region skåne logo

Sjuksköterska till Infektionsavdelning Kristianstad

Publicerad 8 mars 2024
📍
Skåne, Kristianstad
🗓
Sista dag att söka: 21 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag.

Centralsjukhuset Kristianstad är nordöstra Skånes akutsjukhus. Här bedrivs kvalificerad akutsjukvård under dygnets alla timmar av kompetenta och engagerade medarbetare. Sjukhuset erbjuder invånarna i upptagningsområdet vård med korta väntetider inom alla specialiteter.

Vi välkomnar nu en sjuksköterska till Infektionsavdelning 152, som är en välfungerande akutvårdsavdelning där vi i första hand ger vård till befolkningen i nordöstra Skåne. Infektionsavdelningen utreder och behandlar patienter med komplicerade infektioner samt patienter med infektioner där behov av isolering finns. Vi förfogar över 22 isoleringsrum och möjlighet till fyra övervakningsplatser till svårare sjuka patienter.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som sjuksköterska hos oss får du möjlighet att arbeta nära patienten. Tillsammans med teamet ansvarar du för att patienten får den basala och specifika omvårdnad som krävs. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis akuta undersökningar, medicinering och omvårdnad av patienten.

Du vårdar, behandlar och utreder patienter med flera olika diagnoser och symtom, exempelvis sepsis, pneumoni, tuberkulos (TBC), mag-tarminfektioner, sårinfektioner, covid-19, tropiska sjukdomar och multiresistenta bakterier (MRB). Merparten av våra patienter kommer till oss akut och är i behov av tät övervakning och kan behöva syrgasbehandling med högflödesgrimma som ändvänds vid akut respiratorisk svikt.

Du kommer att ingå i ett av våra tre team, där du tillsammans med läkare och undersköterskor ansvarar för sju till åtta patienter. Dagtid finns det även två sjuksköterskor som är löpare och behjälpliga i alla team. På kvällsturen arbetar fyra sjuksköterskor där tre har patientansvar och den fjärde tar hand om inkommande telefonsamtal, gör punktinsatser, byter infarter, skriver in nya patienter och hämtar på Intensivvårdsavdelningen (IVA). På avdelningen bedrivs ofta något förändrings- och förbättringsarbete där du kommer ha möjlighet att vara med och driva utvecklingen av vården och rutinerna på avdelningen.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av isoleringsvård och/eller utbildning inom området infektionssjukdomar. Det är även en fördel om du har handledarutbildning.

Vi söker dig som har intresse för infektions- och isoleringsvård samt är lugn och stabil med god framförhållning. Du har även god organisationsförmåga samtidigt som du kan prioritera ditt arbete när en akut situation uppkommer. Vidare har du ett patientfokuserat arbetssätt där du bemöter patienter med ödmjukhet och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

På skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

oYeyxlUAZOEJYPBNlX1F