region skåne logo

Sjuksköterska till Strokeavdelning i Ängelholm

Publicerad 18 mars 2024
📍
Skåne, Ängelholm
🗓
Sista dag att söka: 26 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag.

På Ängelholms sjukhus hjälper vi människor genom att förebygga, behandla och lindra sjukdom och dess långvariga effekter. Tillsammans blir vi bäst på planerad vård, sammanhållna vårdkedjor och rehabilitering. Vi leder utvecklingen mot framtiden, med hjälp av innovativa lösningar, nya metoder och arbetssätt. Som medarbetare hos oss är du en viktig del i arbetet med att utveckla framtidens hälsosystem vi vill och vågar testa nytt. Här leder vi med hjärta, mod, respekt och nyfikenhet.

Vi söker dig som vill bli en del av vårt stolta sjukskötersketeam på strokeavdelningen. Här får du chansen att vara med att utveckla och driva verksamheten framåt tillsammans med engagerade kollegor som bryr sig mycket om varandra och om patienterna. Vår verksamhet finner du i nybyggda, ljusa och välutrustade lokaler med utsikt över Rönne å.

Hos oss får du engagerade kollegor som välkomnar frågor och delar med sig av både kunskap och erfarenheter. Med patienten i centrum har vi ett teamarbete där du får utrymme att vara med och bygga vidare på vår öppna och inkluderande kultur. Vi är ett härligt gäng som välkomnar två nya kollegor!

Strokeavdelningen består av ett tvärprofessionellt team som arbetar tätt tillsammans. I teamet ingår läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, medicinsk sekreterare, kurator och logoped. Vi är övertygade om att god arbetsmiljö och hög patientsäkerhet hör ihop! Alla i teamet bidrar med sina särskilda kompetenser och allas röster är lika viktiga. Vi anstränger oss för att ge alla våra anställda bra förutsättningar som möjligt för att bli sitt bästa professionella jag.

Är du nyfiken på hur det är att jobba hos oss? Titta gärna på vår film där en av våra sjuksköterskor berättar hur arbetet på avdelningen går till: https://play.mediaflowpro.com/ovp/17/74CFBU97IO

På Ängelholms sjukhus Instagramkonto https://www.instagram.com/angelholmssjukhus/ kan du se hur vardagen ser ut på vårt sjukhus och lära dig mer om olika verksamheter. Följ oss gärna!


ARBETSUPPGIFTER
På avdelningen är vi en del av den akuta strokelarmskedjan och har övervakningsplatser för dessa patienter i telemetri eller monitor. Utöver det akuta omhändertagande har vi dessutom patienter som behöver en längre tids inneliggande vård.

Vi vårdar även patienter med hjärntumörer eller neurologiska diagnoser som epilepsi, men även andra internmedicinska sjukdomar.
Som sjuksköterska möter du patienter med olika livsöden och diagnoser och du får en individuellt anpassad introduktion utifrån vad du har för erfarenheter sedan tidigare. Vi arbetar systematiskt med att följa upp din första tid och har fortlöpande kortare utbildningar för all omvårdnadspersonal. Ängelholms sjukhus har välfungerade Kliniskt träningscentrum, där instruktörer erbjuder träning i kliniska färdigheter samt obligatoriska utbildningar så som hjärt-lungräddning (HLR) och ProACT. Hos oss går alla sjuksköterskor och undersköterskor en strokekompetensutbildning under ett år. Om du är nyutexaminerad sjuksköterska har Region Skåne ett kliniskt basår som innehåller tio intressanta föreläsningsdagar.

För att avlasta dig som sjuksköterska i det dagliga arbetet har vissa arbetsuppgifter omfördelats till andra professioner. Exempel på detta är att vårdplaneringen med kommunerna utförs av undersköterskor och farmaceuterna är behjälpliga med läkemedelshantering.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med akut strokevård och/eller rehabilitering. Några av våra patienter behöver arytmiövervakning och det är därför vi ser det som positivt om du har erfarenhet av telemetri.

För att arbeta på strokeavdelning behöver du kunna prioritera dina arbetsuppgifter och samarbeta med dina arbetskamrater från olika professioner. Patienterna hos oss kan bli akut sämre och du behöver därför kunna stabilisera och behandla akuta tillstånd tillsammans med teamet. Din personliga lämplighet, din vilja att lära och bidra till arbetsplatsens bästa är viktigt för oss.

Om du vill hospitera eller ställa frågor till oss är du välkommen att kontakta oss på telefon 0431-811 42.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

På https://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

zPtmeVoYXfOYUVDCiNGh