Sommarjobb och timvikariat inom stöd, vård och omsorg

Publicerad 8 december 2023
📍
Östergötland, Linköping
🗓
Sista dag att söka: 23 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Tjänsten är placerad inom förvaltningen Leanlink som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt med vård, stöd och omsorg, för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Denna annons är även kopplad till rekrytering för sommar- och timvikarier inom LSS, Råd och Stöd (socialpsykiatrin) och en generell annons. Det räcker med en inskickad ansökan för att vara aktuell i rekryteringsprocessen för de ovan nämnda avdelningar. I din ansökan har du möjlighet att lämna intresse för flera av våra verksamheter.

Dina arbetsuppgifter
Vill du ha ett meningsfullt sommarjobb?

Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete i någon av våra verksamheter inom äldreomsorgen. Du kommer bidra till att skapa bra dagar tillsammans för de medborgare i behov av stöd eller hjälp. Ingen dag är den andra lik.

Inom äldreomsorg arbetar vi med att stötta och vårda äldre individer. Du fungerar som en hjälp för den enskilde i vardagen där syftet är att stödja personens individuella förmågor. Du kommer att utföra och stötta vid vardagssysslor såsom att diska, tvätta, laga enklare mat och städa eller utföra enklare ärenden. Du kommer även hjälpa till med personlig omvårdnad. Det innebär att stötta vid på- och avklädning, duschning och toalettbesök. För att bidra till ett så  meningsfullt liv som möjligt för de äldre erbjuds aktiviteter såsom promenader, fika och bingo.

Du blir introducerad till verksamheten och till arbetsuppgifterna genom att gå bredvid ordinarie personal under ett antal introduktionspass samt genomföra en digital introduktionsutbildning. Efter genomförd utbildning i medicindelegering ingår även att ge färdigpaketerad medicin. 

Din arbetsplats
Du arbetar på något av våra vårdboenden eller inom hemtjänsten. På ett vårdboende bor de individer som är i behov av omsorg och stöd dygnet runt. Du arbetar på en avdelning tillsammans med andra kollegor. Våra vårdboenden och avdelningar har olika inriktningar såsom demens, somatik och korttidsvård. 

Inom hemtjänsten besöker du individer som fortfarande bor hemma, men som är i behov av vissa stödinsatser under dagen. Du arbetar mestadels självständigt och har under dagen inbokade insatser hos flera olika individer. Du tar dig hem till dem med cykel eller bil som du lånar av din arbetsplats. Omfattningen av insatserna skiljer sig utifrån individens enskilda behov.

Som vikarie under sommaren behöver du kunna arbeta dagtid, kvällstid och helg. Det finns möjlighet att arbeta vaken natt om du har tidigare erfarenhet av nattarbete inom vården eller kan börja introduceras till nattarbete tidigt under våren. Sommarperioden pågår mellan v.25-32, men vi har behov av timvikarie även under våren.

Du som söker

Vi söker dig som lägst har en påbörjad eller slutförd svensk gymnasieutbildning alternativt avslutad och godkänd SFI C. För att arbeta hos oss behöver du vara minst 18 år med hänsyn till de uppgifter som ingår i arbetet. Du behöver även kunna utföra personlig omvårdnad av alla brukare. 

Det är meriterande om din utbildning är inom barn- och fritid eller vård- och omsorg. Alternativt en YH-eller universitetsutbildning inom beteendevetenskap, pedagogik, psykologi, socionom, arbetsterapeut, sjuksköterska, läkare, logoped eller fysioterapeut. Det är även meriterande med tidigare erfarenhet från arbetslivet i form av praktik eller betalt arbete. 

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär det är krav på att du har en god förmåga att kunna kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Vi vill att du har god datorvana då arbetet till viss del innebär digital dokumentation.

I vissa verksamheter krävs det att du kan cykla och andra verksamheter kräver att du har körkort. För vissa verksamheter kan det även vara fördelaktigt att ha tillgång till egen bil.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Välkommen med din ansökan!


Övrig information
När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta leanlinkjobb@linkoping.se för att få hjälp. 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 

Sysselsättningsgrad: Varierande

Ref. nr: 12057

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

2KKGnr8Xw0ovbix7Tipr