. Vi möter människor där de är – på våra omvårdnadsboenden eller i den egna villan, lägenheten, sommarstugan – ja, kanske till och med på stranden.Som semestervikarie i äldreomsorgen hjälper du våra seniorer med allt vad livet kan innebära. Ena dagen är inte den andra lik vilket betyder att du en dag hjälper till med service som till exempel personlig omvårdnad, städ eller tvätt. Nästa dag kan behovet se annorlunda ut och du får ge stöd vid samtal eller ta kontakt med anhöriga eller sjukvården. Det är där behovet uppstår som du är med och stöttar och spelar en viktig roll i deras vardag.Det finns flera verksamheter inom äldreförvaltningen, därför kommer här en kort beskrivning om våra olika verksamheter som söker sommarvikarier. Hemtjänsten och särskilt boendeInom hemtjänst och särskilt boende gör du skillnad för våra äldre genom god vård och omsorg. NattpatrullenDu ser till att våra äldre som bor hemma i egen bostad får god vård och omsorg nattetid.Trygg hemgångVar med och skapa trygghet i hemmet för äldre efter en sjukhusvistelse. Du kommer att arbeta med grundläggande vård och omsorg utifrån ett rehabiliterande synsätt med tonvikt på att skapa trygghet för den enskilde.TvättbiträdeSom tvättbiträde skapar du god tvättservice åt äldre och med funktionsvariation .Korttidsverksamhet i äldreförvaltningen Rosengården - Här är utgångspunkten ett rehabiliterande och salutogent förhållningssätt. Tillsammans med den enskilde sätter vi upp gemensamma delmål för att till exempel upprätthålla fysiska, psykiska och sociala funktioner. Växelvården - Växelvården är avlastning för anhöriga men fokus på att skapa en god vistelse för den enskilde på växelvården.Palliativa avdelningen - Här vårdas den enskilde i livets slutskede. Här arbetar vi för att lindra smärta och förbättra livskvaliteten i livets slutskede. Oro och ångest förekommer ofta i livet slutskede, vi pratar även om existentiella frågor och fokuserar på vården ur ett anhörigperspektiv. Oasen - De som vistas på Oasen har inte ett stort omvårdnads behov. Oasen är avlastning för anhöriga men fokus på att skapa en god vistelse för den enskilde. Personen som vistas här har en demenssjukdom.DagverksamhetDagverksamheten är till för personer som har en kognitiv sjukdom. Vårt mål är att gästen ska ­kunna behålla sina intressen, hitta nya intressen och erbjudas ­aktiviteter som ger välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Vad krävs för att arbeta hos oss?- Genuint intresse av att möta människor i den situation de befinner sig i och bistå med det de inte klarar av själva. 

- Gott bemötande

- Samarbetsförmåga

- Datorvana 

- Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift  

- Krav om körkort på vissa arbetplatser 

- Krav på att kunna cykla på vissa arbetplatser 

- Du ska ha fyllt 18 årMeriterande är om du har en omvårdnadsutbildning och/eller har erfarenhet av omvårdnadsarbetet. För att vara aktuell för en anställning inom Äldreförvaltningen i Karlskrona kommun ska ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Det är viktigt att korrekt utdrag beställs; ”Registerutdrag för arbete på HVB-hem” och tänk på att beställa utdraget i god tid, då handläggningstiden kan vara ett par veckor.  Information om beställning finns här HVB-hem, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)

När behöver vi dig?Behovet av vår service finns hela tiden – alla dagar i veckan, alla tider på dygnet. Vi kommer kunna erbjuda dig att arbeta heltid eller delar av sommaren. Lämna in din ansökan så kan vi diskutera hur mycket och när du vill arbeta.

Sommaren är kort – men, du kan fortsätta arbeta hos oss!Ett sommarjobb är ett perfekt sätt för dig att skapa dig erfarenhet inför framtida yrkesliv. Om vi finner ett gott samarbete hos varandra finns möjligheten att fortsätta arbeta hos oss.

Tycker du att ett sommarjobb hos oss låter spännande?Lämna in din ansökan redan idag genom att klicka på ”sök tjänsten”. Där har du möjlighet att rangordna de olika yrkesområdena och även berätta var, rent geografiskt, du helst vill jobba i sommar. Vill du ha mer information om sommarjobbet kan du höra av dig till kontaktpersonen eller den fackliga företrädaren.Var extra uppmärksam – bekräftelse på din ansökan samt inbjudningar till eventuella intervjuer kan hamna i skräplådan i din mail.

Kontaktperson 


Anna Sjöström, 0455-32 12 18

sommarjobb@karlskrona.se

Facklig företrädare  


Kommunal Karlskrona, 0455-30 48 80


 

HZtWjPVksOHY01i0ZET5