Semestervikarier till social omsorg, särskilt boende och hemtjänst, i Mörby

Publicerad 11 januari 2024
📍
Kalmar, Mörbylånga
🗓
Sista dag att söka: 16 juni 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Hela Öland attraherar varje år fler och fler människor. Unika miljöer, hög livskvalitet och närheten till både stad och hav gör Öland till en attraktiv plats att besöka och leva på. Södra Öland i sin tur präglas även av stark framåtanda, engagemang och vårt fantastiska Världsarv.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Nu söker vi fler medarbetare som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka.

Vi söker semestervikarier till social omsorg som består av hemtjänst, särskilt boende och OFN (omsorg om personer med funktionsnedsättning).

Vi söker dig som är ute efter ett flexibelt arbete där du verkligen behövs och gör skillnad för andra människor varje dag. Du är ödmjuk, engagerad, ansvarstagande, lyhörd och har ett professionellt bemötande och värnar om den personliga integriteten. Du har ett gott samarbete med kollegor och tar ditt ansvar i arbetslaget. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ARBETSUPPGIFTER
Som personal i hemtjänsten hjälper och stödjer du omsorgstagare i deras hem med att utföra beviljade insatser. Stöd och hjälp kan utföras, dag, kväll och natt. Besöken kan variera från någon gång per vecka till flera gånger per dag. Du förflyttar dig mellan omsorgstagarna genom att gå, cykla eller köra bil.

Som personal i på särskilt boende hjälper och stödjer du omsorgstagare utifrån deras behov och möjligheter. Personalen ansvarar för stöd och hjälp dag, kväll och natt. Boenden kan ha olika inriktningar, exempelvis demensvård eller somatisk vård (kroppsliga sjukdomar). Det finns även korttidsboende som är till för omsorgstagare som behöver viss återhämtning/rehabilitering.

KVALIFIKATIONER
Det är meriterande om du har en avslutad eller pågående utbildning inom vård- och omsorg eller annan lämplig omvårdnadsutbildning. Arbetslivserfarenhet inom omsorgsarbete och goda referenser är också meriterande. Du behöver vara bekväm med IT- verktyg då detta används i daglig drift samt kunna behärska svenska i tal och skrift.

För att kunna anställas behöver du visa upp ett utdrag ur belastningsregistret, mot HVB-hem, 442-7 som du beställer på polisens hemsida, www.polisen.nu Du som söker ska ha fyllt 18 år.

Sedan 1 juli 2023 är undersköterska skyddad yrkestitel. Är du utbildad undersköterska behöver du styrka detta med bevis om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen. Har du inget bevis om skyddad yrkestitel ännu behöver du lämna in en kopia på att du varit tillsvidareanställd undersköterska (hos oss eller annan arbetsgivare) vid 1 juli 2023.

Urval och rekrytering sker löpande, varmt välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

LvFXn6BUtGhKyNGjeATR