Sommarjobb inom funktionsstöd

Publicerad 16 januari 2024
📍
Skåne, Ängelholm
🗓
Sista dag att söka: 2 juni 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision som ligger till grund för vår framtida utvecklingsresa. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Vi vet att vi är bäst tillsammans och att det är genom gränsöverskridande samarbete vi når längst. Vi vet också att Ängelholm är en plats med unika möjligheter för fortsatt utveckling.

Med utgångspunkt i vår agila organisationsstruktur siktar vi framåt och uppåt. Vill du vara med och bidra på vår resa? Läs mer om hur det är att arbeta i Ängelholms kommun på jobb.engelholm.se.

Vi vet att det finns många som har talang för att jobba med människor!
Nu söker vi sommarvikarier till vård och omsorg i Ängelholm!

Att jobba med vård och omsorg innebär att du gör skillnad för andra personer varje dag och hjälper dem som behöver det allra mest. Oavsett var du väljer att jobba får du bra erfarenhet och minnen för livet, dessutom är alla dagar olika och det blir aldrig långtråkigt.

Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision, välkommen till oss!ARBETSUPPGIFTER
Inom funktionsstöds verksamheter stöttar du personer med olika typer av funktionsnedsättningar.

Personlig assistans:
Personliga assistenter arbetar hemma hos brukaren och på andra platser där brukaren är. Arbetsuppgifterna anpassas efter brukarens önskemål och behov, vilket gör att arbetet som personlig assistent inte ser likadant ut någonstans.

Barn och ungdomsverksamhet:
Du kan jobba med barn och ungdomar som har olika fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar. Hur du arbetar ser olika ut, det finns fritidsverksamhet som pågår under kortare tid och avlastningsverksamhet som vanligtvis pågår från ett till flera dygn.

Gruppbostad:
På en gruppbostad inom funktionsstöd bor 5-6 personer med olika fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar. De som bor här har ett större stöd- och servicebehov och på gruppbostaden finns det personal dygnet runt. Du som jobbar här är brukarnas förlängda arm i vardagen med målet att de ska kunna leva och bo så likt andra människor som möjligt.

Gruppbostad med inriktning mot socialpsykiatri:
På en gruppbostad med inriktning mot socialpsykiatri bor några personer som behöver ha extra hjälp dygnet runt. Det kan vara på grund av till exempel missbruksproblematik och/eller psykisk ohälsa. På dessa gruppbostäder jobbar du med att i samverkan med psykiatrin stötta brukarna med målet att de ska kunna leva och bo så likt andra människor som möjligt.

Arbetsuppgifter
Som sommarjobbare inom funktionsstöd är inte den ena dagen den andra lik! Arbetet anpassas efter den som behöver stöd. Brukarnas dagsform, önskemål och förmågor ser olika ut och därför blir arbetet också varierande.

Exempel på arbetsuppgifter: Laga mat, stötta vid aktiviteter, social samvaro, motivera, kommunicera, städ, tvätt och personlig hygien.

Arbetstider: Även arbetstiderna varierar inom funktionsstöd. Ibland jobbar du långa arbetspass, men då innebär det också att du får många lediga dagar på en månad. Det är vanligt med jourtjänstgöring där du sover kvar på gruppbostaden eller hemma hos brukaren under natten. Hos vissa brukare är man vaken om man jobbar natt. I jobbet ingår även arbete på vissa helgdagar, men om du har jobbat på helgen är du ledig lika många vardagar i stället. Ensamarbete förkommer.

KVALIFIKATIONER
Personliga egenskaper:
Du är bra med människor, gillar att samarbeta och få saker gjorda. Du är kommunikativ, tar ansvar och ser till att helheten funkar. Vi använder digitala verktyg som en naturlig del i vårt arbete, så du behöver känna dig bekväm med att använda mobiltelefon, dator och annan digital teknik som arbetsredskap.

Utbildning:
Omvårdnadsutbildning, psykiatriutbildning, barn och fritid eller annan relevant utbildning är meriterande, men vi söker också dig som inte har någon utbildning.

Erfarenhet:
Erfarenhet av liknande arbete är starkt meriterande. Även erfarenhet av lågaffektivt bemötande, vård och omsorg, epilepsi, autism eller psykiatri är meriterande, men även annat arbete med människor och service ser vi som en värdefull tillgång.

Språk:
För att instruktioner och dokumentation ska ske på ett säkert och förståeligt sätt måste du behärska det svenska språket i både tal och skrift.

Ålder:
Du måste ha fyllt 18 år för att kunna sommarjobba hos oss.

Inför erbjudande om anställning kommer vi att efterfråga utdrag från Polismyndighetens belastningsregister.

Vi erbjuder heltidsanställning, och kan vid önskemål anpassa arbetstiden till deltid.

Vi kommer givetvis att ge dig en introduktionsutbildning som gör att du känner dig trygg och bekväm med dina arbetsuppgifter. Vi arbetar aktivt med lärande i arbetsgruppen och värnar om att erbjuda en bra arbetsmiljö.

Som anställd i Ängelholms kommun får du förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, dvs pengar till gymkort, yogapass, massage eller liknande.

Ansök nu! Det är ett betydelsefullt arbete som väntar med goda möjligheter att kunna arbeta vidare inom vård och omsorg i kommunen. Oavsett var du väljer att jobba får du väldigt bra erfarenhet och minnen för livet!

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

PS Visste du att 94 % av våra tillfrågade vikarier från förra sommaren vill jobba hos oss i år igen?

ÖVRIGT
Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

KX4sPQg0fdmZmEZ44aFc