Sjuksköterska - neurogastroenterologi

Publicerad 21 mars 2024
📍
Uppsala, Uppsala
🗓
Sista dag att söka: 15 maj 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Verksamhetsområde medicin, hud och reumatologi

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Var med och utveckla neurogastroenterologin på vår sektion!

Vår verksamhet
På mag-tarmsektionen på Akademiska sjukhuset bedriver vi vård för patienter med sjukdomar i mag-tarmkanalen, lever och gallvägar. Vi utvecklar nu verksamheten inom området neurogastroenterologi. Här utreds, diagnostiseras och behandlas patienter med funktionsstörningar och motilitetsrubbningar i mag-tarmkanalen.

Vi tar hand om patienter från region Uppsala men fungerar även som ett kompetenscentrum och samarbetar med andra regioner i en så kallad ”shared care” modell där det primära vårdansvaret finns i hemregionen och vi bistår med vår expertis inom området. Vi arbetar dels traditionellt genom att träffa patienter fysiskt på Akademiska sjukhuset men kommer även, för patienter från andra regioner, utveckla telemedicin där vi träffar patienter och deras lokala vårdgivare på videolänk.

Arbetet är teambaserat, förutom medicinsk kompetens i form av läkare och sjuksköterska kommer även beteendevetenskaplig kompetens och dietist att kopplas till teamet. Denna verksamhet är under uppbyggnad, ansvarig är gastroenterolog Perjohan Lindfors som rekryterades specifikt för detta uppdrag hösten 2023.

Vi har också ett tätt samarbete med barnkliniken som inom gastroenterologin sedan flera år, har framgångsrikt utvecklat en ”shared care” modell mot närliggande regioner.

Ditt uppdrag
Din bas är mag-tarmmottagningen på Akademiska sjukhuset och primärt fokus är att medverka i uppbyggnaden av vår nya verksamhet. Du kommer att arbeta heltid måndag-fredag. Du kommer även att delta i det löpande arbetet på mottagningen tillsammans med dina kollegor där. Då det redan idag finns ett etablerat samarbete med barnkliniken gällande ungdomar med neurogastroenterologiska sjukdomar samt att barnkliniken utvecklat en ”shared care” modell mot övriga regionen kommer du att ha en tydlig kontaktyta även mot barnkliniken.

Du kommer att jobba i tätt samarbete med ansvarig läkare och vara ”spindeln i nätet” i denna verksamhet. Verksamheten är under uppbyggnad och du kommer att ha stora möjligheter att vara med och påverka arbetssätt och utformning av verksamheten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet inom yrket och har ett brinnande intresse för verksamhetsutveckling. Erfarenhet av arbete inom gastroenterologi är meriterande men inte ett krav.

Din kompetens
Vi lägger stor vikt på din personliga lämplighet. Viktiga egenskaper för uppdraget är att du har lätt för att samarbeta, är en god organisatör och gillar utmaningar.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Om arbetet att utveckla neurogastroenterologin kontakta:
Per Johan Lindfors, läkare, 018-617 20 80
Om arbetet på mag-tarmmottagningen kontakta:
Fredrik Bäck, biträdande avdelningschef, 018-617 18 20
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

e590xRLIJ1FtnaxTns9y