Semestervikarier till Hälsa och Omsorgs verksamhetsområde

Publicerad 18 mars 2024
📍
Skåne, Östra Göinge
🗓
Sista dag att söka: 26 maj 2024
Säsongsanställning
11 dagar - upp till 3 månader
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Östra Göinge kommun med drygt 15 000 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Här har motgång vänts till framgång och här växer stolta göingar!

Vill du vara med och göra skillnad för våra medborgare i Östra Göinge i sommar och få uppskattning varje dag? Det här är ett omväxlande och stimulerande arbete där du arbetar för människor som behöver dig. Dessutom kan vi erbjuda dig ett ansvarsfullt och omväxlande arbete med trevliga arbetskamrater!

Vi behöver dig, du gör skillnad!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker semestervikarier till våra särskilda boenden, hemtjänst, trygg hemgång, korttid, LSS-boenden, serviceboenden, personlig assistans och socialpsykiatrin under juni, juli och augusti. Du som kan arbeta under hela sommaren prioriteras då det är viktigt för våra kunder att träffa samma personer och lära känna dem.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor, som har lätt för att samarbeta och kan arbeta självständigt mot bestämda mål. När du arbetar som semestervikarie varierar arbetsuppgifterna men generellt innebär det omvårdnadsarbete/coachning utifrån kundens behov och eventuella delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.

Inom särskilt boende utförs arbetet på ett av våra boende för äldre i Knislinge eller i Sibbhult där du utför arbete i våra boendens egna lägenheter. Du ingår i ett arbetslag där ni tillsammans hjälps åt med vardagliga göromål, aktiviteter och omvårdnad av kunderna som bor där.

Inom trygg hemgång ingår du i team som möter möter upp kunden i sitt hem efter
sjukhusvistelse. Tillsammans med teamet ger du kunden stöd och hjälp i hemmet.

Inom hemtjänsten utförs arbetet i kundens hem och förflyttning mellan kunder sker med bil eller cykel. Du utgår från en av våra hemtjänstgrupper i Broby, Knislinge eller Sibbhult/Glimåkra. Arbetet är främst självständigt men vissa moment utförs tillsammans med kollegor.

Inom LSS-verksamheterna (Personlig assistans, LSS-boenden, serviceboenden, socialpsykiatri) är du ett stöd i brukarens vardag. Arbetsuppgifter som ingår är tex. hjälp med matlagning, hushållsarbete, personlig hygien samt även stöd till att få goda levnadsvillkor. Du medverkar till att stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarens individuellt satta mål. Arbetet sker i brukarens hemmiljö eller på något av våra gruppbostäder i Östra Göinge kommun.

Till korttiden kommer individer som inte klarar av att bo hemma eller efter en sjukhusvistelse. Du arbetar utifrån ett rehabiliterande arbetssätt som utgår från kundens behov, bl.a. med träning, omvårdnad och deltagande.

För att vi ska kunna få en tydlig bild av dig och din kompetens ber vi dig vänligen att skriva ett CV och personligt brev som gör detta möjligt för oss. Vid intervju vill vi att du tar med dig kopior på betyg och/eller examensbevis samt referenser (med telefonnummer och mailadress). Där vi kräver B-körkort måste du visa upp körkort för att möjliggöra anställning.

KVALIFIKATIONER
Till äldreomsorgen söker vi dig som i första hand har yrkesexamen från gymnasiets vård- och omsorgsprogram eller godkända betyg från vuxenutbildningens kurser inom vård och omsorg (1500 p) och kan arbeta hela semesterperioden v. 23- 35. Du är välkommen med din ansökan även om du har en pågående utbildning eller motsvarande erfarenhet.

Inom demensboende är det en merit om du är examinerad undersköterska med psykiatriinriktning eller motsvarande och har erfarenhet av arbete inom demensboende.

Till LSS och socialpsykiatrin söker vi dig som är utbildad stödassistent/stödpedagog, fritidspedagog eller har omvårdnadsutbildning och kan arbeta hela semesterperioden v. 23-35. Du är välkommen med din ansökan även om du har en pågående utbildning eller motsvarande erfarenhet.

Det är meriterande om du har utbildning med psykiatriinriktning samt
-Teckenkommunikationskompetens för arbete inom LSS-boende.
-Personlig assistentutbildning till personlig assistansverksamhet.

För att arbeta inom hälsa och omsorgs verksamhetsområde vill vi att du har en positiv människosyn och kan se möjligheter. Du har en förmåga att se till varje kunds individuella behov.
Du är noggrann, flexibel och har stor initiativförmåga. Det är viktigt att du kan bemöta människor med respekt och tycka om att ge stöd, hjälp och omtanke.

Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation ska du behärska svenska i tal och skrift. Du har ett professionellt bemötande, är ansvarsfull och har lätt för att samarbeta.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att arbeta inom hemtjänsten och trygg hemgång är B-körkort ett krav samt att kunna cykla för att kunna utföra de dagliga sysslorna.

Inom våra andra enheter inom Hälsa och Omsorgs verksamhetsområde är B-körkort inget krav men en fördel. Under vissa delar av dygnets timmar och på helger kan det vara svårt att ta sig runt i kommunen med kollektivtrafiken.

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval!

Vi kommer att erbjuda intervjutillfällen under perioden jan-mars-24.

Vi kommer att erbjuda olika tillfällen för introduktion innan vikariatets startdatum.

Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta!

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här: https://www.ostragoinge.se/behandling-av-personuppgifter/

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

ys9ScupnoZyChqq3DZSP