Semestervikarier Vård och Omsorg samt Funktionsstöd

Publicerad 20 februari 2024
📍
Örebro, Askersund
🗓
Sista dag att söka: 31 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Drömmer du om en sommar där du kan kombinera jobb med bad och fritid? Välkommen till oss i Askersunds kommun. Ett sommarjobb inom vård och omsorg ger dig en unik möjlighet att utvecklas samtidigt som du gör något verkligt viktigt.

Höjdpunkter med jobbet:
• Uppleva glädje, utmaningar och många fina stunder
• 5 000 kr i sommarbonus om du jobbar minst åtta veckor
• Varierande arbetstider så du får tid till sol och bad i sommar
• Schyssta och trygga villkor
• Möjlighet att jobba extra i höst

I alla våra verksamheter är din huvuduppgift att få andra att må bra. Det gör du genom sociala aktiviteter, att ge stöd i vardagssysslor samt vård och omsorg. Du får mycket uppskattning tillbaka, en känsla som får dig att må bra!
Jobbet görs utifrån tydlig planering och rutiner. Du jobbar tillsammans med engagerande och kunniga kollegor.
Det är en stor variation i vilken typ av hjälp olika personer vill ha och behöver. Detta gör att du har möjlighet att välja att jobba i en verksamhet med arbetsuppgifter som passar dig.

Vilken verksamhet passar dig?
Funktionsstöd, boendestöd och personlig assistans
Gruppbostäder: Personer bor i anpassade bostäder för att få stöd i sin vardag. Här jobbar du i ett team av kollegor och tillsammans med de boende skapar ni bra dagar utifrån deras behov och önskemål. Ni hittar även på utflykter och aktiviteter.
Daglig verksamhet: Det här är en arbetsplats för personer som inte kan ha vanliga jobb. Hit kommer de dagtid och gör en rad olika aktiviteter. Har du ett specialintresse som t ex träning, musik och skapande så finns möjligheter att du får användning av det.

Boendestöd: Vi söker även vikarier till socialpsykiatrin som boendestödjare för att stötta personer som lider av psykisk ohälsa i deras vardagsstruktur. Du arbetar ensam med insatser i brukarnas egna hem men personalgruppen utgår från en gemensam lokal.

Personlig assistans: Som personlig assistent är du hjälpande hand i vardagen till personer med olika typer av behov. I arbetet ingår allt från personlig omvårdnad, medicinska insatser, hjälp vid måltider, att sköta ett hem, inköp, vid fritidsaktiviteter, träning och hjälp att kommunicera samt övriga rehabiliterande och habiliterande insatser. Hos vissa omsorgstagare förekommer nattarbete i form av jour, hos andra förekommer vaket nattarbete. Ensamarbete förekommer.

Korttids för barn: Det här är en verksamhet som är till för barn/ungdomar mellan 0-21 år där insatsen ger möjlighet till rekreation, miljöombyte och personlig utveckling. Här kan de träffa andra barn/ungdomar. Samt avlastning för vårdnadshavare och ge möjlighet att erbjuda trygg miljö utanför hemmet.

Äldreomsorg
Hemtjänsten: Du besöker personer i deras bostäder runtom i Askersunds kommun. Du är ute mellan besöken vilket kan vara härligt på sommaren. I hemtjänsten kör vi nya miljövänliga hybridbilar av crossovertyp. Vissa besök gör du själv och andra tillsammans med kollegor. Du ingår i ett team som jobbar tillsammans med planering och uppföljning. Arbetet är omväxlande, spännande och självständigt. Det finns fem olika hemtjänstgrupper som alla utgår från centralorten Askersund från lokalerna i Västergården.

Äldreboende: På äldreboende/vård- och omsorgsboende bor människor som behöver vård och omsorg dygnet runt. Du ingår i ett team med vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter och får arbetsuppgifter utifrån din kompetensnivå. Det är ofta en fin gemenskap på boendena med roliga aktiviteter, gemensamma måltider och firanden. Under sommaren är vi ofta ute och njuter av vädret.

Korttidsvård: Här bor omsorgstagare under en kortare period för rehabilitering inför hemflytt. Vi har även omsorgstagare som växelvis vårdas i hemmet och på korttidsboende t.ex. som avlastning för anhöriga. Här får du möjlighet att träffa olika typer av människor med varierande behov av omsorg.

ARBETSUPPGIFTER
Funktionsstöd, Boendestöd och Personlig assistans
Vi söker vårdare/stödassistenter/boendestödjare till våra gruppbostäder och daglig verksamhet för vuxna personer med funktionsnedsättning. Du arbetar utifrån genomförandeplanen med att stödja personer till ökad självständighet. Personerna har i de flesta fall behov av personlig omvårdnad och många har svårt att kommunicera. Du behöver vara intresserad av att använda kommunikationsstöd.
Vi söker även vikarier till socialpsykiatrin som boendestödjare för att stötta personer som lider av psykisk ohälsa i deras vardagsstruktur. Du arbetar ensam med insatser i brukarnas egna hem men personalgruppen utgår från en gemensam lokal.

Äldreomsorg
Vi söker undersköterskor och vårdbiträden med ett genuint intresse för att arbeta med människor. Du kommer i ditt arbete att vara en hjälpande hand i vardagen till personer med olika typer av behov. Dina arbetsuppgifter innefattar serviceinsatser samt hälso- och sjukvårdsinsatser av olika slag . Du erbjuds ett omväxlande arbete med möjlighet till personlig utveckling, samt möjlighet till förlängning efter semesterperioden.

Om vi trivs med dig och du med oss så finns goda chanser att få fortsätta arbeta som vikarie inom verksamheten.

KVALIFIKATIONER
- Du ska vara 18 år eller äldre och gärna ha relevant utbildning.
- Du ska ha ett genuint intresse för att arbeta med människor.
- Du ska behärska svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med boende, anhöriga och övrig personal samt skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver.
- Du bör ha god datavana.
- Vi lägger stor vikt vid att du har förmåga att arbeta i team och att du har ett gott bemötande mot brukare, närstående, arbetskamrater, andra yrkesprofessioner och arbetsledning.
- Arbetet kan delvis upplevas både fysisk och psykiskt påfrestande, vilket gör att arbetet kräver god grundfysik och i övrigt god hälsa.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.
Vi förutsätter att våra medarbetare är vaccinerade mot Covid-19 så att våra brukare skyddas.
Till vissa tjänster krävs B-körkort och att man kan cykla.
Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

ÖVRIGT
Vi känner oss stolta över vårt Askersund! Besök gärna: https://www.visitaskersund.se/

kSszqOEBFMZDv31g51hu