Sommarjobba som stöd till personer med funktionsvariation

Publicerad 12 januari 2024
📍
Skåne, Simrishamn
🗓
Sista dag att söka: 16 juni 2024
Vill du få mail när det kommer in nya jobb?
Välkommen till Simrishamns kommun, som ligger i hjärtat av Österlen, känt för sitt rika kulturliv och sin vackra natur.

Inom LSS arbetar vi med att ge bästa tänkbara stöd och service till människor med funktionsvariationer eller psykisk ohälsa. Det kan handla om autism, intellektuell funktionsvariation eller emotionell instabilitet. Vi som jobbar här får helt enkelt möjlighet att hjälpa människor att leva sina liv fullt ut. Vill du vara med?

Just nu söker vi dig som vill jobba i sommar, trivs vi sedan med varandra kommer det finnas goda möjligheter att fortsätta i en omfattning som passar dig. Heltid, deltid eller kanske iblandtid.

Vi erbjuder dig:
•En möjlighet att göra skillnad i andra människors liv genom ett arbete som fokuserar på den personliga relationen. Och, du får göra det tillsammans med ett gäng härliga kollegor som trivs på jobbet. Du får också:
•En anpassad utbildning och introduktion för att du ska känna dig trygg i din roll
•Friskvårdsbidrag och tillgång till vår förmånsportal Epassi
•Skånetrafikens sommarkort för endast förmånsvärdet som ligger mellan 250-300kr (gäller dig som jobbar mer än sex veckor i sommar)

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna hos oss inom LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade)" varierar utifrån den du stöttar och innebär att vara ett vägledande stöd i vardagen. Det kan handla om att planera veckan, sköta hushållet och följa med på fritidsaktiviteter eller att vara ett mer praktiskt stöd med exempelvis personlig omvårdnad, mediciner, förflyttning och träning. Vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter kräver delegation av sjuksköterska och utbildningen får du i samband med din introduktion hos oss.

Arbetet är som sagt varierande men kan innehålla:
• Daglig verksamhet där vi skapar meningsfull sysselsättning inom exempelvis caféverksamhet, mediaproduktion eller naturbruk.
• Grupp- och servicebostäder där vi arbetar stödjande och motiverande för att människor ska bli så självständiga som möjligt.
• Fritids för barn eller korttidsvistelse för unga för att ge dem en meningsfull fritid tillsammans.

Vi finns där människorna vi hjälper behöver oss helt enkelt.

KVALIFIKATIONER
Mycket av vårt arbete dokumenteras digitalt och du behöver därför ha:
•Grundläggande kunskaper i svenska, både i tal och skrift
•Grundläggande datorkunskaper och ett intresse av att utveckla dessa
•B-körkort är meriterande och ett krav i vissa verksamheter men inte i alla.

Som person är du:
•Ansvarsfull, vi har ansvar över människor och därför är det extra viktigt att komma i tid, hålla överenskommelser, kommunicera dina behov och fråga om du inte förstår något.
•Relationsskapande, eftersom du kommer arbeta ihop med andra och för andra. Du ser värdet av att skapa god stämning med såväl de brukare du ska hjälpa som de kollegor du ska samarbeta med.
•Flexibel, eftersom vardagen hos oss är omväxlade. Du trivs med att hitta alternativa lösningar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Det finns också möjlighet att arbeta på timmar både under våren och efter sommaren. Du kommer få både utbildning och introduktion så du blir trygg i din roll.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte! Skicka in din ansökan redan idag.

ÖVRIGT
För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Simrishamns kommun mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

I samband med rekryteringen undanbedes bestämt kontakt från annons-
/rekryteringsföretag.

h6GPKMfACr7Fs1DVAaM6