Sommarjobb 2024

Publicerad 15 december 2023
📍
Skåne, Trelleborg
🗓
Sista dag att söka: 15 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Sommarjobb 2024
Sommaren kanske känns långt bort men snart är den här!

Vill du ha ett sommarjobb som både är meningsfullt och roligt?

Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad i vardagen för våra medborgare med behov av individuell service, omsorg och stöd.

Skicka din ansökan till oss redan idag!

 

Hos oss är medarbetaren den viktigaste tillgången för att lösa de uppgifter som kommunen fått i uppdrag. Hos oss får du en bra introduktion och ett nära stöd från kompetenta kollegor och chefer, som ger dig mod att våga prova och möjlighet att utveckla dig själv och andra.

Om du vill veta mer om att sommarjobba på Socialförvaltningen och höra framtida kollegor berätta om sin arbetsvardag, klicka här: http://www.trelleborg.se/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/sommarjobba-inom-vard-och-omsorg/Vi erbjuder dig
- En fot in på arbetsmarknaden
- Månadsvikariat på minst 4-8 veckor
- Lön enligt avtal
- Introduktion och handledning
- Ett omväxlade och utvecklande arbete
- Möjlighet till fortsatt arbete 

Arbetsplatsen
Trelleborg är en av Skånes äldsta städer som i folkmun kallas för palmernas stad och ses som den skånska sydkustens Copacabana. Här finns en levande landsbygd och lång kuststräcka och samtidigt nära till storstadspulsen med olika nöjesutbud. Med kuststad 2025 i sikte så fortsätter Trelleborg att växa. 

Arbetsuppgifter
På Socialförvaltningen arbetar ca. 1200 kollegor tillsammans för att medborgaren, som får stöd av våra verksamheter, ska få ett mer självständigt liv.

Inom avdelningen Funktionsstöd har vi olika typer av verksamheter och arbetet kan utföras i brukarens egna hem, en gruppbostad, korttids/fritids eller daglig verksamhet. Brukarna kan vara både äldre och yngre personer eller barn med funktionsvariationer, som får insatser beslutade enligt LSS. Som stödassistent arbetar du med stödjande och motiverande insatser utifrån brukarens behov, så att brukaren kan leva ett aktivt och självständigt liv. Viss hantering av medicin kan förekomma.

Inom avdelningen Individ- och familjeomsorg och området socialpsykiatri är du en del av brukarens vardag och stöttar utifrån det individuella behovet. Som boendestödjare arbetar du med brukaren i det egna hemmet eller i en bostad med särskild service eller på dagverksamhet. Du ger exempelvis stöd till brukaren i form av hjälp med personlig hygien, följer med på fritidsaktiviteter eller stödjer i samtal kring exempelvis psykisk ohälsa.

Inom avdelningen vård och omsorg ger du stöd och hjälper kunder i sin egen bostad (hemvård/hemtjänst) eller i egen lägenhet på ett särskilt boende med gemensamma sällskapsytor. På en dagverksamhet arbetar du förebyggande med aktiviteter och övningar i grupp. På korttids- och växelvårdsenheten arbetar du rehabiliterande samt med hälso- och sjukvårdsinsatser.

Som hemvårdare eller undersköterska utför du beviljade insatser för kunden som har svårt att klara vardagen. Det kan handla om stöd i personlig omvårdnad, personlig hygien, påklädning, förflyttning, hantera medicin, ledsagning, promenader och aktiviteter.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med människor och service. Har du dessutom erfarenhet av liknande arbete är detta meriterande. Du kanske tidigare har arbetat som hemvårdare/vårdbiträde, undersköterska, stödassistent, stödpedagog, boendestödjare, avlösare/ledsagare eller personlig assistent.


Som person är du flexibel, serviceinriktad, lyhörd för andras behov och har ett bra bemötande. Hos oss är det viktigt att du agerar lugnt och tryggt, samt har god kommunikationsförmåga. Du har även lätt för att samarbeta med chef, kollegor och andra yrkeskategorier och kan arbeta lika bra självständigt som i grupp.

 

Grundkrav samtliga verksamheter

- Fyllda 18 år vid start av anställning för att utföra ovan nämnda arbetsuppgifter
- Goda kunskaper i svenska språket, muntligt och skriftligt, för att dokumentera och rapportera
- Aktuellt arbetstillstånd (giltig foto-identifikation såsom EU-pass, Id-kort utfärdat av polismyndigheten eller annan handling som styrker aktuellt arbetstillstånd).

Meriterande

- Pågående eller avslutad gymnasie- eller vuxenutbildning (inom vård- och omsorg eller barn och fritid) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
- Erfarenhet av arbete inom vård och omsorg eller LSS, har dokumenterat och rapporterat samt haft medicindelegering.
- B-körkort för manuell växellåda
- Tillgång till egen bil för arbetsplatser som ligger utanför tätort
- Kan cykla

Men även du som inte har erfarenhet är varmt välkommen att söka, stor vikt läggs på personlig lämplighet.

 

Tillträde och introduktion
Tillträde enligt överenskommelse. Olika former av introduktion erbjuds under våren 2024.

Arbetstid/varaktighet

Utifrån verksamhetens behov erbjuder vi dig en heltid eller deltids visstidsanställning om minst 4–8 veckor under perioden vecka 24-33. I de flesta verksamheter förekommer varierad arbetstid. Ett arbetsschema kan innefatta antingen dag, kväll, vardag och helg eller natt/jourtjänstgöring.

Om det blir aktuellt för dig att arbeta inom någon av våra verksamheter kan du behöva visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.  Läs mer på:https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Har du ytterligare frågor, kontakta hr@trelleborg.se och märk e-mailet: "Sommarjobb 2024".

Fackliga kontakter: https://www.trelleborg.se/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/fackliga-organisationer/

 

Sista ansökningsdag
Ansök redan idag via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Annonsen är öppen för ansökningar till och med 2024-03-31

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

xHNA10QF3saxu6em5F2t