Sommarjobba inom äldreomsorgen

Publicerad 19 januari 2024
📍
Gävleborg, Hudiksvall
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Du kan vara den som gör någons dag bättre!

Nu söker vi dig som vill jobba inom Äldreomsorgen under sommaren 2024.

Vi söker dig som kan rycka in där du behövs som bäst, när det behövs som mest.

Du som jobbar minst 80% i 8 veckor under perioden 15 juni till 18 augusti får en extra bonus om 8.000 kr utöver din grundlön. Jobbar du minst 90% är bonusen 9.000 kr och vid heltidsarbete 10.000 kr.

Inom vissa svårrekryterade områden som kräver utbildning och erfarenhet är sommarbonusen 12.000-15.000 kr beroende på sysselsättningsgrad.

För att har rätt till sommarbonus ska du vara schemalagd under ditt sommarvikariat och du får inte vara frånvarande mer än 2 tillfällen om max 4 dagar. (VAB räknas inte) 

Bonusen gäller såväl timavlönade som månadsanställda sommarvikarier. 

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Vi söker sommarvikarier till flera olika verksamheter och arbetsplatser:

Hemtjänst

Inom hemtjänsten jobbar du oftast ensam med att hjälpa personer i hemmet så att de kan klara sin vardag. När du jobbar inom hemtjänsten får du ett schema där det står vem du ska hjälpa, vilken tid och vad du ska göra. Oftast kör du bil, men det förekommer också att du går eller cyklar hem till personen du ska hjälpa. Dokumentation ingår i arbetsuppgifterna.

Vård och omsorgsboende

Som omvårdnadspersonal på vård- och omsorgsboende jobbar du med äldre personer som behöver hjälp och tillsyn dygnet runt. Vissa boende har en demenssjukdom, andra har svårt att röra sig eller har svårt att klara sig själva på annat sätt. Tillsammans med dina kollegor delar ni upp arbetet för dagen och ni hjälper varandra att skapa en bra vardag för de boende.

Vård- och omsorgsboenden finns över hela kommunen, ange gärna vilket boende du är intresserad av att jobba på!

https://www.hudiksvall.se/Sidor/Stod-och-omsorg/Aldre/Vard--och-omsorgsboenden/Vara-vard--och-omsorgsboenden.html

Uppdrag för erfarna undersköterskor

- Pärlan är en avdelning på Fredens kulle i Hudiksvall med omväxlande kundunderlag utifrån att den består av tillfälliga platser, växelvård samt palliativa platser. Att arbeta som undersköterska på Pärlan är omväxlande och innebär att du hjälper kunden i vardagen och främjar den funktionella förmågan. Arbetet innebär nära samarbete med sjuksköterska och rehab
- Trygg hemgång arbetar inom hela Hudiksvalls kommun, med utgångspunkt i centrala Hudiksvall. Som undersköterska arbetar du i team och tillsammans utreder vi vad våra kunder behöver för insatser efter en sjukhusvistelse, tillfällig vistelse eller efter vistelse på Forsa rehab. Du har ett nära samarbete med sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut och socialsekreterare.
- Arbete på demensavdelning På några av våra boenden finns särskilda avdelningar för personer med demenssjukdom, för att vara aktuell för arbete här krävs att du är erfaren undersköterska

Din profil
För arbete inom ovanstående verksamheter är det önskvärt att du har genomgått någon av följande utbildningar:
• Undersköterska
• Vårdbiträde

Annan motsvarande utbildning och/eller erfarenhet är meriterande.

För att passa och trivas i rollen behöver du vara intresserad, stabil och ha en kommunikativ förmåga. Du har ett positivt förhållningssätt , lätt för att samarbeta och anpassar dig utifrån individernas behov och situationer som kan uppstå. Ditt bemötande präglas av engagemang, tillit och förtroende.

För att kunna kommunicera med våra kunder och för att kunna dokumentera är god förmåga i det svenska språket i både tal och skrift ett krav. Du behöver ha god teknikvana då våra arbetsverktyg är digitaliserade.

Körkort och körvana för manuellt växlad bil är ett krav på vissa arbetsplatser.
Inom äldreomsorgen är arbetet förlagt till alla dagar och hela dygnet. Vi förväntar oss att du kan jobba såväl vardagar som kvällar och helger. xxxx Natt?

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Rekryteringen sker löpande med möjlighet att arbeta timmar vid behov omgående fram till ditt schema börjar. Bokning av intervjuer sker via e-post, därför är det viktigt att du uppger en giltig mailadress och att du läser dina mail regelbundet.

Om Hudiksvalls kommun

Mitt i Sverige, vid den vackra hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun - eller kanske mer känt som Glada Hudik. Här lever 37 600 glada hudikbor, och mer än hälften av oss bor på landsbygden. 

I Hudiksvalls kommun är avstånden korta till det mesta man vill göra och det man behöver, och du får tid över till det som är viktigt i livet. Här finns närhet till kontrastrika miljöer, ett aktivt föreningsliv och ett näringsliv med stor handlingskraft - många världsledande företag har sitt säte i vår kommun.

Hudiksvalls kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Tillsammans är vi 3 800 medarbetare, inom 300 olika yrken, som varje dag jobbar för att skapa värde för dem vi är till för – våra kommuninvånare. Det är ett stort och viktigt uppdrag som ska genomsyras av trygghet, öppenhet, delaktighet och jämlikhet. På så sätt hjälps vi åt att bygga ett samhälle där alla människor är lika mycket värda.

Tänk på att inte skriva känsliga personuppgifter eller värderande information i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter vill vi att du ansöker genom att kontakta den rekryteringsansvariga som står i annonsen.
Din ansökan blir en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. 

Läs mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: www.hudiksvall.se/jobbahososs 

Qm0nXWjNIbL3yih27LgE