Sommarjobb som Leg. Arbetsterapeut i natursköna Båstad 2024

Publicerad 6 februari 2024
📍
Skåne, Båstad
🗓
Sista dag att söka: 31 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Nu söker vi dig som vill tillbringa sommaren i härliga Båstad och samtidigt utföra ett av de viktigaste uppdragen i samhället. Jobba hos oss och gör skillnad samtidigt som du kan njuta av salta bad och sommarens aktiviteter på din fritid. I Båstad är allt är möjligt!

Vår vision är att vara en förebild för ett friskt liv och hållbart entreprenörskap samt att attrahera människor som vill värna det sunda livet och utveckla kunskap, kultur och affärer. Båstads kommun är en attraktiv och utvecklande arbetsplats där vår värdegrund bygger på professionalism, arbetsglädje och respekt. Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans gör skillnad varje dag. Genom samarbete och utveckling samt kompetenta och engagerade medarbetare, ger vi god service till våra medborgare.

Vi inom HSL-organisationen söker dig som vill sommarjobba hos oss i Båstad under sommaren 2024!

Jag heter Jenny Friström och är chef för arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster i vår kommun. Vi utgår från Bjäredalen i Förslöv där det finns goda förbindelser att ta sig med buss och tåg.

Det krävs mycket av all vårdpersonal så även arbetsterapeuter i dagens vård inom den kommunala hälso- och sjukvården men samtidigt får man mycket tillbaka från de personer vi hjälper. Vi ställer upp för varandra och bidrar till att göra skillnad för den enskilde.

Mina medarbetare och jag söker dig som delar vår värdegrund och vill arbeta utifrån vårt förhållningssätt. Det är viktigt för oss i vårt arbete då vi är ett professionellt team med olika professioner som samarbetar med den enskilda vård- och omsorgstagaren i centrum utifrån dennes behov.

Vi ser fram emot att veta mer om just dig som söker. Läs mer om hur vi jobbar hos oss och vad det krävs för att jobba hos oss och vilka förväntningar som vi har. Du har säkert förväntningar på oss som arbetsgivare som vi gärna vill veta mer om också.

ARBETSUPPGIFTER
Som arbetsterapeut hos oss i Båstads kommun arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du har det övergripande rehabiliteringsansvaret tillsammans med fysioterapeut/sjukgymnast. Du gör bedömning, träning, utvärdering och uppföljning samt utprovning och uppföljning av tekniska hjälpmedel utifrån arbetsterapeutens förskrivningsrätt. I arbetet ingår även att informera, instruera och handleda personal, patienter och anhöriga med avseende på de rehabiliterande, förebyggande insatserna.

Då Båstad är en mindre kommun förekommer arbete inom såväl särskilt boende, hemsjukvård, LSS och social psykiatri. Detta gör att du får en bred kunskap inom den kommunala verksamheten. Nära samarbete sker med övriga professioner, arbete med team samt arbete med hemgångar och planering utifrån "Mina planer" när patienter ska hem från slutenvården.

Vi dokumenterar i verksamhetssystemet Lifecare HSL och beställningar av hjälpmedel sker via websesam.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbetet. För uppdraget krävs även att du har förmågan att självständigt planera och organisera ditt arbete men att du även samarbetar bra med övriga funktioner både internt och externt. Du behöver vara flexibel då arbetsuppgifterna kan variera men även kunna prioritera i olika situationer. Vi ser att du har ett genuint intresse och engagemang för att arbeta med människor, du gillar och stimuleras av utmaningar och lägger stor vikt på ett gott bemötande.

Som din chef finns jag självklart där för att stötta och ha dialog men samtidigt krävs det att du tar ett stort ansvar i din roll.

Körkort är ett krav.

Urval och intervjuer sker löpande. Därför välkomnar vi dig att skicka in din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Som en del i vårt hälsofrämjande arbete erbjuder vi friskvårdsbidrag och möjlighet att teckna förmånscykel. Rökfri arbetstid tillämpas. Båstads kommun är en del av Familjen Helsingborg och genom det finns samarbetsområden för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte i regionen.

Kommunala avtal gäller. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Som en del i anställningsprocessen har vi som rutin att ta registerutdrag ur polisens belastningsregister. Detta innebär att vi kommer att begära ett registerutdrag från dig innan anställning. Du beställer själv registerutdraget från Polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/ Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor - beställ gärna ditt registerutdrag redan idag.

Fackliga representanter nås via respektive fackförbunds webbplats.

Inför rekryteringsarbetet har Båstads kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

ACRnqSJecVb62Sg7kNCY