Sommarjobba i omsorgen- din insats är viktig

Publicerad 12 december 2023
📍
Västra Götaland, Skara
🗓
Sista dag att söka: 31 maj 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Tillsammans ger vi vård och stöd till invånare som av olika skäl behöver det. I verksamheten ingår exempelvis särskilda boenden, socialtjänst, hemtjänst, personlig assistans och anhörigstöd. Vi sätter individen i fokus och har ett gott bemötande. Vi tar tillvara på önskemål från de vi finns till för och deras anhöriga. Med ett respektfullt och lyhört bemötande bygger vi trygghet och kvalitet i verksamheten.Vill du ha ett av sommarens roligaste jobb?
Vi jobbar med människor.

Riktiga människor. Människor, precis som du som lever livet. Vill du hjälpa andra leva ett gott liv? Sök då sommarjobb hos oss inom äldreomsorgen, personlig assistans eller området för funktionshinder i Skara kommun!

Arbetet innebär: 
Särskilt boende/Korttidsboende

Du arbetar på ett särskilt boende eller korttidsenhet. I ditt arbete stödjer du omsorgstagarens behov och önskemål, arbetet innehåller allt från omvårdnad till aktiviteter. 

Hemvård

Du är ett personligt stöd för omsorgstagaren i hemmet och arbetar efter dennes behov och önskemål. 

Dagvård

Du arbetar med öppen verksamhet inom dagvård och dagverksamhet. Arbetet innehåller flera olika aktiviteter, exempelvis fika, spela bingo och promenad.

Mat och inköpsgruppen

Du arbetar i en liten servicegrupp som beställer och levererar färdiga lunchportioner samt levererar matkassar till omsorgstagaren. Enheten kräver B-körkort för manuell växellåda.

Personlig assistans

Här arbetar du hos en särskild omsorgstagare där du hjälper denne att klara av sin vardag. Här ingår dagliga vardagssysslor och att följa med på olika typer av aktiviteter.

Funktionshinder

Att arbeta inom funktionshinder innebär att du arbetar på en gruppbostad eller korttidsboende med omsorgstagare i varierande åldrar och olika behov. Här arbetar du stödjande och handledande för att möjliggöra att omsorgstagaren ska kunna leva med hög livskvalité. 

Vem är du:
- Du är minst 18 år
- Du har ett genuint intresse för människor
- Du har hög servicekänsla
- Du är ansvarsfull och engagerad 
- Du har en god samarbetsförmåga
- Du har en god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

Meriterande:
- Är utbildad undersköterska eller stödassistent
- Har påbörjat utbildning till undersköterska eller liknande vårdutbildning
- Tidigare erfarenhet från likvärdigt arbete

För vissa arbeten ska du ha B-körkort och vissa verksamheter kräver utdrag ur belastningsregistret. För att få en anställning behöver du även uppvisa att du har arbetstillstånd.

Övrig information och förmåner: 
- Vi erbjuder en tydlig introduktion
- Vi ger dig möjlighet att arbeta den sysselsättningsgrad som passar dig bäst
- Vi ger dig möjlighet till förlängt arbete efter semesterperioden

Urvalsprocessen påbörjas omgående och sker löpande under hela ansökningstiden, så välkommen in med din ansökan redan idag!

Förmåner

Med Skara kommun som arbetsgivare får du ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, i många roller tillämpar vi flexibel arbetstid med goda möjligheter till distansarbete och tillitsbaserad ledning och styrning. Vi har under flera år arbetat strategiskt med hållbart yrkesliv, som betyder att vi kan erbjuda en arbetsplats där det finns goda utvecklingsmöjligheter, balans mellan fritid och arbete och hållbarhet genom hela arbetslivet. Vi förstår att kompetensutveckling är en viktig del för att du ska trivas i takt med samhällets förändringar. 


Om Skara kommun

I Skara kommun arbetar ungefär 1700 personer i många olika yrkesroller. Alla är viktiga för att vi ska kunna ge våra invånare så bra service som möjligt. Vi ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, samhällsplanering, individ- och familjeomsorg, parker, kost, miljö, kultur, fritid och mycket mer. Vi arbetar tillsammans mot FN:s globala mål, som handlar om social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.  


Sök gärna mer information om Skara kommun på www.skara.se . Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Vi tar enbart emot ansökningar digitalt via vårt rekryteringsprogram Varbi. Använd knappen längst ned i annonsen.


Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. 


Vill du också ha Sveriges viktigaste jobb? 

hLE8UoXLaWXmk0rbgW08