Sjuksköterskor sökes till hemsjukvården sommaren 2024

Publicerad 22 januari 2024
📍
Kronoberg, Markaryd
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Markaryds kommun är en naturnära och välskött, småländsk gränsbygd, här växer och utvecklas människor och företag i en kreativ och hållbar miljö.
Vårt uppdrag är att skapa goda förutsättningar för alla medborgare, besökare och näringsidkare i vår kommun. Samverkan med den ideella sektorn och näringslivet är således en viktig del av vårt utvecklingsarbete.
Som arbetsgivare vill vi se och ta vara på möjligheter. Det skapar potential att bygga och utveckla kommunen tillsammans, för det är just tillsammans som vi gör varandra bättre. Engagemang, tillit, tillsammans – det är vår värdegrund och den tar vi på stort allvar. Hos oss finner du kompetenta och engagerade kollegor och chefer. Som vår medarbetare tror vi på dig, stöttar dig i ditt uppdrag och välkomnar dig att bli en del av en positiv gemenskap.
Är du en empatisk och serviceinriktad person som drivs av att ge människor en meningsfull tillvaro? Då kan du vara rätt person för oss. Markaryds kommun söker nu semestervikarier till hemsjukvården.
I hemsjukvården har du möjlighet att göra skillnad och bidra till en värdig och meningsfull vardag för våra patienter. Vi arbetar i team som utgörs av distriktssköterskor, sjuksköterskor och undersköterskor. Vi har ett nära samarbete med vårdcentralerna och deras läkare. Dessutom har vi en mobil läkare knuten till hemsjukvården som vid behov gör hembesök hos inskrivna patienter. Det är en uppskattad resurs av både patienter och personal.
Vad vi kan erbjuda dig:
Som semestervikarie i Markaryds kommun erbjuds du som sjuksköterska att arbeta under sommaren. Vi erbjuder dig sysselsättning på 100% och du har möjlighet att arbeta antingen hela perioden eller del av den. Vi arbetar omväxlande dagtid, kvällar och helger. Du som är nyutexaminerad sjuksköterska erbjuds att enbart arbeta dagtid på vardagar, du är på så sätt inte ensam i ovana situationer utan har alltid en mer erfaren kollega att rådfråga. Nattetid arbetar en sjuksköterska med ansvar för hela kommunen och samverkar med nattpatrullen och personal på äldreboenden. Ange i ansökan om du är intresserad av att arbeta på natten. 
Verksamheter som söker semestervikarier är:
Hemsjukvården i Markaryds kommun är uppdelad i två ungefär lika stora områden: söder och norr. Område söder täcker Markaryd med omnejd inklusive LSS- och äldre-boenden. Område norr täcker Strömsnäsbruk och Traryd med omnejd inklusive LSS- och äldre-boenden.
Hur ser din arbetsdag ut?
Dagen börjar med en inledande planering och uppdelning av dagens insatser och därefter genomförs hembesök hos patienter. Du utför en mängd varierande insatser som omläggning, medicinska bedömningar, handledning av omvårdnadspersonal m.m. Arbetet är omväxlande och ingen dag är den andra lik. Samarbetet och kommunikationen med kollegor och medarbetare i andra professioner gör dagarna meningsfulla. På kvällar och helger arbetar en sjuksköterska i norr och en i söder. Det innebär att man alltid har en kollega att samarbeta med.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska.

Som person ser vi gärna att du är social, empatisk, initiativrik och du ska kunna arbeta både självständigt och i team. Du ska ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Sista ansökningsdag är 2024-04-30. Rekrytering sker löpande så vänta inte med att ansöka!
Sök via systemet och bifoga gärna ett CV och personligt brev. Bifoga aktuella intyg på slutförda eller pågående utbildningar. Bifoga gärna kontaktuppgifter till en eller flera referenser. Ange den/de verksamheter som du är intresserad av att arbeta inom.

Under rekryteringsprocessen undanber sig Markaryds kommun kontakt med mediesäljare, rekryteringskonsulter och liknande.
Fackliga företrädare kan nås via kommunens växel 0433-720 00

Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är låg och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. Markaryds kommun ligger i toppen i Svenskt näringslivs undersökning om landets bästa företagsklimat. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete.

RxwKuyTC1EVxKdI1aw2f