Sommarjobba i Äldreomsorgens verksamheter!

Publicerad 5 februari 2024
📍
Jönköping, Jönköping
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Äldreomsorgen

Sommarjobba inom äldreomsorgen och skapa meningsfulla stunder för våra äldre. Vill du vara med och sprida glädje? Att uppmuntra, stötta och hjälpa samt vara någons vän och förlängda arm. Då är det dig vi söker!

Ett sommarjobb inom äldreomsorgen riktar sig till dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor samt vill arbeta med vård och omsorg. Du får ett roligt och varierande arbete där du träffar och lär känna många olika personer samt får ta del av deras livshistorier. Inom äldreomsorgen kan du arbeta inom följande områden:

• Hemtjänst
• Äldreboende
• Patrull
• Hemteam
• Dagverksamhet

Dina arbetsuppgifter
Som semestervikarie hos oss får du ett omväxlande och socialt arbete. Gemensamt för våra verksamheter är att ta hand om de äldre samt skapa en innehållsrik och meningsfull vardag. I ditt arbete har du alltid individen i fokus och arbetsuppgifterna du utför syftar till att främja medborgarens personliga förmågor.

Arbetsuppgifter som är gemensamma för ALLA våra verksamheter:

• Personlig omvårdnad – hjälp vid på- och avklädning
• Personlig hygien – hjälp vid dusch och toalettbesök
• Serviceinsatser, såsom tvätt, städ och inköp.
• Sociala aktiviteter – ex. promenader och fika

Läs mer om äldreomsorgens verksamheter och bestäm vad som passar dig bäst här: https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/sommarjobbochferiepraktik (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/sommarjobbochferiepraktik.4.499359bb184e6dad05a242fb.html)

Vem är du?
Du som söker har ett genuint intresse för människor och en positiv inställning till ditt arbete. Precis som vi ser du vikten av ett gott samarbete kollegor emellan och du värdesätter teamarbete. I yrket förekommer även ensamarbete vilket ställer krav på att du tar egna initiativ, lyhörd för andra och är ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för arbetet!

Vidare ser vi det som önskvärt att du har pågående eller avslutad utbildning inom omvårdnadsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet, men det är inget krav. Erfarenhet av arbete inom vård och omsorg sedan tidigare ser vi även som meriterande.

Du behärskar det svenska språket i tal, skrift och läsförståelse då du ska kunna kommunicera med medborgare, anhöriga och kollegor samt kunna skriva och läsa anteckningar i det dagliga arbetet. I majoriteten av verksamheterna krävs det att du har fyllt 18 år för att kunna arbeta hos oss. Undantag gäller i enstaka fall.

För dig som önskar att arbeta inom hemtjänst krävs det att du kan cykla eller har B-körkort och god körvana. För arbete inom patrull eller hemteam är det krav på B-körkort för manuell växellåda.

Vi erbjuder dig!

• Omväxlande arbetsuppgifter med avtalsenlig lön
• Ett meningsfullt, flexibelt och framförallt roligt arbete
• Gedigen introduktion till arbetet
• Trygg arbetsgivare och en trygg anställning
• För dig som visar framfötterna har chans till fortsatt arbete även i höst, perfekt för dig som studerar.

Bonus till semestervikarier: För dig som arbetar under 6 veckor eller mer utgår också en bonus utöver din ordinarie lön. För dig som har sommarjobbat hos oss på Socialförvaltningen i Jönköpings kommun tidigare år utgår en högre bonus förutsatt att du arbetar minst 6 veckor. Du kan läsa mer om det här https://www.jonkoping.se/jobba-hos-oss/sommarjobb-och-feriepraktik/bonusnivaer-sommarjobb-2024

Bra att veta
Rekryteringen avser semestervikariat. Din arbetstid är heltid eller enligt överenskommelse på dag, kväll eller natt både vardag och helg. Vår semesterperiod sträcker sig mellan v. 25 till 34. Vi ser gärna att du som söker kan arbeta sammanhängande, minst 6 veckor eller längre under semesterperioden.

Ansökan

• Ange i din ansökan vilka veckor du kan arbeta i sommar.
• Ange vilket verksamhetsområde och geografiskt område du önskar att arbeta inom. Tänk på att du ska kunna ta dig till och från arbetsplatsen som ligger i det/de geografiska områden du har valt i din ansökan.
• Vi försöker matcha dina önskemål, men det kan komma att styras av verksamheternas nuvarande behov.

För att få arbeta hos oss måste du visa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan. Blanketten du ska begära ut heter ”kontroll av egna uppgifter”, du hittar den här: Länk till blankett (https://polisen.se/siteassets/blanketter/polisens-blanketter-442-3.pdf). Om det blir aktuellt med anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Låter det här som ett sommarjobb för dig? Vi träffar kandidater löpande under hela annonseringstiden, vilket innebär att vissa verksamheter kan bli klara med sin sommarbemanning tidigt under våren. Skicka in din ansökan redan idag!

Kontakt
Rekryteringsenheten besvarar dina frågor via frågeformuläret som du hittar här (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/sommarjobbochferiepraktik/stalldinfragaomsommarjobbinomsocialforvaltningensverksamhet.4.374329081859b0c257460821.html) (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/sommarjobbochferiepraktik/stalldinfragaomsommarjobbinomsocialforvaltningensverksamhet.4.374329081859b0c257460821.html)
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten som Semestervikarie till Äldreomsorgens verksamheter! https://www.jonkoping.se/


Följ oss i sociala medier:
Facebook: Jobba i socialförvaltningen
Instagram: @jobbaisocialförvaltningen


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

FHNKIwsFzCTXy0NMdgwR