Semestervikarier/timanställning med B-körkort- Hemtjänst inom äldreomsorg

Publicerad 19 februari 2024
📍
Västra Götaland, Vara
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Vara kommun ligger mitt på den bördiga västgötaslätten, här ser vi lite längre och bygger för framtiden! Vi satsar på utveckling som stärker såväl kommunen som hela Skaraborg och vi investerar för kommande generationer. 


I Vara kommun arbetar vi utifrån vår etiska kompass där ledorden hållbara, välkomnande, helhetstänkande och kreativa visar vägen. Det är med kompassen i åtanke som vi möter våra kommuninvånare, vårt näringsliv och våra kollegor.


Det är viktigt för oss att alla medarbetare mår bra och upplever att de har ett meningsfullt arbete. Det uppnår vi på bästa sätt genom att våra medarbetare är med och påverkar det dagliga arbetet, hur det är utformat och dess utveckling. I Vara kommun gör vi varandra bra och det är tillsammans vi når våra gemensamma mål.


Våra ledare deltar i ett fortlöpande utvecklingsprogram. De arbetar ständigt med att se och stärka samtliga medarbetare i det dagliga arbetet genom ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. 
Till sommaren 2024 söker vi engagerade semestervikarier inom Hemtjänsterna 

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som är i behov av hjälp och stöd.

Tycker du om att möta människor och hjälpa till i vardagen?

Är du flexibel och tillgänglig för arbete?

Här får du vara en del av individens vardag och stötta med allt som kan behövas och du får uppskattning varje dag.

Exempel på insatser som utförs av hemtjänsternas omvårdnadspersonal är: personlig omvårdnad, hälso-och sjukvård utifrån delegering, tvätt- och klädvård, inköp, matdistribution, städning och i vissa fall matlagning. 

 

- Du som söker ska ha fyllt 18 år. 
- För att kunna arbeta i hemtjänsterna krävs B-körkort -och eller cykel vana.
- Beställ hem för att kunna visa upp utdrag från polisens belastningsregister. Typ av utdrag: "Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret"https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/. Detta utdrag går inte att få till Kivra för då är det tyvärr fel utdrag. 
- Har du utbildning och/eller tidigare erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är det bra, men det är din personlighet och vilja som är viktig. 
- För att kunna kommunicera och dokumentera, krävs goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Vana vid smart-phones är bra då vi använder telefonen som ett arbetsredskap. 
- Tillgång till BankID.
- Du behöver även kunna visa upp pass/ giltigt ID kort. Körkort går att visa upp tillsammans med personbevis som man hämtar på skatteverket.se med hjälp av Bank-ID, detta kan vi göra vid bokad intervju.

 

Arbetstiderna och varierar mellan dag, kväll, helg och/eller nattjänstgöring, är schemalagda. 

Du kommer bli timanställd men med semestervikariat menas det att du får ett schema så du vet när du ska arbeta under semesterperioden. 

Vår semesterperiod sträcker sig mellan v. 25-33 och är uppdelade i 2 perioder.  Vi ser gärna att du kan arbeta under hela semesterperioden. Har du särskilda önskemål vill vi att du anger det i din ansökan.

Rekrytering av semestervikarier kommer att ske kontinuerligt. Du som skickar in din ansökan tidigt har därmed större chans att få ett vikariat och om du önskar även möjlighet att redan nu börja arbeta som timvikarie.

Och det finns även en möjlighet att kunna fortsätta som timanställd efter semesterperioderna.

Ange gärna i ditt personliga brev varför just du passar som semestervikarie/timanställd.

 

Se till att beställa utdrag från belastningsregistret-se länk om du inte har det hemma, för vid bokad intervju ska det gärna kunna tas med. Tänk på att beställa just det som vi vill se.

 

I Vara kommun vet vi att mångfald berikar - Välkommen med din ansökan! 


Din hälsa är viktig och därför erbjuder Vara kommun förmåner såsom friskvårdsbidrag på 1000 kr till många av sina medarbetare. För att söka tjänsten vill vi att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar sökvägen längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka (t.ex. skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. I princip alla dokument som skickas in till kommunen blir allmän handling. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Vill du veta mer om vad Skaraborg har att erbjuda i form av boende, fritidsaktiviteter och upplevelser? Besök http://www.livetiskaraborg.se

0e5NjtXchVQx4wNmCQYs