region skåne logo

Sjuksköterskor till Hjärtavdelning transplantation och avancerad svikt i Lu

Publicerad 15 mars 2024
📍
Skåne, Lund
🗓
Sista dag att söka: 12 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag.

- På Hjärtavdelning transplantation och avancerad svikt (HTA) får du en stor trygghet som nyanställd. Vårt klimat är välkomnande och du får möjlighet att vara ny. Berättar Elin, sjuksköterska.

På HTA har vi sexton vårdplatser fördelade på tre team där vi jobbar i parvård med våra undersköterskor. Patientklientelet är ständigt varierande med avancerad hjärtsjukdom och allmänkardiologi. Vi har också riksuppdraget med att vårda hjärttransplanterade både inför och efter transplantation samt dem som erhåller en så kallad hjärtpump (LVAD). Som sjuksköterska på HTA jobbar du på tio veckors önskeschema och fyra av tio helger.

- Det är varierande dagar, ibland är det mycket att göra men samtidigt har vi många dagar som är lugnare där vi har möjlighet att verkligen arbeta med att utbilda våra patienter. Att ständigt känna att man utvecklas driver oss alla till ny kunskap och gör den vård vi står för bättre. Berättar Petter Berlin, sjuksköterska.

Avdelningen genomsyras av ett intresse och engagemang för hjärtsjukvård och dess ständiga utveckling. Vården innefattar omvårdnad på olika nivåer blandat med ett medicinskt tekniskt klimat med monitorering och övervakning. Vårdtiderna är varierande men HTA kännetecknas av att man får följa våra patienter och skapa givande vårdrelationer. Ansvarsfördelningen på avdelningen är tydlig och vi har en gemensam tro på att en ansvarfull kommunikation och prestigelöshet är nyckeln till vår goda arbetsmiljö.

- Jag jobbar på HTA för att jag uppskattar mina kollegor, de varierande arbetsuppgifterna och den fina patientkontakten. Sammanhållningen är bra och vi har en god stämning och positiv inställning. Vi ställer upp för varandra i vått och torrt och driver varandra till att utvecklas och bli bättre. Berättar Wilhelm, sjuksköterska.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna som sjuksköterska på HTA är ständigt varierande. Du arbetar med omvårdnadsinsatser, medicinsk behandling, pedagogik och har alltid ett personcentrerat förhållningsätt. Till din hjälp finns det både fysioterapeuter, arbetsterapeut, kurator, dietist och en avdelningsfarmaceut. Vi arbetar aktivt med omvårdnadsronder, digital puls- och gröna korset tavla samt patientsäkerhet.

- På HTA har jag fått möjligheten att ständigt utvecklas och driva framåt, har man ett driv att vilja förändra så får man den möjligheten. Jag tröttnar aldrig på jobbet. Att skapa en fin kontakt mellan patient, anhörig och personal där personcentrerad vård ligger till grund för den vård vi bedriver och se att våra patienter utvecklas och kan förstå och hantera sin sjukdom bättre är en del i varför jag arbetar här. Berättar Gabrielle, sjuksköterska.

Som nyutexaminerad arbetar du inte natt de första sex månaderna och om du är nyutbildad sjuksköterska går du även kliniskt basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. Vi har en individuellt anpassad sex veckors bredvidgång med tydlig struktur, hospiteringar och interna föreläsningar. För dig som arbetat några år finns möjligheten till specialisering i hjärtsviktsvård via högskola/universitet samt vår interna uppdragsutbildning inom verksamhetsområdet.

Möjligheterna att utvecklas i din yrkesroll och ständigt fördjupa din kunskap inom hjärtsjukvård är betydande. Vi är en avdelning som har en stor arbetsglädje. Det ska vara roligt att gå till arbetet och med små medel kommer man långt.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar såväl nyutexaminerade som erfarna sjuksköterskor till oss. Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Om du har tidigare arbetslivserfarenhet som sjuksköterska anses detta meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din kommunikativa förmåga. Du behöver känna engagemang, både i dig själv och i andra. Vi välkomnar hospitering och ta gärna kontakt direkt med avdelningen på 046-17 24 18.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden löpt ut.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

skVJtsY77fLT5aaJOFLQ