Sommarjobb för ungdomar - stötta upp med kringuppgifter och sprid glädje!

Publicerad 25 mars 2024
📍
Västra Götaland, Mariestad
🗓
Sista dag att söka: 21 april 2024
Säsongsanställning
11 dagar - upp till 3 månader
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Är du en ungdom i åldern 16-17 år som vill ha ett meningsfullt sommarjobb samtidigt som du tjänar pengar? Har du ett hjärta som klappar för äldre generationer och vill göra en positiv inverkan i deras liv? Då har vi det perfekta sommarjobbet för dig!

Vi söker dels engagerade ungdomar som vill stötta upp med kringuppgifter på särskilda boenden (äldreboenden), dels söker vi även dig som är "EPA-ungdom" för stöttning med arbetsuppgifter inom hemvården.

Sommarjobbet innefattar arbetsuppgifter inom kök, städ, inköp, tvätt samt social samvaro. Dessa platser ger dig en unik möjlighet att skapa minnen och samtidigt utveckla viktiga färdigheter som kommer att vara till nytta i ditt framtida yrkesliv. Du kommer att få erfarenhet av att samarbeta med andra, lära dig att vara empatisk och förstående gentemot äldre människor samtidigt som du avlastar övrig omsorgspersonal med diverse kringuppgifter.

Ta chansen att göra skillnad i sommar och skapa värdefulla relationer med våra äldre invånare!

ARBETSUPPGIFTER
Inför sommaren 2024 har vi två huvudinriktningar på våra ungdomssommarjobb - antingen på särskilt boende (äldreboende) eller inom hemvården.

SÄRSKILDA BOENDEN
Det finns sex särskilda boenden i Mariestads kommun varav ett är korttidsboende. Där bor äldre människor i egna lägenheter som är i behov av stöttning i sin vardag.

Arbetsuppgifterna består av;
- Duka fram och duka av vid måltider
- Plocka i och ur diskmaskin
- Lokalvård
- Tömma sopor
- Sköta tvätt
- Social samvaro - bland annat läsa för de boende, spela spel, samtala, ta ut på promenader

Arbetstiden är förlagd dagtid måndag-fredag mellan 8:00 och 16:00, vilket ger dig möjlighet att njuta av sommarkvällarna och ledigheten efter arbetsdagen. Du kommer att vara placerad på ett av de sex boendena. Som stöd för dig i arbetet tilldelas du en handledare som kommer att guida dig genom arbetsuppgifterna och vara till hands för att svara på dina frågor.

Sommarjobbet sträcker sig över en period om 4 veckor under veckorna 30-33 och vi har ca 10 platser tillgängliga. Du blir anställd som servicepersonal och vi erbjuder dig en konkurrenskraftig lön på 115 kr per timme.

HEMVÅRDEN
Det finns sju hemvårdsområden i Mariestads kommun där man som medarbetare besöker den äldre i dennes egna lägenhet, radhus, villa.

Nu behöver vi dig som är en "EPA-ungdom" som ska arbeta tillsammans med en annan ungdom. Ni åker gemensamt ut på uppdrag ni får av eran handledare/samordnare. Arbetsuppgifterna handlar om att;
- Handla och leverera mat till de äldre
- Städa
- Social samvaro med de äldre

Arbetstiden är förlagd dagtid måndag-fredag mellan 07:30 - 16:30, vilket ger dig möjlighet att njuta av sommarkvällarna och ledigheten efter arbetsdagen. Ni kommer att utgå från ett hemvårdsområde centralt i Mariestad där ni får reda på dagens rutt. Därefter åker ni ut på uppdragen tillsammans med eran EPA-bil. Som stöd för dig i arbetet tilldelas du en handledare som kommer att guida dig genom arbetsuppgifterna och vara till hands för att svara på dina frågor.

Sommarjobbet sträcker sig över en period om 4 veckor under vecka 26-29 eller 30-33 och vi har ca 8 platser tillgängliga. Du blir anställd som servicepersonal och vi erbjuder dig en konkurrenskraftig lön på 115 kr per timme. När du använder din egna EPA-bil får du också en milersättning på 25kr/mil.

KVALIFIKATIONER
För att passa för detta sommarjobb är det viktigt att du har ett stort intresse för äldre människor och deras välbefinnande. Du är serviceminded och vill göra skillnad i deras vardag.

Det är viktigt att du har god läsförståelse samt kan förstå och tala obehindrat med boende och med medarbetare.

Vi uppskattar att du är glad och positiv och vågar ta initiativ till aktiviteter för boende.

Ingen erfarenhet behövs, bara rätt inställning och vilja att lära!

Du som söker ska som lägst gå i årskurs 9 under våren och minst fylla 16 under året och du ska inte ha hunnit fylla 18 år innan 1 juni.

För dig som är intresserad av "EPA-tjänsterna" inom hemvården krävs att du har AM-körkort och egen EPA-bil.

I ditt bifogade cv kan du berätta om vilken gymnasieutbildning du läser eller vilken gymnasieutbildning du kommer att läsa till hösten samt vad du tycker om att göra på din fritid. Du kommer även att få besvara några urvalsfrågor när du gör din digitala ansökan.

OBS! Vi har ett begränsat antal platser så vänta inte med din ansökan!

För dig som hinner fylla 18 år innan 1 juni hänvisar vi dig till denna annons om du är intresserad av sommarjobb inom äldreomsorgen;
https://shorturl.at/oVZ45

ÖVRIGT
Mariestad är framtidskommunen med tydlig riktning, vi ska växa! Här finns jobb, grön omställning, god kommunal service och framtidstro. Detta genomsyrar hela vår verksamhet.

Vi står i startgroparna för en mycket spännande resa med planerade storsatsningar inom flera områden. Etableringarna kommer att innebära stora möjligheter för platsen och organisationen att växa och utvecklas.

Vill du vara med och skapa drömlägen tillsammans? Bli en del av vårt lag när vi formar framtidens Mariestad!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi hanterar endast ansökningar digitalt. Ansökningar som inkommer via e-post eller pappersformat kommer inte att hanteras.
Under rekryteringsprocessen kommer referenser att tas och vid ett anställningserbjudande ber vi dig att visa ett utdrag från polisens belastningsregister.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Undrar du vad som finns att göra och se när du inte jobbar hos oss? Gå in på www.livetiskaraborg.se och upptäck alla Skaraborgs möjligheter!

aXyZpQo1wcoEMl3zMafK