Sjuksköterska till kommunal hälso- och sjukvård

Publicerad 14 februari 2024
📍
Östergötland, Linköping
🗓
Sista dag att söka: 16 juni 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter
Vill du arbeta som sjuksköterska hos oss på Linköpings kommun?

Vi erbjuder dig ett flexibelt och självständigt arbete där du själv kan påverka din arbetsdag. Att arbeta som sjuksköterska hos oss möjliggör en nära kontakt med patient och omvårdnadspersonal samtidigt som du har många kollegor.  

I ditt arbete kommer du att göra självständiga bedömningar samt leda och utföra sjukvårdsinsatser. Du kommer bland annat att planera åtgärder och genomföra uppföljningar, hantera läkemedel, infusioner och medicinteknisk utrustning samt assistera vid läkares myndighetsutövning. Arbetet innebär även att handleda omvårdnadspersonalen och vid behov delegera dem i deras omvårdnadsarbete. Såväl planerade som akuta patientbesök ingår i ditt arbete. Beroende på placering kan ditt arbete innefatta allt från vård i livets slut och avancerad hemsjukvård till motiverande samtal.

Din arbetsplats
Hos oss arbetar ca. 80 sjuksköterskor för att ge bra vård för varje individ. Du kan arbeta på ett vårdboende, korttidsboende, inom hemsjukvården, LSS eller inom socialpsykiatrin. Vi har även en jourverksamhet kvällar, nätter och helger. Du kommer tillhöra en arbetsgrupp med sjuksköterskekollegor oavsett placering men på vissa av våra vårdboenden har vi enbart en sjuksköterska.

Du kommer vara en nyckelperson för att utveckla vården för varje individ och därför samverka med omvårdnadspersonal, fysioterapeuter, arbetsterapeuter  samt verksamhetschefen där du arbetar. Givetvis har du även en viktig roll gentemot primärvården och i förekommande fall, specialistvård. 

På våra vårdboenden och inom hemsjukvården har du ett rullande 6-veckorsschema där arbetar du en vardagskväll och en helg. Då arbetar du jourtid vilket även innefattar ansvar för patienterna inom LSS och socialpsykiatrin. Det är en uppskattad del av arbetet då du får möjlighet att möta nya vårdbehov runtom i Linköping. Inom LSS och socialpsykiatrin arbetar du vardagar kl. 8.00-17.00 med flextid. 

Du som söker
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande med erfarenhet som sjuksköterska och/eller som omvårdnadspersonal inom hälso- och sjukvård alternativt inom stöd, vård och omsorg. För arbete inom LSS/socialpsykiatrin är det även meriterande med erfarenhet av att arbeta med missbruk eller psykiatri. 

Då arbetet innebär dokumentation och kontakter med patienter och anhöriga är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska, både skriftligen och muntligt.

I de flesta av våra verksamheter behöver du ha B-körkort för manuell växellåda, det är därför meriterande. Det är även önskvärt att du kan cykla då vissa verksamheter använder cykel. 

Som person arbetar du bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare har du en förmåga att leda arbetet och har förståelse för hur individer tar till sig kunskap och kan därför anpassa hur du förmedlar information för att nå gemensamma mål. 

I ditt arbete kan du planera, organisera och prioritera ditt arbete samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du gör korrekta avvägningar och har förmågan att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden.

Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Vi har löpande urval utifrån vilken eller vilka verksamheter som har behov just nu. 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: Varierande

Ref. nr: 12584

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

B1S2Ec5cxo8tbjRjEjth