Sommarjobb inom socialpsykiatrin, enhet 2 & 3

Publicerad 5 februari 2024
📍
Skåne, Malmö
🗓
Sista dag att söka: 20 juni 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Ref: 20232949

Arbetsuppgifter
Vill du ha ett spännande och meningsfullt arbete i sommar? Nu söker funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad engagerade och nyfikna medarbetare som vill göra skillnad för malmöbor. 

I ditt uppdrag inom socialpsykiatrin utför du planerade stödinsatser och aktiviteter, vilka genomförs tillsammans med brukaren. Stödinsatserna, som är av motiverande och stödjande karaktär, utgår från varje boendes individuella behov och intressen samt förmågor. Du förväntas samarbeta med brukarens kontakter såväl som med interna och externa samarbetspartners. I uppdraget ingår också hantering av medicin, personlig omvårdnad, tvätt, städ och matlagning samt social dokumentation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är över 18 år och har en avslutad och godkänd gymnasieexamen, gärna från vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet.

Har du vidareutbildning inom psykiatri, studerat till socionom eller annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig ser vi det som meriterande. Har du dessutom utbildning inom missbruk, MI eller konflikthantering är det meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från socialpsykiatrin och/eller arbete med personer med missbruksproblematik. Du har intresse eller erfarenhet av att arbeta med människor med fysisk eller intellektuell funktionsnedsättning.

Det är av vikt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det som driver dig är att du vill vara med och göra skillnad och bidra till människors självständighet. Du har ett genuint intresse för människor och är mån om att leva upp till mål och intentioner enligt LSS/SoL lagen. Du har ett positivt och serviceinriktat förhållningssätt där gott bemötande och respekt är grundstenarna. Din vilja och drivkraft är att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen
Våra verksamheter tillhör avdelning myndighet & socialpsykiatri inom funktionsstödsförvaltningen. Enheterna har ett samlat ansvar för kommungemensamma insatser, riktade till vuxna inom socialpsykiatrin samt myndighetsutövning inom LSS och socialpsykiatri. Avdelningen ansvarar för stöd, boende och sysselsättning samt LSS och SoL-insatser.

På din arbetsplats arbetar du för allas rätt att fungera olika. Genom stöd, service och omvårdnad möjliggör vi tillsammans att Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning kan leva ett självständigt och gott liv.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform: Sommarjobb
Omfattning: Varierande
Antal tjänster:Flera


Rekrytering sker löpande under annonstiden.

Kontakt
HR-Avdelning, rekrytering, tel:0732092793

Facklig företrädare
Kommunal Sektion 4, tel: 040-34 55 04

Övrigt
I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.,

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation. Då det kan ta upp till två veckor att få utdraget hemskickat ber vi dig att förbereda detta redan nu. Beställningen gör du hos polisen via länken nedan:

Kontrollera egna uppgifter, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Är du redan registrerad i funktionsstödsförvaltningens vikariebank och vill arbeta i sommar går det bra att kontakta din närmsta chef istället för att gå via annonsen.

U0bK77GFnS5Q1mwmNifR