Semestervikarier/timanställning ständig Helgtjänstgöring.

Publicerad 19 februari 2024
📍
Västra Götaland, Vara
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Vara kommun ligger mitt på den bördiga västgötaslätten, här ser vi lite längre och bygger för framtiden! Vi satsar på utveckling som stärker såväl kommunen som hela Skaraborg och vi investerar för kommande generationer. 


I Vara kommun arbetar vi utifrån vår etiska kompass där ledorden hållbara, välkomnande, helhetstänkande och kreativa visar vägen. Det är med kompassen i åtanke som vi möter våra kommuninvånare, vårt näringsliv och våra kollegor.


Det är viktigt för oss att alla medarbetare mår bra och upplever att de har ett meningsfullt arbete. Det uppnår vi på bästa sätt genom att våra medarbetare är med och påverkar det dagliga arbetet, hur det är utformat och dess utveckling. I Vara kommun gör vi varandra bra och det är tillsammans vi når våra gemensamma mål.


Våra ledare deltar i ett fortlöpande utvecklingsprogram. De arbetar ständigt med att se och stärka samtliga medarbetare i det dagliga arbetet genom ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. 


HemtjänstBeskrivning

Tycker du om att möta människor och hjälpa till i vardagen?

Vi vill erbjuda dig ett semestervikariat, ett arbete där du känner glädje och stolthet över det vi gör och att vårt arbete gör skillnad, för de vi är till för.

Vi söker dig, som kan arbeta ständig helg. Största delen av tiden, ligger på lördag och söndag. (dag/kväll)

Övrig tid läggs på endera fredag eller måndag utifrån verksamhetens behov och din önskan.

Vi söker dig som kan täcka upp på ständig helgschema för ordinarie personal som har semester, både på våra äldreboenden och i våra hemtjänster.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet består av att ge service och omvårdnadsarbete.

De beviljade insatser vi utför är anpassade efter individen. Respekten för människors självbestämmande och integritet är grunden i ditt arbete och du förväntas ge en god vård och omsorg som du kommer att få genom att först ha introduktion. 

Du kommer också att arbeta med delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.

Exempel på insatser som utförs av omvårdnadspersonal är: personlig omvårdnad, hälso-och sjukvård utifrån delegering, tvätt- och klädvård, inköp, matdistribution, städning och i vissa fall matlagning. 

 

Kvalifikationer

Du ska ha fyllt 18 år.

Erfarenhet av liknande arbete är önskvärt men det är din personlighet och vilja som är viktig.

Ett gott bemötande är a och o i vår verksamheter. och vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. 

Du är lugn, trygg, ansvarstagande och flexibel.

För att kunna kommunicera och dokumentera som ingår i arbetet, behövs mycket goda kunskaper i det svenska språket och vana vid smartphones är nödvändigt då vi använder dator/telefonen som ett arbetsredskap.

 

Övrig information till sökande

Vår semesterperiod sträcker sig mellan v. 25-33 och är uppdelade i 2 perioder.  Vi ser gärna att du kan arbeta under hela semesterperioden. Har du särskilda önskemål vill vi att du anger det i din ansökan.

Rekryteringen av semestervikarier kommer ske kontinuerligt. Du som skickar in din ansökan tidigt har därmed större chans att få ett semestervikariat och om du önskar även möjlighet att redan nu börja som timanställd.

Och det finns även en möjlighet att kunna fortsätta som timanställd efter semesterperioderna.

Du ska kunna visa upp utdrag från polisens belastningsregister. Utdrag begär du själv via Polisens hemsida: ”Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret” https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/blanketter---kontrollera-egna-uppgifter/ Tänk på att beställa i tid, kan ta upp till 14 dagar innan det kommer hem.

Detta utdrag går inte att få till Kivra för då är det tyvärr fel utdrag. 

För att kunna arbeta i hemtjänsterna krävs B-Körkort -och eller cykel vana. 

Du behöver ha tillgång till Bank-ID.

Du behöver även kunna visa upp pass/ giltigt ID kort. Körkort går att visa upp tillsammans med personbevis som man hämtar på skatteverket.se med hjälp av Bank-ID, detta kan vi göra vid bokad intervju.

 

 

 

Hemtjänst

I Vara kommun vet vi att mångfald berikar - Välkommen med din ansökan! 


Din hälsa är viktig och därför erbjuder Vara kommun förmåner såsom friskvårdsbidrag på 1000 kr till många av sina medarbetare. För att söka tjänsten vill vi att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar sökvägen längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka (t.ex. skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. I princip alla dokument som skickas in till kommunen blir allmän handling. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Vill du veta mer om vad Skaraborg har att erbjuda i form av boende, fritidsaktiviteter och upplevelser? Besök http://www.livetiskaraborg.se

gMoLhOppGurPb3Yd7DIV