region skåne logo

Sjuksköterskor till hjärtavdelning/HIA i Helsingborg

Publicerad 24 januari 2024
📍
Skåne, Helsingborg
🗓
Sista dag att söka: 6 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Gör skillnad. Varje dag

Vill du arbeta på en högspecialiserad avdelning med fokus på patienten? Sök då redan idag till hjärtavdelningen och hjärtintensivavdelningen (HIA)!

Flera av våra medarbetare har lång erfarenhet av hjärtintensivvård och med den gedigna kompetensen är vi redo att välkomna såväl erfarna som nyexaminerade sjuksköterskekollegor. På avdelningen finns det både hjärtintensivvårdsplatser, hjärtplatser och elektiv verksamhet. Hjärtavdelningen i Helsingborg har det akuta uppdraget för nordvästra Skåne.

Hos oss vårdas patienter med akut hjärtinfarkt, akut koronart syndrom, svår hjärtsvikt och livshotande hjärtarytmier. HIA är en högspecialiserad avdelning där vi vårdar patienter som är komplexa, både ur ett medicinskt och omvårdnadsmässigt perspektiv. På avdelningen utför vi bland annat arbetsprov, elkonvertering, transesophagalt ultraljud och två dagar i veckan har vi pacemakerinläggning. En del av personalen med särskild kompetens har vissa arbetspass förlagda på kranskärlsröntgen (PCI). Personalen som bemannar hjärtintensivavdelningen är en del av teamet som bemannar sjukhusets larmkedja vid livshotande tillstånd.

Vi arbetar för en god arbetsmiljö och ständig kompetensutveckling. Arbetsledning såväl som medarbetare tar ansvar för varandra och för sin arbetsmiljö. Efter en tid hos oss är du lika bekväm med att ta emot en patient direkt från ambulansbåren med pågående hjärtinfarkt, som att utföra minutiös specialiserad omvårdnad till en höggradigt instabil sviktpatient i väntan på hjärttransplantation.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen har nu totalt 14 vårdplatser. Vi är i en expanderingsfas och ser därför fram emot att kunna hälsa fler sjuksköterskor välkomna till oss.

Som sjuksköterska på hjärtavdelningen/HIA arbetar du i team tillsammans med en undersköterska och läkare. På våra hjärtplatser ansvarar du för cirka sex patienter och på våra hjärtintensivplatser arbetar tre sjuksköterskor på cirka sju vårdplatser.
Vi erbjuder dig ett varierande arbete med inriktning på hjärtsjuka patienter. Dina arbetsuppgifter består bland annat av arytmitolkning, tolkning av EKG som skickas in från ambulanssjukvården, läkemedelshantering, omvårdnadsarbete och rondarbete.

Som sjuksköterska hos oss får du olika kompetensutvecklingsinsatser i form av extern och intern utbildning. För oss är utbildning en viktig del, därför genomför du också en obligatorisk A-HLR-utbildning med scenarioträning en till två gånger per år. Du som är ny medarbetare hos oss erbjuds en grundlig introduktion med teori och praktisk handledning, med målet att du ska känna dig trygg och trivas på vår enhet. Hos oss har du goda möjligheter att utvecklas och fördjupa dig i hjärtsjukvård.

På avdelningen har vi en lönegenererande kompetensstege, där du efter internutbildning får nya utmanande arbetsuppgifter. Som ny medarbetare individanpassar vi din upplärning utifrån dina tidigare erfarenheter. Du erbjuds introduktion mellan fyra och sju veckor. Är du nyutexaminerad sjuksköterska deltar du även i Region Skånes kliniska basår.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med hjärtsjukvård och/eller akutsjukvård. Vidare ser vi gärna att du har kunskaper/erfarenhet av dokumentationssystemet Melior och telemetri.

Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med fantastiska kollegor och trivs på en arbetsplats där du får möjligheten att arbeta med blandade arbetsuppgifter i ett varierat tempo. Det är därför viktigt för oss att du som söker är en flexibel person som har ett trevligt bemötande mot andra. För att du ska lyckas och trivas i din nya roll ser vi att du har förmågan att behålla lugnet även i situationer med högre arbetstempo. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Gillar du akuta situationer, varierande arbetsuppgifter och vill utveckla dina kunskaper i hjärtsjukvård, tveka då inte att söka denna tjänst!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Helsingborgs lasarett är en mångsidig arbetsplats med puls. Här bedriver vi akutsjukvård och specialistsjukvård dygnet runt. De flesta medicinska specialiteterna är representerade och det finns både intensivvård, förlossning och neonatalvård. Vi har även verksamhet på sjukhusen i Ängelholm och Landskrona. I Ängelholm utför vi en stor del av våra planerade operationer.

Vi är en lärande organisation i ständig utveckling. Hos oss får du goda möjlighet att växa och bredda ditt perspektiv i tvärprofessionella samarbeten med kollegor från olika verksamheter. Möjligheterna att kombinera forskning med kliniskt arbete är mycket goda och spännande forskningsprojekt bedrivs inom flera områden. Vi har ett omfattande utbildningsuppdrag, hos oss genomgår många av morgondagens kollegor sin kliniska utbildning.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

hZ0Kndv0vt3EQpaLcFR3