Skolpsykolog

Publicerad 23 februari 2024
📍
Jämtland Härjedalen, Berg
🗓
Sista dag att söka: 28 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Välkommen till Bergs kommun.

Här hittar du både lugnet och äventyret. Att bo och leva i Berg är enkelt, tryggt och naturligt. Här finns storslagen och ren natur på nära håll, stark entreprenörsanda och ett aktivt kultur- och föreningsliv. Den sydsamiska kulturen, rennäringen och det sydsamiska språket är en viktig del av kommunens identitet. Människor är öppna och jordnära och bryr sig om varandra. Idag har kommunen nästan 1300 företag, och rankas högt i Sverige vad gäller såväl företagsamhet som nyföretagande. Närheten till fjällen, Storsjön och Östersund är attraktiv för många.

Vi tar emot din jobbansökan digitalt via vårt rekryteringssystem. Om du har skyddade personuppgifter så ska du inte skicka din ansökan via rekryteringssystemet. Kontakta istället HR-konsult via växel 0687-161 00, så får du hjälp med hur du söker arbete på ett säkert sätt. Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.Drivs du av att se andra utvecklas och vill göra skillnad för barn och ungdomar? Hos oss finns möjligheten! Vi söker nu en engagerad legitimerad psykolog till vår elevhälsa, som blir en central funktion och en viktig länk mellan funktioner som arbetar för att stärka våra elever. Här ges du goda möjligheter till att forma och vidareutveckla verksamhetsområden. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som skolpsykolog utreder du elevers behov och planerar insatser tillsammans med respektive rektor och elevhälsoteam. Dessa planer ska bidra till att varje elev når sina kunskapsmål och ges förutsättningar att utvecklas som individ. Vi ser det främjande och förebyggande arbetet som centralt i detta, vilket exempelvis kan handla om handledning och konsultation, samt att utbilda personal, vårdnadshavare och elever kring olika frågor.

I din roll kommer du även ansvara för att skapa och utveckla övergripande strategier och rutiner för arbete rörande barn med diagnoser, utanförskap och psykisk ohälsa. Du ansvarar också för att upprätta hålla goda kontakter med externa funktioner, exempelvis Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). I tjänsten ingår också tid för kompetensutveckling i form av omvärldsbevakning för att exempelvis följa aktuell forskning.

Du tillhör det Centrala teamet, som består av skolsköterskor, skolkuratorer, studie-och yrkesvägledare, IT-pedagog , IT-stöd samt chef. Du medverkar även i våra lokala elevhälsoteam, vars främsta uppgift är att arbeta utifrån ett förebyggande och hälsofrämjande perspektiv. De lokala elevhälsoteamen leds av rektor vid respektive skola och du arbetar därmed både på uppdrag av närmaste chef och våra rektorer. Placering för tjänsten är Svenstavik, men ditt arbete kommer även att innebära resor till de andra skolorna inom kommunen. Bergs kommun har skolor i Myrviken, Hackås, Svenstavik, Åsarna, Rätan, Klövsjö och Ljungdalen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet av att göra utvecklingsbedömningar och/eller neuropsykiatriska utredningar. Har du specialistutbildning inom pedagogisk psykologi eller neuropsykologi är det meriterande. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom skola och/eller arbete med barn och unga, samt erfarenhet av att handleda och arbeta konsultativt. Körkort för personbil (B-körkort) är ett krav.

Bergs kommun är en samisk förvaltningskommun och vi ser det därför som meriterande om du har kunskap i sydsamiskt språk och kultur.

Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som med andra. Du kan agera efter din egna övertygelse, självständigt planera och driva ditt arbete, samt anpassat efter mottagare förmedla din professionella bedömning. Vi ser också att är en nyfiken person som tycker om att arbeta där det finns möjligheter till påverkan, förändring och utveckling.

Vi erbjuder
Att arbeta i Bergs kommun innebär att du blir en del av en organisation i ständig utveckling och framåtrörelse. Våra medarbetare är vår absolut viktigaste resurs och vi värdesätter dig för just din unika kompetens och erfarenhet. Möjlighet finns till semesterväxling, pensionsväxling samt visst distansarbete. Vi har även en förmånsportal med en rad olika erbjudanden, ett ärligt friskvårdsbidrag, samt erbjuder möjlighet till friskvård på betald arbetstid.

Tjänsten är tillsvidare och tillsättning sker inför höstterminen -24 eller enligt överenskommelse. Urval och kallelse till intervju kommer att ske löpande under annonseringstiden.

 

Varmt välkommen med din ansökan till oss inom elevhälsan på Berg kommun! 

Kontaktinformation
Charlotte Helgesson, Verksamhetsutvecklare/ Chef centrala teamet, (+46) 0687-162 35, charlotte.helgesson@berg.se

Facklig kontaktperson, Kommunväxeln, (+46) 0687-161 00

Arbetsplats
Skolvägen 2

84521 Svenstavik

4N4cirVtsLq8POiHygNi