Sommarjobba i norr! Sommarvikariat för dig som vill prova att bo i Piteå

Publicerad 22 februari 2024
📍
Norrbotten, Piteå
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Den här annonsen riktar sig endast till dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen, bor i södra halvan av Sverige (gäller ej Norrbotten, Västerbotten, Jämtland eller Västernorrlands län) och som vill provbo och arbeta i sommarstaden Piteå. Vid anställning erbjuds du tillfälligt boende via Arbetsförmedlingen, PiteBo och Move to Piteå.

Söker du ett roligt och meningsfullt arbete där du gör skillnad i människors vardag? Välkommen att jobba tillsammans med oss! Vi söker sommarvikarier till hemtjänst, personlig assistans, särskilt boende för äldre, Trädgårdens äldrecentra, korttidsverksamhet barn och unga samt gruppbostäder och psykiatriboende.

Vi erbjuder dig: 


• Sommarbonus 5 000 kr och 10 000 kr för ytterområden*
• Friskvårdsbidrag
• Individuellt anpassad introduktion upp till två veckor

Vi anställer löpande, sök därför redan idag!

ORDINÄRT BOENDE (Hemtjänst/Nattpatrull)
Vill du ha ett fritt arbete i sommar där du både får chansen att vara inom- och utomhus? Vi söker dig som vill möjliggöra att människor i Piteå med behov av insatser kan fortsätta klara sin vardag i hemmet. Vi jobbar både tillsammans två och två och ensamma, de stunder du är ensam så har du alltid en kollega att ringa för att få hjälp, Du är aldrig helt själv! I hemtjänsten jobbar man dag eller natt, nattetid så är vi alltid två som arbetar tillsammans. För att passa i vårt glada gäng så vill vi att du brinner för att jobba med människor.

Trädgårdens äldrecentra
Vill du ha ett meningsfullt jobb med stort ansvar tillsammans med ett team? På Trädgårdens Äldrecentra jobbar du med omvårdnad med våra avlösningsgäster samt att stödja, rehabilitera och utreda personers framtida behov av insatser. Du har alltid kollegor och ett team av olika professioner nära till hand för att tillsammans samarbeta och utveckla individen. Vård och omsorgsteamet jobbar med trygg hemgång till ordinärt boende (hemtjänst) för personer som skrivs ut från sjukhus. Din vilja och engagemang för människor är det vi värdesätter högst.

SÄRSKILT BOENDE FÖR ÄLDRE (Äldreboende)
På våra äldreboende arbetar vi tillsammans i team, med den äldre i fokus dygnets alla timmar. Vi ger en god service till brukarna genom att aktivera, stötta, hålla handen och finnas nära vid oro, skapa socialt sammanhang och ge en god omvårdnad. En god omvårdnad handlar om att hjälpa människor med saker som de inte längre klarar av att göra själva exempelvis att klä på sig, tvätta sig eller att äta.

PERSONLIG ASSISTANS
Som personlig assistent jobbar du med personer med psykiska och eller fysiska funktionsvariationer. Du utgår alltid från individens behov och önskemål. Arbetsuppgifterna kan bland annat innebära praktiska sysslor, personlig omvårdnad, medicinska insatser, fritidsaktiviteter och sociala kontakter.

Kortidsverksamhet barn och unga
I Piteå finns två korttidsboenden med inriktning mot LSS, barn och unga i åldrarna 6-21. Barnet/ungdomen är på verksamheten ett eller flera dygn under veckans alla dagar. Som handledare inom korttids är din uppgift att skapa en trygg och välplanerad vistelse för barnet/ungdomen som bor där tillfälligt. Du hjälper dem att klara sina dagliga rutiner så som personlig hygien och vara ett stöd i aktiviteter.

GRUPPBOSTÄDER OCH PSYKIATRIBOENDE
På varje gruppbostad/ psykiatriboende bor det 6-8 vuxna personer, med egna lägenheter. I rollen som boendehandledare arbetar vi tillsammans i team. Genom att vara nyfiken och lyhörd för den boendes behov, förmågor och drömmar skapar du livskvalité och gör dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med b la fritidsaktiviteter, samhällskontakter, måltider, hushållssysslor, medicinhantering och personlig omvårdnad.

Vi söker dig som: 


• Är inskriven på Arbetsförmedlingen
• Har fyllt 18 år
• Är nyfiken och intresserad av människor
• Vill ha ett roligt och omväxlande arbete

Övrigt
Arbetstiden är schemalagd till vardagar och helger.

* Till ytterområden räknas; Norrfjärden/Rosvik, Infjärden/Roknäs samt Hemmingsmark/Jävre. 

Läs gärna mer om socialtjänsten i Piteå: www.pitea.se/enstarksocialtjanst

Sista ansökningsdag 2024-04-30. Vi anställer löpande, sök därför redan idag! 

GY35Ej3kk0AsH57Md2Yf