Sjuksköterska, ambulanssjukvården

Publicerad 29 februari 2024
📍
Jönköping, Nässjö
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Ambulansområde öster, ambulanssjukvården

Är du legitimerad sjuksköterska och söker din nästa utmaning? Då två av våra kollegor går i pension vid årsskiftet finns nu möjligheten att bli en av oss i ambulansområde öster. Välkommen till en spännande och driven organisation med mycket goda möjligheter till att både utveckla och utvecklas!

Rollen som sjuksköterska
Som sjuksköterska arbetar du tillsammans med en ambulanssjukvårdare eller annan sjuksköterska som har grund- eller specialistutbildning. Tillsammans undersöker ni patienten enligt givna medicinska behandlingsriktlinjer och ställer en preliminär arbetsdiagnos. Som medarbetare i ambulanssjukvården har du tillgång till mycket avancerad utrustning som exempelvis hjärtstartare, mekanisk hjärtkompression och en mängd läkemedel. I det dagliga arbetet möter du alla typer av patienter, där ditt arbete innebär att ge en god och patientsäker vård utifrån patientens behov.

Tjänsten vi erbjuder är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Din blivande arbetsplats
Ambulanssjukvården har utvecklats de senaste åren och erbjuder en alltmer avancerad vård redan innan ambulansen kommer till sjukhuset. Ambulanssjukvårdens arbete präglas av våra tre värdeord professionellt, tryggt och tillgängligt.

I Region Jönköpings län finns 24 ambulanser inklusive en lättvårdsambulans fördelade på tolv stationer i länet. Ambulanssjukvården består av tre ambulansområden, varav område öster är ett av dem och har stationer i Eksjö, Nässjö, Vetlanda, Sävsjö, Tranås och Aneby. Här kan du läsa mer om vår verksamhet (https://www.rjl.se/jobb-och-karriar/arbetsplatser-i-region-jonkopings-lan/sjukhus-som-arbetsplats/ambulanssjukvarden-som-arbetsplats/).

Din profil
Nu söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst ett års erfarenhet av somatisk sjukvård. Har du någon av följande specialistutbildningar är det meriterande.

• Ambulanssjukvård
• Anestesisjukvård
• Intensivvård
• Akutsjukvård

Som grundutbildad sjuksköterska i ambulanssjukvården har vi som krav att du ska slutföra din specialistutbildning inom ambulanssjukvård inom tre år efter anställning hos oss. Du är en van förare och har lägst B-körkort. Det är viktigt att du har bra kondition och god fysisk arbetsförmåga, detta både för din och patientens skull. Att arbeta inom ambulanssjukvården ställer även krav på personlig mognad och gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som person är du trygg och stabil med en god förmåga att skilja på det personliga och det professionella. Det är viktigt att du är trygg med att fatta egna beslut i ditt arbete. Arbetet innebär även ett tätt samarbete i team, därför behöver du ha en god förmåga att samarbeta med andra människor och kommunicera på ett tydligt sätt. Det är mycket viktigt att du har ett empatiskt sätt och ett gott bemötande.


Vårt erbjudande till dig
Ambulanssjukvården är en arbetsplats som erbjuder stor frihet under ansvar. Arbetet är omväxlande och utmanande där du som medarbetare ställs inför problemlösning i vardagen och får använda hela din yrkeskompetens för att kunna tillgodose patientens behov. Omväxlingen i arbetet gör att du varje dag får möjlighet att utvecklas och lära nytt. Vi är en utbildningsintensiv verksamhet och det finns stora möjligheter till kompetensutveckling inom olika ansvarsområden. Ambulanssjukvården är en aktiv och kreativ organisation, där vi arbetar tillsammans för en hög patientsäkerhet och en god arbetsmiljö. Följ gärna vår vardag på Instagram! (https://www.instagram.com/ambulansregionjonkopingslan/)

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här. (http://xn--%20ls%20grna%20om%20vra%20frmner%20hr-yddf1azi24e./)

Har du frågor om tjänsten?
Om du vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Daniel Hegefeldt, 070-62 08 681, daniel.hegefeldt@rjl.se eller områdeschef Marie Wahlström, 070-21 92 245, marie.wahlstrom@rjl.se. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Vår rekryteringsprocess
Inför eventuell anställning kommer du att utöver intervju att genomgå fystest, bärtest, körtest och simtest. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 31 mars.

Välkommen med din ansökan!

so8eBA6l5xAHBdxNmBDZ