Sommarjobba som rehabiliteringsassistent

Publicerad 8 mars 2024
📍
Jönköping, Jönköping
🗓
Sista dag att söka: 30 april 2024
Säsongsanställning
11 dagar - upp till 3 månader
Omfattning: 100%
Heltid
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Hälso- och sjukvårdsfunktionen

Studerar du till fysioterapeut eller arbetsterapeut och vill skapa värdefull erfarenhet inför framtiden? Eller har du kanske annan vidareutbildning inom rehabilitering och hälsa? Inför sommaren 2024 söker vi dig som vill arbeta som rehabiliteringsassistent inom hälso- och sjukvårdsfunktionen!

"Jag började min karriär inom hälso- och sjukvårdsfunktionen då jag sommarjobbade som rehabiliteringsassistent. När jag tänker tillbaka på den tiden minns jag hur otroligt lärorikt och utvecklande jag tyckte det var. Jag tycker verkligen om mitt jobb, alla samtal med patienter, det praktiska i arbetet men också variationen och tempot. En fördel är att jag själv har stor frihet att lägga upp min arbetsdag, när jag bokar in besök etcetera." - Ann-Marie

Ditt sommarjobb
Som rehabiliteringsassistent i hälso- och sjukvårdsfunktionen arbetar du tillsammans med erfarna sjukgymnaster/fysioterapeuter eller arbetsterapeuter och ansvarar för rehabilitering av patienter i den enskildes hem. Patienten kan exempelvis ha sitt hem på ett äldreboende, i ett gruppboende/ en servicebostad, korttidsenhet eller i enskild bostad som villa, radhus eller lägenhet. Patienterna du träffar är i olika åldrar och har varierande problematik och livssituationer. Du planerar ditt dagliga arbete tillsammans med fysioterapeut/sjukgymnast eller arbetsterapeut och utgår alltid från den enskildes egen förmåga och resurser för att främja hälsa och självständighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Att utföra behandlingar
• Att lämna ut tekniska hjälpmedel
• Att utföra träningsprogram för att träna funktion och förmåga i en given situation.
• Handleda och utbilda närstående/hemtjänst-/omvårdnadspersonal om hur de kan stötta vid träningen.

Du kommer att ingå i ett team där du är i gott sällskap av erfarna och kunniga kollegor med olika yrkesprofessioner så som sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter/sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Tillsammans ansvarar vi för att skapa förutsättningar för den enskilde att leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vem är du?

• Vi söker dig som studerar till fysioterapeut eller arbetsterapeut och har gått minst 3 terminen eller du som har annan vidareutbildning inom rehabilitering eller hälsa som bedöms som likvärdig
• Har du tidigare erfarenhet av vård- och omsorgsarbete är det positivt
• B-körkort är ett krav då bil används som transportmedel i arbetet.

Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt och stimuleras av en varierande vardag. Du har lätt för att anpassa dig efter vad situation kräver på ett lugnt och metodiskt sätt. För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att samarbeta med andra och ser värdet av ett gott teamarbete. Självklart delar du även våra värderingar vilket bland annat innebär att ge en vård som utgår från den enskildes livskvalitet, hens behov av vård, omsorg och rehabilitering. Du är kvalitetsmedveten och noggrann.

Vad kan du förvänta dig?
Hälso- och sjukvårdsfunktionen i Jönköpings kommun är delad i tolv hälso- och sjukvårdsteam samt ett hemteam vilka arbetar med hemsjukvård och hemrehabilitering i både ordinärt och särskilt boende. Ett sommarjobb hos oss är varierande och omväxlande då den ena dagen inte är den andra lik och din arbetsplats för dagen är beroende av patientens hem. Arbetet innebär också stor frihet att självständigt planera och organisera upp sitt arbete. Givetvis kommer du i början av din anställning bli erbjuden en introduktion som är anpassad efter dina kunskaper och erfarenheter, detta för att du ska känna dig trygg i din roll. Handledare finns i respektive team. Är du nyfiken på att läsa mer om oss, besök då vår hemsida här. (https://www.jonkoping.se/jobbahososs/jonkopingskommunsomarbetsgivare/dettafardunardujobbarhososs.4.1a919e4187db69ce016b8fe.html)

Återvändarbonus
För dig som sommarjobbat hos oss på socialförvaltningen i Jönköpings kommun tidigare år utgår en återvändarbonus förutsatt att du jobbar minst 6 veckor.

Upplysningar
Rekryteringen avser sommarvikariat juni-augusti med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd till främst dag mån-fre.

Då vi rekryterar till flera hälso- och sjukvårdsteam kan du i din ansökan ange vilket geografiskt område du främst är intresserad av att arbeta inom. Karta över våra hälso- och sjukvårdsteam: Hälso- och sjukvårdsteam, kontaktuppgifter (https://www.jonkoping.se/omsorghjalp/hemsjukvardochhemrehabilitering/halsoochsjukvardsteamkontaktuppgifter.4.74fef9ab15548f0b8001cb8.html)

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så välkommen in med din ansökan redan idag!

Kontakt
Sara Cato, enhetschef
Tfn: 036-10 36 36
E-post: sara.cato@jonkoping.se

Länk till fackliga företrädare: https://www.jonkoping.se/fackligasoc

Följ oss på Instagram: jkpg_halsosjukvard (https://www.instagram.com/jkpg_halsosjukvard/)

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre. Välkommen att söka sommarjobb som rehabiliteringsassistent! https://www.jonkoping.se/

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

opCfJFjabtHEEpBqxhJr