Skolsköterska tillika kurator

Publicerad 15 mars 2024
📍
Stockholm, Södertälje
🗓
Sista dag att söka: 26 april 2024
Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Deltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?

Till hösten 2024 söker vi dig som - är skolsköterska men som också kan axla kurators uppdrag.

Vackstanäsgymnasiet är en, icke vinstutdelande, fristående gymnasieskola med internatboende. Skolan drivs som stiftelse med ledamöter i styrelsen från Fredrika Bremer förbundet och Hushållningssällskapet. Skolan är naturskönt belägen mitt i triangeln, Järna, Nykvarn och Södertälje vid sjön Vällingen. Här har vi drygt 150 hektar mark med 4,5 km strandtomt att husera på.

På skolan går ca 260 elever. Eleverna går på Barn- och fritidsprogrammet inriktning fritid och hälsa, Restaurang och livsmedelsprogrammet, kock eller bagare/konditor, Naturbruksprogrammet inriktning trädgård eller trädgård med profil naturguide och det Estetiska programmet inriktning bild och formgivning, profil textildesign. Vi har också Fastighet, anläggning och byggnation och Hotell, restaurang och bageri på anpassade gymnasieskolan. För oss är hållbarhet viktigt, vi arbetar målmedvetet med miljön, det sociala klimatet och med ekonomin. Bl.a. odlar vi mycket av våra grönsaker, vi har ett tydligt program för att skapa sammanhang både för elever och personal, vi är medlemmar i Idéburna skolors riksförbund, mm.

Alla våra elever söker till oss för att de gillar respektive programs karaktärsämne. Skolans anpassade gymnasium är med i alla våra sammanhangskapande aktiviteter, vilket gör att det tycks och tänks väldigt lite om olikhet. Då skolan har internat så hanteras skolan som om det vore någons hem, det är ju det för internateleverna på kvällen.

Det geografiska läget på skolan gör att du behöver egen bil för att ta dig hit och hem.

Som skolsköterska/kurator hos oss är en stor del av arbetet att delta i elevhälsoteamets arbete på skolan. Du har hälsosamtal med våra elever. Du är kontakten mellan elevhälsoteamet och skolläkaren. Du stöttar elever i samtal och ger dem verktyg för att hantera sin situation

Vi söker dig som:

  • är legitimerad Skolsköterska alternativt Sjuksköterska. Ett plus är utbildning i samtalsmetodik.
  • har några års erfarenhet av arbetet som skolsköterska gärna kombinerat med kurator.
  • är en mycket engagerad person och som har lätt för att skapa bra relationer till både elever och personal.
  • är prestigelös, nyfiken, lösningsfokuserad, en god lyssnare.
  • sätter eleverna i centrum, brinner för ditt jobb och har nära till skratt.

Tjänsten är till hösten på 80%.

Vi intervjuar fortlöpande under publiceringstiden

FTOucgv6dF2dSJEjxMBl